טעימה ספרדית בלוינסקי עם מנה אלוהית בלתי נשכחת!

בדרך למסעדה החדשה בתל אביב פאן קון מנטקה, מטבח ספרדי – לטיני, וכבר מההגדרה של סוג המטבח הייתי מסוקרן.. המסעדה ממוקמת ברחוב החלוצים 3, בסמטה באזור שוק לוינסקי שמתהדר בעצמו כאזור קולינרי מתפתח.

פאן קון מנטקה – לחם וחמאה בספרדית שאיתו מתחילה כל ארוחה בספרד וכנראה גם בלא מעט מסעדות בישראל. המסעדה שייכת לאסי לוי ושיר ויזר שבבעלותם גם מסעדת בבי ברוחב בן יהודה.

המקום מעוצב בצורה ססגונית ופרחונית עם עיצוב אורבני שמתכתב עם הצבעוניות, הניגודיות והשמחה שמייצגת התרבות הספרדית, עם קולאז' ענק המתבסס על גובלן בדמותה של המדונה הקתולית המשתקפת באמצעות מראה גדולה לכל היושבים בחלל. את בר הישיבה מעטרות עשרות שושנים אדומות וטפט צבעוני. במקום מטבח ובר פתוחים המאפשרים הצצה לתהליך העבודה והיצירה של השפים והברמנים.

אני מתמקם בשולחן ומתחיל להסתכל בתפריט הקוקטיילים להתנעת הערב. החלטתי ללכת על דרום אמריקאי עד הסוף והתחלתי עם הקוקטייל הכי מתבקש לערב זה מוחיטו של הפאן – מוחיטו קלאסי שתמיד עושה את העבודה ומאוד מתחבר לקונספט של המקום.

 

 

התחלנו עם הפתיחים ובתחילה קיבלתי לשולחן פאן קון מנטקה – לחם וחמאה כמתבקש, לחם שעור עם חמאה ושום שקדים. הלחם היה טרי מאוד וממרח השום שקדים היה מאוד מיוחד. כל פעם שאני טועם משהו חדש זה מרגש אותי וזו הכוונה בלגלות טעמים חדשים.

מטבלים נוספים שטעמתי היו גווקאמולי וצ'יפס יוקה (שורש תפוחי אדמה שמקורו בדרום אמריקה, ויש המספרים שהיו מכינים משורש זה מאכלים אינדיאנים). הגוואקמולי היה מעולה, מתובלן עדין וטעם האבוקדו יחד עם הלחם שנשאר היה ביס שתמיד כיפי בפה עם הצ'יפס יוקה היה תוספת מגניבה למנה...צי'פס קריספי בסגנון תפוציפס רק יותר קשיח טיפה.

 

 

סביצ'ה דג לבן עם טעם חמוץ וטריות הדג שמורגשת. מנה לא גדולה, אבל אם מדובר בחלק מטאפסים שגם ככה צריכים להיות קטנים אז אפשר להתקדם למנות הבאות.

המנה הבאה היא בהחלט הפתעה. פולפו קלאסיקו - תמנון ביין אדום צרוב עם קוביות תפו"א בפימנטון שום ואיולי זעפרן. עוד מנה שמייצגת את האוכל הספרדי. מנת התמנון ותפוחי האדמה הפריכים היו בטעמים ברורים ומתובלנים, מרקם התמנון עשוי במיומנות עם טעם מעושן. כיף לאכול מנות שלא מוצאים בהרבה במקומות בארץ.

 

 

האווירה במקום מאוד נעימה ומוציאה משגרה. ברקע מתנגנת לה מוסיקה ספרדית, התפאורה צבעונית והקוקטיילים שמחים במיוחד שמשלימים את החוויה, כאילו אנחנו לא בלוינסקי אלא בעיירה קטנה בספרד שמחכה שאיזו בחורה בלבוש שמלת פלמנקו אדומה וארוכה תגיש לי את המנות כמו בסרט של אלמודובר (זרקתי רעיון, לכו תדעו לאן זה יתגלגל).

אם כבר הזכרתי קוקטיילים, אז הגיע הזמן לקוקטייל השני לערב שהוא שרי מבעבע עוד קוקטייל לטיני בלי שיגועים שעושה את העבודה, בצבעים שמשתלבים עם המקום אז הייתי חייב לצלם.

 

 

הכל מוכן למנה הבאה, מנת פידאוס בשר סרטנים – הפאייה של דרום ספרד שמורכבת מאטריות קצרות קלויות בציר סרטנים וזעפרן, עם קוביות אבוקדו צ'יצרון ושמנת חמוצה. מנה שהיא גולת הכותרת לטעמי במסעדה! המראה הראשוני לקח אותי בכלל למחוזות מזרח אירופה עם מראה של פשטידת קיגל, אבל שלא תטעו ואין שום דבר דומה בין השניים מלבד סוג האטריות הקצרות. מדובר במנה גדולה, קלאסית לשיירינג, מנה מנחמת שכל כף מהמנה תיקח אתכם גבוה יותר! בהחלט אחת המנות המוצלחות שאכלתי בזמן האחרון, אם יש משהו שאני אקח איתי תמיד מהמסעדה הזו, זה את המנה האלוהית הזאת!

 

 

ולקינוח, כי חייב לסיים עם משהו מתוק, קינחתי עם עוגת גבינה סן סבסטיאן – עוגת גבינה תפוחה ומסורתית עם ריבת היבסקוס. כחובב עוגות גבינה אפויות גם בגזרה הזו נרשמה הצלחה, שכן עוגה נימוחה ומאוד מאוזנת בטעמים, לא יותר מדי מתוקה וביחד עם הקריצה מהכיוון של ההיבסקוס (לא ידעתי שהיבסקוס יכול להיות כזה טעים). משחק טעמים מאוזן למדי בקינוח שסגר בצורה מתוקה את הארוחה.

 

עוגת גבינה סן סבסטיאן | צילום: אפיק גבאי

 

לסיכום, קפיצה קטנה לספרד בגבול לוינסקי ת"א, טעמים ואווירה מיוחדת בנוף התל אביבי. ליהנות עם ארוחת טאפאסים וקוקטייל עם מוסיקה ספרדית נראה לי אחלה בילוי שתסדרו לעצמכם! מגוון מנות מהמטבח הלטיני עם משחקי הטעמים של מלוח, מתוק, חמוץ וחריף, ואוכל שמח עם השקעה בצילחות ובאסתטיקה. תוכלו למצוא חומרי גלם מוכרים לצד חומרי גלם אקזוטיים, רק אל תוותרו על מנת הפידאוס המהפנטת שתרצו לקפוץ ראש לתוכה, ולי נותר לקנא בתושבי השכונה שיש להם מסעדה כזו למטה. אחלה טעימה ספרדית מוצ'יו גרסיאס!

השאר תגובה