מעבדת מזון אנושית עם טעמים שנרקחו במשך חודשים להגיע לטעם חדש ומפתיע

מגזין האוכל מגיע לביקורת אצל השף און משען  Urbano Foodlab, בארוחת EatWith של 8 אנשים, מי שעדיין לא חווה את חוויית EatWith מומלץ מאוד, חוויה שונה ממסעדה, אווירה שונה ובעיקר אנשים מעניינים שמכירים בארוחה כאשר השף אורבנו מנצח על התזמורת או במקרה הזה מנהל המעבדה ביחד עם צוות מקצועי שהולך איתו כבר תקופה.

התחלנו:

הגענו למקום הארוחה בבזל 28, בתל אביב בלופט שבקומה האחרונה עם נוף שמשקיף על תל אביב, בביתו יכולנו להרגיש שהגענו לבית של "פריק" מעבדות, מדפי מעבדה מאלומיניום עם כל מיני קופסאות של תבלינים וצנצנות עם החמצות של ערבוב ירקות שהשף אורבנו רקח ואפילו השולחן התקשט לו בגולגולת זכוכית, לב גומי ועוד גימיקים בנושא, כבר מהתפאורה והריהוט נכנסו לאווירת המעבדה. התחלנו את ארוחת הטעימות שכללה 7 מנות בהשפעה וזיכרונות ממקסיקו,

בקוקטייל  Islas de Flores – אננס צלוי, תפוזים, צ'ילי אינפיוז'ן וקצף מנגו חליפניו, קוקטייל מאוד מיוחד, שמשאיר חריפות של צ'ילי בפה, בהתחלה לא הבנו ממה החריפות, אך הטעם הזה סקרן אותנו ומשך אותנו לעוד ועוד לגימה, שילוב של מתוק וחריף, פתיחה מבטיחה לארוחה.

גולת הכותרת:

קשה לנו לרשום את גולת הכותרת, כי באמת כל המנות היו ברמה מאוד גבוהה, אך אם אתם לוחצים 🙂 נבחר בשתי מנות - מרק גזר מעושן - שהכיל גזר מבושל בואקום, חמאה חומה, מיסו, פלפל מעושן, פטה בקר ושמן פיסטוק ירוק מעל, מה שמיוחד אצל אורבנו שקלוש שטעמתם טעמים כאלה אצל מישהו אחר, הטעם של המרק היה חמאתי ומתקתק בעל טעמים מודגשים שלא טעמנו באף מרק קודם. מנה נוספת שהרשימה אותנו, היתה מנת ואהאקה ביף – פילה בסו וויד, אבקת בוטנים ופחם אצ'וטה. אבנים אכילות ודלעת ערמונים בתנור. מעבר לזה שנתח הפילה היה פשוט מושלם וקרם הערמונים שלא היה אפשר להפסיק לאכול, המנה היתה מאוד מרהיבה ויפה, תפוחי אדמה רכים עם מעטפת שנראת כמו אבן, שוכבים על אפר אכיל לצד נתח פילה עסיסי. כמעט כל מנה עוברת דרך המעבדה והניסיונות של השף להגיע למרקמים, צורות וצבעים שיגרו את המוח ויחדדו את חוש הטעם.

קינוח:

הקינוח גם לו מגיע מקום של כבוד בגולת הכותרת, מנת שוקולד אצטקי – מוס שוקולד מריר וצ'ילי, קרמל בירה, פקאנים מסוכרים, אבקת מירקל ברי וסורבה שוקולד ויין אדום. גם פה תוצר המעבדה של ערבוב טעמים, מתוק, טיפה מלוח, חריף, שילוב טעמים שכיף להכיר, חובבי השוקולד ייהנו משוקולד איכותי עם טוויסט בעלילה, קינוח מיוחד שסוגר ארוחה של מספר מנות בצורה מושלמת. כך יצאנו עם טעם מתוק-חריף ובעיקר טעם של עוד.

אווירה:

אווירה ביתית וקלילה, אין לחץ על המנות, הכל יוצא בזרימה של האורחים, אווירה מחויכת עם תיאורים של השף על אופן הכנת המנות במעבדה שלו ואיך כל מנה עברה מספר גלגולים ושינויים עד שהגיע לטעם והמרקם המדויק, כולל סיפורים קומיים של אורבנו שהוסיף נופך לאווירה בגובה העיניים ומצחיקה.

שירות:

השירות אצל ארוחות שפים פרטיים בדרך כלל הוא מאוד גבוה עם יחס אישי לכל אורח, גם אצל אורבנו השירות והיחס היו מעולים, כל הצוות דאג תמיד שלא יחסר דבר בכדי שהארוחה תזרום בצורה קלילה ונעימה והאורחים יוכלו להתרכז בארוחה ובחוויה.

יצירתיות:

כל הארוחה היתה יצירה אחת שנוצרה במעבדת האוכל של אורבנו, כך שיצירתיות היתה בכל פסיעה בארוחה, מהסכו"ם והכלים שייצר במיוחד עבור ארוחותיו ועד לכל מנה ומנה שהקפיד שהטעם יהיה ייחודי ולא כזה שטעמנו במקום אחר, מספר מנות נציין בהם את היצירתיות, היתה מנת תמנון מרשמלו – תמנון מבושל בסו וויד, קרם צ'יפוטלה, פייסט קארי, תערובת שמנים, קריספי תפוחי אדמה וסנט מור – מנה מאוד יפה, השף משתף אותנו בחוויית העשייה של המנה ומספר לנו על כל התהליך שעבר עם התמנון ועשרות הרטבים והסלסות שהכין עד שהגיע לתוצאה הרצויה, סיפורים קטנים שהשאירו אותנו מרותקים וקשובים לתהליך שאנחנו לא חשופים אליו בדרך כלל. יצירתיות נוספת היתה בטעימה מולקולרית של צ'יפס נענע – כן כן מה ששמעתם, אורבנו הביא לשולחן שלנו מכשיר שבתוכו שפך חנקן, טבל נענע טרייה בתערובת מוחיטו וטבל לאחר מכן בחנקן וחילק לנו חטיף נענע קפואה, מחזה יפה ומרשים, עשן החנקן מתפזר לו על שולחננו. שוב השף מפתיע עם מנות ושפנים מהכובע שלא צפינו אותם.

למי מיועד?:

מיועד לכאלה שרוצים לנסות משהו אחר ממסעדה, חוויה חדשה ולגלות טעמים מפתיעים, לא מיועד לדייט ראשון, לא תרצו לחלוק חוויה בפעם הראשונה עם עוד אנשים מסביב לשולחן, מיועד לכאלה שסקרנים בעולמות הקולינריה ובכלל אין להם בעיה על הדרך להכיר אנשים חדשים. אחד היתרונות הגדולים בארוחה כזו, הינה חוויה קולינרית בגובה העיניים עם השף עצמו והשיתוף בעשייה מאחורי כל מנה.

לסיכום:

הגענו לארוחה עם ציפיות לא קטנות בכל הקשור למעבדה ואנחנו שמחים להגיד שהארוחה עמדה היטב בציפיות ואף מעבר, שכן היו לא מעט הפתעות במהלך הארוחה הן בערבוב הטעמים שתמיד הפתיע בכל מנה והן ביצירתיות ובשיתוף של מעבדת האוכל שהיינו בה, אין ספק שהיצירתיות הינה תכונה מובילה אצל אורבנו שמנחה אותו לכל מנה שהוא ניגש להכין עם טביעת אצבע מובהקת של השף, בידיעה שכל מנה שלו תהיה ייחודית בצורת ההגשה וייחודית בטעם שלא הכרנו. הכל מוקפד ומדויק עד הפרטים הקטנים. המגזין ממליץ מאוד.

השאר תגובה