חוויה קולינארית יפנית עם לב ישראלי וקוקטייל אחד מנצח

מגזין האוכל יצא לבדוק את המסעדה היפנית הוותיקה יאקימונו ברוטשילד 19 ת"א, הרשת הוותיקה שהוקמה ע"י המסעדן אבי כהן ז"ל שהביא את האוכל היפני עם הלב הישראלי לארץ לפני 26 שנה וכיום ילדיו ממשיכי דרכו. כשנכנסו למקום קיבלנו רושם של מסעדה יוקרתית שלא מתאימה לכל כיס, אך כבר שראינו תפריטים, יכולנו להבין שהרושם מוטעה, במסעדה קיימים 3 תפריטים – תפריט מסעדה, תפריט עסקיות ותפריט ארוחת טעימות. מחירים סבירים ביותר, הזמנו את ארוחת הטעימות שנותנת לנו חוויה של כל שיטות וטכניקות הבישול שיש למטבח להציע.

ביקורת מסעדת יאקימונו

לראות מול העיניים את הטיפול בדגים הטריים היה מרשים ע"י צוות של מקצוענים

התחלנו:

קיבלה את פנינו מילי החביבה שליוותה אותנו בכל ארוחת הטעימות, התחלנו עם מנת סאקנה אוסוזוקורי – פרוסות דקות של סלמון, טונה ודג לבן – דגים טריים חתוכים דק, מוגש על קרח ואטריות דקות של צנון, מילי סיפרה לנו שאטריות הצנון שומרות על רעננות ולפי המסורת היפנית מונעת שלא יהיו בקטריות, המנה לוותה ברוטב פונסו ורוטב סויה, כל המנות והרטבים ואפילו הג'ינג'ר נעשים במקום, יכולנו להבחין מיד בטעם המיוחד, אפילו ברוטב הסויה אפשר היה להבחין בטעם שלא דומה לרוטב שאנחנו מכירים.

גולת הכותרת:

ארוחת הטעימות הכילה מגוון טעמים ייחודיים שנעשים במקום ובמלאכת מחשבה, שתי המנות שמבחינתנו גולת הכותרת בארוחה זו - מנת מאגורו פפר (טונה ביפנית) – פרוסות טונה צרובה מפולפלת ופרוסות לימון ברוטב סויה וג'ינג'ר, מנה מדויקת ומוקפדת, הטיפ שקיבלנו ממילי לקחת חתיכה של טונה עם פרוסת הלימון הדקה ללטף עם רוטב בטיאקי (רוטב חם על בסיס סאקי עם סויה וחמאה) באמת טעם מפתיע שיוצר חגיגה בפה עם טעם לימוני עדין. מנה נוספת שהתרשמנו במיוחד היתה מנת קורומה אבי -  ג'מבו שרימפס ברוטב וואסבי קרים, חובבי פירות ים יתאהבו, חתיכות משרימפס גדול, עם הרבה בשר, החתיכות בטמפורה עם רוטב הוואסבי שהוא עדין עדין מקבל מעט חריפות שיוצרת עוקץ במנה.

קינוח:

בחרנו בקינוח "ברולה טפיוקה" – קרם ברולה, טפיוקה, בין לבין דפי פילו עם ריבת ג'ינג'ר, קינוח טעים ומרענן ובמיוחד למעריצי הברולה (כמוני) השילוב בין הקרם ברולה, הקראנצ'יות של דפי והפילו וריבת הג'ינג'ר היתה שילוב מנצח, הריבה עם מרכיב הג'ינג'ר מתכתב עם התפריט ויצר לנו סיום עם טעם של עוד לארוחה מדהימה.

אווירה:

המסעדה גדולה ומפוארת עם בר גדול בכניסה, במקום מתנגנת מוסיקת לאונג' מרגיעה, שלא מכבידה על הארוחה, אלא מתכתבת עם חוויית המקום וסגנון האוכל, אווירה נעימה בסך הכל ואחרי הקוקטייל המיוחד (שאנחנו נפרט בהמשך) האווירה אפילו השתפרה עוד יותר.

שירות:

רבים מאנשי הצוות במקום הם אסייאתים בעלי תודעת שירות, דיוק, סבלנות ומקצועיות, שאפשר רק להעריץ, רק מלעמוד מול עמדות הדגים הטריים ולהתבונן בהשתהות בפעולות המדויקות, בטיפול בכל דג ובצלחות, מרוויחים מופע קולינרי מקצועני (מומלץ להתבונן, זה ממכר) אנשי הצוות במקום מלווים אותנו בזמן הארוחה, החל מהסבר על כל מנה והמלצות אכילה ועד לסיפורים פיקנטיים סביב מנות ספציפיות (כדאי לשאול על הסיפור סביב מנת גומה סושי מורי )

חומרי הגלם:

רוב מנות התפריט מבוססות על טריות ודגים טריים, כולל הקפדה על טיפול ושימור דגים טריים, מסעדה שחרטה על דגלה את נושא הטריות ודגש על הפרטים הקטנים בכל מנה, כיף לדעת שהאוכל שלך נמצא בידיים של מקצוענים.

יצירתיות:

מגוון רחב של מנות יצירתיות, עם מחשבה מרובה בצורת ההגשה, חיבורי טעמים ומרקמים. יצירה שתפסה אותנו במיוחד, היה קוקטייל AC (או בכינוי שקיבל ע"י התיירים "סמיילי קוקטייל") מופיע בקטן בתפריט הקוקטיילים, אבל תאמינו לנו שזה לא עוד סתם קוקטייל. את הקוקטייל הכין לנו הבעלים אלכסנדר שהמציא את הקוקטייל ועל שמו ראשי התיבות. רק אלכסנדר ועוד כמה ברמנים במקום יודעים להכין את הקוקטייל, לא רק שהטעם של הקוקטייל ייחודי, הוא מגיע עם הוראות משחק, הקוקטייל מורכב מ-5 רכיבים, צריכים לנחש ממה הוא מורכב, על כל ניחוש שגוי צריך לקחת שלוק גדול, שיחקנו את המשחק הזה עם אלכסנדר ואנחנו יכולים רק להגיד לכם שניחשנו 2 מרכיבים בלבד מתוך 5 (נראה כמה אתם תצליחו לגלות J) אנחנו יכולים להגיד לכם שאחרי המשקה האווירה אפילו השתפרה וכמעט והתפתינו להזמין קוקטייל נוסף על מנת לנסות לנחש את שאר המרכיבים, אנחנו ממליצים להתחיל את הארוחה עם קוקטייל AC להגדלת החוויה והכי חשוב אם מתכוונים לשתות לבוא עם מונית או נהג תורן.

למי מיועד?

מיועד לכולם, פחות לילדים, מנות במחירים סבירים ביותר, תפריט עסקיות וטעימות מדהים, כל חובבי הדגים הטריים, מאכלי ים ובכלל אוכל יפני, יוכלו ליהנות מחוויה חדשה וטעימה.

לסיכום:

חוויה קולינארית שלא הסתכמה ברק אוכל טעים, ספגנו הרבה מהמקום, הן מבחינת הוויזואליה של הכנת המנות בצורה מקצועית ע"י אנשי הצוות, לראות מול העיניים את הטיפול בדגים היה מרשים וזה לא דבר שניתן לראות בכל מקום, הן מבחינת צורת ההגשה ושיטות הבישול השונות, שהוגשו בהקפדה תוך שימת דגש על הפרטים הקטנים והחשובים שחייבים להתחבר. אין ספק שהסמיילי קוקטייל תרם את חלקו להעלאת החוויה עוד יותר. חשוב להבין שמסעדה וותיקה עם עשרות שנים של ניסיון זה יתרון ולא חסרון, בטרנד החדש שמסעדות צצות כמו פטריות. מסעדת יאקימונו צברה ידע ענק באוכלי היפני בהתאמה לחך הישראלי עם מגוון חידושים. נוכחנו לדעת שלמרות שהמסעדה נראית יוקרתית היא לא יקרה, כך שגם אם אתם עוברים בצהריים, אתם יכולים להיכנס ולהתענג, המגזין נהנה מאוד וממליץ בחום.

השאר תגובה