ערב חוויתי של צילום ואוכל שילוב מנצח!

כתבה זו היא חלק מסדרת כתבות על אודות סדנאות וארוחות מעניינות של שפים, טרנד לא חדש אך ממשיך להתפתח ולתפוס תאוצה. פתאום, שפים נהדרים שהיו בחלק האחורי של המטבח עוברים לקדמת הבמה ונגישים אלינו בחוויה אישית ובגובה העיניים, דבר שלא חווים בדרך כלל במסעדה.

סדנת בישול וצילום של השף גיל אבירם והצלמת חגית גורן

הגענו לסדנה ברח' חיים לסקוב 9 בת"א, שבו נמצא הסטודיו של הצלמת חגית גורן. כולי ציפייה ללמוד ולטעום משני האנשים המוכשרים הללו.

השף גיל אבירם, בוגר "תדמור" ועד לא מזמן שף ראשי במלון "אלמא" - מרכז אומנויות יוקרה בזכרון יעקב, מלון בו קיימת אמנות בינלאומית מהשורה הראשונה, כך שהבישול של השף היה בהתאמה -  סוג של אומנות ויצירה. מודרני ועונתי כאחד מה שמאוד מאפיין את השף. ברקע שלו מלונות יוקרה נוספים ומסעדות נחשבות בארץ ובעולם.

הצלמת חגית גורן, בוגרת מכללת הצילום "הדסה", מתמחה בצילום מזון ומוצר מקצועי מעל 20 שנה, ועובדת עם הלקוחות הגדולים בשוק המזון. אתם אולי לא יודעים אבל מוצרים רבים שאתם קונים ברשתות השיווק עברו תחת עדשת מצלמתה המיומנת בדרכם למדפי הסופר.

 

השף גיל מצייר באוכל על השולחן לאורך כל הסדנה

 

בקבלת פנים בסדנה קיבלו אותנו עם כיבוד של סוגים רבים של גבינות, פירות וגם אלכוהול שתמיד משפר את האווירה. הכרנו את האנשים שהיו עמנו בסדנה והתחלנו לחוש את הלוקיישן. באמצע החלל מוקם לו שולחן ארוך ושחור המשמש ביום יום את חגית לצילומים ומולו מטבחון פתוח שהשף פועל בו בעודו מכין לנו הפתעות להמשך הערב.

השילוב בין צילום לאוכל הוא דבר מתבקש במיוחד כיום כשאנו כמעט ולא נותנים ביס לפני שאנחנו מעלים לאינסטגרם. הסדנה התחילה עם היכרות של חגית שלימדה אותנו על צילום מזון בנייד תוך דגשים על הערכים שחייבים לשים לב אליהם כמו סיפור, אור, זויות צילום, רגע וסטיילינג. הכל כמובן עם דוגמאות ובצורה נעימה בגובה העיניים - דברים שתורמים לכיף שבללמוד ולהחכים.

בשלב המעשי של הסדנה, נכנס השף גיל אבירם לתמונה ומתחיל "לצייר" ולהרכיב את המנה ישירות על השולחן ולא על צלחת. כמו צייר שמצייר על קנבס חלק. המנה הראשונה שהורכבה הייתה מנת הקפרזה. שמורכבת מ-7 סוגי עגבניות, קרעי מוצרלה בופאלו, בזיליקום ואורגנו טריים ואבקת שמן זית שהייתה כמו אבקת קסמים של קראמבל בטעם וניחוח של שמן זית שמפתיע במיוחד.

 

אכלנו 4 מנות במהלך הערב, צילמנו ואכלנו, אכלנו וצילמנו

 

הצבעים של המנה והטריות קופצים מהשולחן השחור. מרגישים את טביעת היד של השף כמו של צייר עם מכחול. רגע לפני שקפצתי על השולחן הגיע השלב המעשי של חגית ובעזרת תאורה והשיטות שהסבירה לנו, נעמדנו כולנו, שלופי "נשקים ניידים" והתחלנו לצלם מכל מיני זוויות והאמת?! התוצאה מדהימה! לא בטוח שתצליחו להבדיל אילו מהתמונות צולמו עם מצלמה מקצועית ואילו מהנייד.

אז ניגשנו לטעום את המנה. הטעמים היו מאוד טריים. יכולנו להרגיש את הטריות של הירקות בשילוב המוצרלה שהיו מאוד מדויקים, וכך במשך 4 שעות של סדנה (שדרך אגב עפו במהירות), אכלנו 4 מנות, צילמנו ואכלנו, אכלנו וצילמנו. היה כיף לדעת שעם כמה טיפים לצילום גם האייפון יכול לעשות עבודה של מקצוענים.

הכימיה בין חגית וגיל בלטה לאורך כל הסדנה. היותם חברים במשך שנים רבות בהחלט הורגשה והכניסה אותנו קצת לקליקה שלהם, כך שהאווירה הייתה מאוד משוחררת ונעימה. כל המנות היו יצירות מעניינות ולכן נהיה חייבים לפרט עוד כמה מהמנות המצולמות בכתבה כדי שתבינו מה נטרף באותו ערב.

 

כיף לדעת שעם כמה טיפים גם האייפון יכול לעשות עבודה של מקצוענים.

 

מנת פילה דג מטוגן בטמפורה, קרם ווסאבי, שורשים מוחמצים וקרם אבוקדו.  מנה שעד שלא טועמים אותה לא מבינים. נתחי הדג שטוגנו בטמפורה נטבלו ברוטב הווסאבי שהיה מעט חריף ועוקצני והרכות של הרוטב לצד הקריספיות של הטמפורה יצרו ביס מושלם. גם הפרזנטציה הייתה מעניינת ונתחי הדג הוגשו על הדג עצמו שנעטף ב-5 סוגי שורשים מוחמצים שהיו מתקתקים והזכירו את הקימצ'י היפני, בצבעוניות של כל שורש בצבע אחר.

והמנה האחרונה לפינאלה הייתה מנת הקינוח של הפאבלובה הפרועה, עם מרנג שוויצרי מיובש, מרנג שוויצרי נא, קצפת מוכנה, פירות העונה ורוטב פירות יער, מנה שקודם כל מדהימה ביופייה - הצבעוניות של הפירות יחד עם המרנגים נראו ממש כמו יצירה. היה כל-כך כיף לטעום כל סוג וסוג של מרנג עם אננס, עם תות, חמוץ-מתוק עם משחקי הטעמים בפה שיוצרים לונה פארק שלם. כמובן הצילחות על גבי השולחן, זה משהו שאפשר להתרגל אליו בקלות, אני שוקל להגיש גם בבית את האוכל על השולחן בלי צלחות 🙂

 

הקינוח שיצר לנו לונה פארק של טעמים מתוקים וחמוצים

 

לסיכום: הסדנה הייתה חוויה טעימה ומלמדת. היה כיף להתבונן בשף ובהסבר על כל מנה ומנה והכנתן כיצירות לכל דבר (שכחתי לציין שקיבלנו את כל המתכונים של המנות, כך שבזמן הקרוב המטבח שלי יהפוך למעבדה של המתכונים הללו). הרגשנו לאורך כל הארוחה את היצירתיות של השף שגילה לנו שהוא עושה המון ניסויים באוכל על מנת להגיע לטעם מושלם וייחודי. החיבור של השף לציור, צילום ובישול מודרני עונתי, הוא שילוב מנצח שיוצר יופי עם טריות בצורה אומנותית וטעימה במיוחד. האכילה על גבי השולחן ללא צלחות הכניסה קטע ומהר מאוד מתרגלים לזה. כמובן שחגית הפכה את סדנת האוכל למעשירה ומלמדת. עם המון צניעות, חוכמה ואינטליגנציה גבוהה לימדה אותנו מספר חוקים של עשה ואל תעשה בצילום, עם חיוך והרבה סובלנות הנגישה לנו ידע רב שהופך כל נייד למכשיר צילום מקצועי. היא ידעה להכווין ולתת טיפים וגם כמה טריקים על הדרך. בסוף הסדנה קיבלנו כרטיסיית עשרת הדיברות של הצילום בנייד ע"פ חגית גורן. תמיד טוב לשנן אותן בשביל תוצאות מדהימות. אין ספק שהסדנה מתאימה לכל מי שרוצה לנסות משהו שונה וחוויתי. ליהנות מאוכל יצירתי, עונתי וטעים וללמוד איך הופכים כל תמונה ליותר ממושלמת בקליק אחד!

 

לפרטים והרשמה:

חגית גורן 054-4436270

גיל אבירם 052-2291922

השאר תגובה