מטבח ים תיכוני עם געגועים לאיטליה

במתחם ברושים ליד אוניברסיטת תל אביב נמצאת מסעדת ג'ובאני שמגישה אוכל איטלקי ים – תיכוני, בשביל להבין איך זה הולך יחד? נכנסתי להכיר את האנשים שעומדים מאחורי המסעדה ובעיקר לטעום כמה דברים טעימים

 

 

הבעלים שני אחים פאולו (פאדי) בן 25, אנטוניו (מרוואן) בן 24 נולדו וגדלו באיטליה עד גיל 14, עד שהמשפחה חזרה ארצה לכפר עיילבון מקום היוולדו של אב המשפחה, שניהם בעלי תואר בכלכלה וניהול עסקים, כבר במהלך הלימודים נדבק בהם החיידק הקולינרי והחלו לעבוד במספר תפקידים החל ממלצרות ועד תפקידי ניהול, אחמ"ש, ניהול רכש במסעדות כמו ג'ויה, פנטזיה ואוונגרד.

בשנת 2018 עם הניסיון הרב שצברו בעולם המסעדנות נקרתה בדרכם הזדמנות לרכוש את מסעדת ג'ובאני מקרוב משפחה בכפר עיילבון שבצפון,  השם ג'ובאני – GIOVANNI הינו שילוב של קבוצת הפאר האיטלקית יובנטוס – JUVENTUS לבין שם המשפה שפתח את המסדעה SHUFANI

פאדי ומרוואן ראו בהזדמנות והשם של המסעדה שכלכך התאים לחיבור שנועד להיות, הגעגוע לאוכל האיטלקי שגדלו עליו באיטליה ומצד שני האוכל הערבי מהבית יצרו מסעדה ים תיכונית עם נגיעות מאיטליה.

 

 

עד לתקופת הקורונה המסעדה בכפר עיילבון נחלה הצלחה ופקדו את המקום אלפי אנשים שנהנו מאווירת בילוי עם אוכל מרגש שהשאיר להם טעם של עוד, אך עם תחילת מגפת הקורונה נאלצו לעצור את הפעילות במסעדה כמו המון מסעדות בארץ.

אם חשבתם שהקורונה תעצור את להט האחים להפיץ את האוכל שלהם, תחשבו שוב. פאדי ומרוואן חיפשו הזדמנות חדשה, הם מאמינים שבעת משברים תמיד יש הזדמנויות וכמו שקרה עם הסניף הראשון, גם ההזדמנות הזאת הגיעה. השניים פתחו את הסניף השני ברמת אביב בתל אביב צמוד למעונות הסטודנטים, סניף שהותאם למצב גם לטייק אווי וגם למשלוחים על מנת להביא לתושבי האזור בשורה קולינרית אחרת ממה שהכירו עד היום.

בשביל להבין את המטבח ים תיכוני -איטלקי חייבים לטעום את מגוון המנות מהתפריט, תוכלו למצוא פיצות איטלקיות עם קמחים ורטבים מאיטליה בהכנה ובשיטה המסורתית עם מגוון תוספות כמו פיצת כמהין, פיצה פפרוני ועוד לא מעט סוגים של פיצה איטלקית דקה עם הרוטב שנוטף והגבינה שיצקו בנדיבות רבה.

 

 

במקום נבנה תפריט שיכול להישאר טרי וטעים גם במשלוחים, תוכלו למצוא גם מגוון גדול של סלטים טריים ושילובים מיוחדים של ג'ובאני כמו סלט טבולה ירוק, סלט פטוש וגם סלט חלומי,לצד המנות המפורסמות כמו ג'ובאני שווארמה – בשר אסאדו בבישול ארוך על פוקצ'ה מבצק איטלקי שנאפית במקום יחד עם סלט ורטבים ביס חלומי!

 

 

עוד בתפריט מבחר של פסטות מוקפדות: ניוקי ערמונים, עם שמנת, פטריות וכמהין,  רביולי ריקוטה ופרמז'ן. גם בצד המתוקים יש מבחר לא קטן כמו טירמיסו, קרם ברולה, לונה נוטלה ובקרוב גם כנאפה.

אז בינתיים לפני שתוכלו לשבת ולפתוח שולחן בסניפי ג'ובאני, כבר כעת תוכלו להזמין משלוחים או טייק אווי שיתאפשר ולאכול בבית, בפיקניק אוכל ים תיכוני עם נגיעות מאיטליה שיגרמו לכם ליהנות מטעמים מיוחדים שלא מוצאים הרבה בנוף שלנו.

 

מרוואן הבעלים "אנחנו כרגע נאלצים להתמודד עם תקופה מיוחדת ומאתגרת ולכן אנחנו עובדים כרגע במתכונת משלוחים רחבה מאוד לכל אזור רמת אביב, מרכז תל אביב, רמת החייל ורמת גן. כמובן מחכים לעבור את התקופה הזו בהקדם כדי לחזור לארח ולראות את הלקוחות נהנים מהאוכל שלנו "


מסעדת ג'ובאני, ד"ר ג'ורג' וייז 20, תל אביב, להזמנות: 04-9000050

ניתן להזמין גם בקלות דרך וולט ותן ביס.

השאר תגובה