הראיסה בר במתחם הלוהט בשוק הפשפשים, הרבה יותר מסתם בר בשוק

אוגוסט. שישי בצהריים. יפו. שוק הפשפשים. חם. זוגתי ואני נמלטים מרחוב רבי יוחנן המהביל אל המזגן. מתיישבים באזור הלוהט ביותר בראיסה בר ולא בגלל החום. מיותר לציין שהאזור הלוהט בראיסה הוא הבר שסביבו מתרחש כל האקשן. ראיסה בר הוקם לפני קרוב לשנה וחצי בשוק הפשפשים ביפו וקורא לעצמו בשם "בר אוכל". הגענו לבדוק האם ראיסה אכן עומדת מאחורי הטייטל המבטיח. מוזמנים להצטרף לנסיעה.

 

האזור הלוהט בראיסה שסביבו מתרחש כל האקשן, צילום: יונתן בן חיים

 

למרות שהמקום מלא בשעות הצהריים ביום שישי, הצלחנו להידחק למקום פנוי על הבר. מצד אחד יצא לנו הכי קוסמופוליטי: זוג תיירים נחמדים מברלין ומולנו שני ברמנים מקומיים העונים לשמות שחר ובני. נתנו לשני הברמנים הנחמדים להוביל אותנו במסע הטעימות של הראיסה. כדי להתקרר מהחום שבחוץ התחלנו עם קוקטייל מרענן: מרגריטה פסיפלורה צ'ילי עם נגיעות צ'ילי מסביב לכוס. זה היה בול מה שהיינו צריכים בשביל להתעורר בשעת צהריים כזו: קוקטייל שמשלב מתוק, מריר וחריף. כדי לעורר את בלוטות הטעם הוגשו לשולחן כמה ממנות הפתיחה בתפריט הבראנצ': בייגלה ירושלמי קראסטי וטרי עם מטבלים (קרם גזר טעים וסחוג ירוק עדין), סלט קוביות גזר מרוקאי קליל ומרענן עם פרוסות שום דקות, פלפלים אדומים קטנים וחריפים בשמן זית שאינם חריפים מדי ומתאימים בול לבייגלה וגבינת טולום תורכית בתיבול שמן זית. ארבעת המנות היו מצוינות בטריותן וטעמיהן והיוו פרטנר ידידותי לבייגלה המעולה.

 

כדי לעורר את בלוטות הטעם הוגשו לשולחן כמה ממנות הפתיחה צילום: שירי סקלי

 

זה הזמן לספר שזוגתי שתחיה ידועה בתור אחת שקשה עם אוכל. שניצל, צ'יפס ופסטה הם בין המנות ההרפתקניות שהיא אוכלת. מיותר לציין שהדבר הראשון שעשה לה את זה בתפריט הבראנצ' היה מנת "סיח התרנגולת".  במהלך הדקות שהמתנו לסבב המנות הבא, העפנו מבט על המקום. החלל מעוצב להפליא ומשלב עיצוב תעשייתי של מתכת ובטון עם נגיעות רטרו דקורטיביות מעשורים קודמים. בצידו השני של המקום קיים בר קטן ונפרד שניתן לקיים בו אירועים קטנים והוא בכוונה לא מופרד משאר המקום, כך לפי הבעלים. על הדרך הברמנים המתחשבים דאגו לנו ולתיירים הגרמנים הנחמדים לסבב צ'ייסרים מגבש. פרוסט!

 

פרוסט! סבב צ'ייסרים מגבש תמיד נחמד לקבל, צילום: שיר סקלי

 

כשאנחנו כבר במצב רוח טוב, סבב המנות הבא הגיע לשולחן בדיוק בזמן הנכון. סיח התרנגולת הגיע מוכן היטב, עם יוגורט כוסברה חמצמץ, עגבניה קלויה על גבי לאפה חמה ורכה שספגה את כל הטוב הזה. מנת הכרובית המטוגנת הכילה הרבה כרובית, פטרוזילה, בצל עם סומק, מעט פלפל חריף וגולת הכותרת: מצע טחינה של הר ברכה עם נגיעות של חציל שצבע אותה בגוון שחור. מנה קריספית, טעימה ותוספת הטחינה פשוט משדרגת אותה לקצה. לפי החלטת זוגתי, בצד לקחנו את מנת העגבניות שהתגלתה כסלט קיצי, פרשי, ועשיר בתוספות: אגוזי מלך וגבינה מלוחה.

 

סיח תרנגולות שלא מקשקשות עם לאפה חמה, צילום: שירי סקלי

 

למרות שכל המנות היו מצוינות, השארתי את הטוב ביותר לסוף. מנת הטאקו היפואי הייתה ההמלצה האישית של שחר הברמן. לדבריו, היא זוכה להצלחה גדולה בקרב המבקרים. על צלחת קטנה ומוארכת הגיעו שלוש יחידות של פלא קטן בגודל ביס גדול. כל אחת מהן הורכבה מטרטר דג ים, חצילים קלויים, עלי פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, צנונית פרוסה, שמנת חמוצה ופלפל צ'ילי והכל נח על נאצ'ו קריספי. אלו היו שלוש יחידות של ביס מדהים ועשיר בטעמים שלא רציתי לחלוק עם אף אחד מסביבי. לגיטימי בסה"כ. לסיום סגרתי על רבע ליטר של בירת פאולנר חיטה. בראיסה מציעים מגוון רחב של סוגי בירת פאולנר מהחבית, מעבר לבירת החיטה הנפוצה שלהם. השמועות מספרות שעומד להיות כאן מאוד מעניין באוקטוברפסט הקרב ובא.

 

הטאקו היפואי שלא רציתי לחלוק עם אף אחד סביבי, צילום: יונתן בן חיים

 

הראיסה בר נהנה מפריים לוקיישן במתחם האופנתי של שוק הפשפשים אבל הוא הרבה יותר מסתם בר בשוק. העיצוב המיוחד, השירות המצוין, הקהל המגוון שנע בין תלאביבים בורגנים שעברו ליפו וצעירים מכל קצוות גוש דן ומעל הכל האוכל המצוין הופכים אותו למקום מוצלח שאפשר ליהנות בו גם בשעות הצהריים וגם בשעות הערב. מקומות הישיבה בחוץ מאפשרים מגע ישיר עם הרחוב היפואי והאווירה מבפנים עושה מצברוח טוב. אין ספק שראיסה יודעת מה היא עושה וזה טעים.

 

הראיסה בר נהנה מפריים לוקיישן במתחם האופנתי של שוק הפשפשים, צילום: שירי סקלי

 

השאר תגובה