מונדו 2000 – על גג העולם עם אווירה טובה ואוכל טעים במיוחד!

כבר הרבה זמן שאני שומע על מקום בילוי בתל אביב בשם "מונדו 2000", הממוקם בלוינסקי 39 קומה 6. סוג של רסטו קלאב. שמעתי גם שיש אוכל טעים אז בכלל היו לי את כל הסיבות שאני צריך בשביל להגיע.

יום חמישי בערב אחרי צליחת מציאת החנייה באזור לוינסקי, מחפש את המקום. די הפתיע אותי שבאזור יש בניינים גבוהים ועוד המקום ממוקם על הגג, מאוד סקרן אותי. המקום מסביב היה שוקק אדם, רחוב לוינסקי הוותיק ידוע בקסם שלו במהלך היום בשוק הטעים ובערב כמקום בילוי נחמד במקום מרכזי בתל אביב.

אחרי שעליתי במעלית ונכנסתי למקום, ראיתי את אחד המקומות המגניבים בתל אביב. גג שמשקיף על כל תל אביב המוארת, שלושה מתחמים גדולים שכוללים ברים גדולים, עמדת DJ ומקומות ישיבה מגוונים.

 

מונדו 2000

 

קוקטייל טיים! כיאה לביקורים שלי, אני תמיד מתחיל עם קוקטייל שיפתיע אותי. הזמנו 2 קוקטיילים, הראשון MR PIMMS CUP – פימ'ס, דריי קירסאו פייר פראן, ג'ינג'ר אייל ופירות העונה. והשני MR GOLD בולט בורבון, אנגוסטורה ביטרס, מייפל ואבקת זהב.

הקוקטיילים צבעוניים ויפים, טעמם בגוון החמוץ–מתוק, קליליים ומאוד פרשים. הראשון עם פירות העונה יוצר עניין עם הפירות המתוקים שספגו את טעם האלכוהול והיו ממש טעימים לנשנוש בסוף המשקה.

 

מונדו 2000

 

בזמן השתייה המקום מתחיל להתמלא לו בחבר'ה מגניבים, ברקע מוסיקת קלאב רגועה, והמנות מתחילות לצאת! שף המקום הוא אליעד דנון, אשר הספיק כבר להיות השף התפעולי של מאיר אדוני והסו-שף של יוסי שטרית במשייה. השף מציג במקום אוכל מקומי, מודרני עם אינטרפרטציה ים תיכונית.

המנות במקום הן מנות שיירינג מגוונות שפשוט כיף לחלוק ולצאת למסע בטעמים.

 

מונדו 2000

 

התחלנו עם לאפה עם צלוחיות של עגבניות מגורדות ואיולי בזיליקום - תמיד כיף קצת לנגב בהתחלה ועוד עם לאפה דקה וחמה, אף אחד נראה לי לא יתנגד. מנה נוספת שהזמנו יחד הייתה מנת טרטר דג אינטיאס – פיצוחים, עשבי העונה, רימונים בשיא שלהם ויוגורט לימון כבוש.

אחת המנות הטעימות שאכלתי לאחרונה. מנה קלילה ומאוזנת, מנה שמבוססת על אוכל מקומי, דג טרי עם ירקות ופירות העונה שילוב מנצח. הטריות זועקת מהצלחת וזה מורגש בכל ביס. מנה מדהימה!

 

מונדו 2000

 

המנה הבאה הייתה טרטר בקר – עם טוויסט בעלילה! טרטר שייטל עסיסי על פרוסת חלה שנצרבה על הפלנצ'ה עם מריחות של טירשי (סלט דלעת תוניסאי אסלי של הסבתות), זילוף מעל עם טחינה גולמית ועלים ירוקים. מנה שהיא שילוב של עולם ישן של בית פוגש את העולם החדש. רק רוצה לחשוב מה סבתא הייתה אומרת לו הייתי מסביר לה שאני אוכל את הטירשי שלה (שבד"כ מאוד הולך עם קוסקוס) יחד עם בשר חי. איזה כיף להתלכלך עם ביס כזה מושחת. איכות הטרטר מצוינת עם טירשי דלעת בעל הנוכחות והפריכות של החלה שספגה את הכל, אחלה מנה.

 

מונדו 2000

 

יחד עם הטרטר אכלנו סלט של עגבניות ערבה. רכז רימונים, שקדים פרוסים ומכוסה בגבינת ברינזה עם זעתר וירוקים. כיסוי המנה בשלג הלבן של הגבינה יחד עם הירוקים יוצר מסתוריות שרק בא לך לאכול עם כף כדי לגלות מה יש מתחת. סלט מרענן מאוד, גבינת הברינזה היא גבינת רועים רכה ומלוחה ומעט מתפוררת ולכן הייתה בחירה מאוד נכונה עם העגבניות המתקתקות.

 

מונדו 2000

 

בינתיים המקום מפוצץ, אנשים שמחים ותל אביב במיטבה. המנה הבאה הייתה מנת ניוקי א-לה-רומנה – אבל שוב, השף מצליח לתעתע בנו. חשבתי שקיבלתי את המנה המפורסמת קוקי סאן ז'אק  אך אין במנה שום צדפה שלא תטעו. אלו הן מטבעות פולנטה עגולים עם חמאת זעתר, שמנת חמוצה וצנוברים. מנה יפיפייה, מרגישים בכל צלחת את טביעת האצבע של השף אליעד ואת ההשפעות של מטבח עילאי, לרגעים צבטתי את עצמי שאכן בר מגיש מנות כאלו?!? מנה שהיא משחק של מרקמים, מי שאוהב פולנטה או ממליגה המנה הזו תהיה לו טעימה עם משחק המרקמים והעדינות הקטיפתית של השמנת.

 

מונדו 2000

 

חזרנו לגזרת הדגים והפעם מנת דג לברק שמוגש על קרם שקדים ויוגורט, סלסת משמשים יבשים וגרידת תפוז. אחד הדגים שאני מאוד אוהב ובשנים האחרונים הפך למאוד פופלארי בישראל. דג בשרני שנצרב קלות ועדיין שמר על עסיסיות יחד עם היוגורט שאני אט אט מזהה מוטיב חוזר שהשף אוהב להשתמש במנות – שילוב של יוגורט, שמנת, שילובים שמאוד מאזנים ומדגישים טעמים. גרידת התפוז נותנת עוקץ קטן במנה, בניחוח וגם בטעם ההדרי, מנה מאוד ברורה ומשכנעת.

 

מונדו 2000

 

מנה אחרונה לפני שעוברים לקינוחים (אי אפשר לוותר על קינוח) הייתה מנה בשרית של נתח קצבים – על קרם שורשים, תרד, ביצה עלומה, ציר בקר ועשבים. מנה מאוד מכובדת של נתח הקצבים, מבחינת מידת העשייה הייתי מוכן לקבל אותו טיפה יותר עשוי, כבניגוד לנתחים אחרים, נתח הקצבים נחשב ליותר לעיס, הוא לא רך כמו הנתחים המוכרים יותר כגון אנטריקוט, פילה וכו'. במנה היו שני עננים יפים אחד קרם השורשים שהיה מדהים, מאוד אוורירי וקרמי, הייתי מוכן להחליף כל פירה בקרם הזה והענן מעל הנתח הייה בדמות ביצה עלומה שהחוויה היא לחתוך מהביצה ויחד עם הנתח טבול בציר בקר להתענג.

 

מונדו 2000

 

לקחתי הפסקה קטנה לפי שאני עובר לקינוחים עם סיבוב בין המתחמים במקום, אין ספק שהמקום יוצר חוויה אחרת עם וויב שמח ביותר כיאה לחמישי שמח.

סיום הארוחה הייה עם שתי צלחות קינוחים האחת טרבדיקוס – כיסונים אפויים ממולאים באגוזי מלך, שקדים וקרם יוגורט. הכיסונים הזכירו בטעם את קטאיף הידוע, רק שפה זה אפוי וגם לא מתוק מדי כך שמאוד אהבתי זאת. לצידו הייתה צלוחית של קרם יוגורט אוורירי עם טעם כמו מעדן דניאלה, מנה בגודל הנכון ומאוד טעימה.

 

מונדו 2000

 

הקינוח השני היה טארט ריקוטה – עוגת ריקוטה אפויה, קרמו לאבנה ושמן זעתר. אני מטורף על עוגות גבינה אפויות, גם פה משחקי מרקמים וטוויסיטים קטנים שגורמים לחגיגה בחיך, הביס של הטארט לבד הוא לא דומה בכלל לביס של הטארט יחד עם קרמו לאבנה ושמן הזעתר שמקפיצים את הביס בכמה רמות. שני קינוחים בתפריט, שניהם טעימים וממש לא צריך יותר, אחלה סיום מתוק לערב טעים במיוחד.

 

מונדו 2000

 

לסיכום, עכשיו אני מבין על מה ההייפ סביב מונדו 2000. הייפ מוצדק בהחלט, ברגע שיש מקום מדליק, אווירה טובה יחד עם אוכל ברמה גבוהה מקבלים את החוויה השלמה לערב מוצלח. אחד המקומות המפתיעים בתל אביב. בנוגע לאוכל תזכרו את השם: השף אליעד דנון. שף צעיר ומאוד מבטיח. היד שלו מאוד מורגשת בכל מנה ומנה הן בהרכבת המנה לסגנון שלו והן בצילחות הצבעוני בכל מנה שהזכירה לי טיפה את משייה של השף יוסי שטרית כך שהשף עשה את הבית ספר שלו במסעדות הטובות בארץ שמרגישים את השפעתן בשילוב הטכניקות באוכל. מבחינה קולינרית אני חושב שמונדו 2000 שיחקו אותה בגדול, לא נראה לי שיש הרבה ברים שמגישים אוכל שף באווירת קלאב. אין ספק שזהו בר של שנות ה-2000 באתי בגלל האווירה, התאהבתי בגלל האוכל!

תגובה 1

  1. מייק קורן ב- 5 בנובמבר 2019 בשעה 8:37

    היינו שם לפני שבוע.ונהננו מכל רגע ללא ספק מקום מדהים והאוכל כל כך מדוייק וטעים – שף מצטיין ומחונן – נחזור בקרוב מאוד!!!

השאר תגובה