פוסטים שתוייגו ‘פירות ים’

מסעדת 206 דגים – נוסטלגיה עם טעמים שהם עושים הכי טוב!

כבר כמה עשורים כשאומרים את המספר 206 ישר הספרה מזוהה עם מסעדת הבשרים והדגים בתל אביב. המוסד הקולינרי הנוסטלגי שתמיד היה שם לחגיגות ואירועים מיוחדים שחלקם הגדול חקוק היטב בהיסטוריה של מדינת ישראל. עד היום המסעדה נחשבת למעוז הספורטאים והאישיים שמרגישים במקום כמו בית. עם הרעב של הצהריים הגעתי למסעדת 206 בצהלה ברח' משה סנה…

קרא עוד

באיגרא רמא חומר הגלם הוא לא רק סיסמא!

בצהריי היום אני מגיע לאזור ההומה של תל אביב, למסעדה החדשה איגרא רמא ברחוב ברנר 2, הממוקמת לא רחוק משוק הכרמל ומקבילה לשינקין. כבר מבחוץ אפשר להרגיש בוויב של המקום. חוץ המסעדה לא צועק ובולט, לא תראו שלט ניאון גדול מלמעלה, כאילו משהו ביישני וצנוע כשמכירים את הבעלים וטועמים מבינים שזה תפור לאופי המסעדה. מסעדת…

קרא עוד

חוויה קולינרית אחרת בנוף הישראלי שעושה את ההבדל!

הקופי בר, ביד חרוצים 13 ת"א, הינו מוסד קולינרי וותיק בישראל ובעיקר במחוזות תל אביב הדינאמית והתוססת שהמסעדות בה נפתחות ונסגרות בקצב הסמבה. הקצב הגבוה של העיר שהפך לסטטוס, שהפך לשגרה, לפיו כל מסעדה שמחזיקה מעל עשור נחשבת  כבר לנכס. הקופי בר,  שקיימת כבר יותר מעשרים שנה, הוקמה בידי מתי ורותי ברודו שלאחרונה גם הגיחה…

קרא עוד

קלמטה, קפיצה ליוון בלי להחתים דרכון!

ברביעי בערב, עוד שהלילות היו גשומים במיוחד, החלטתי לבקר את המסעדה היוונית קלמטה שממוקמת בכיכר קדומים 10 ביפו העתיקה. אזור הכיכר מאוד רומנטי ומרשים בלילה. האורות והבנייה העתיקה מקבלים בערב ניחוחות של חו"ל והכל במרחק נגיעה אצלנו ביפו שזה לא נתפס. המסעדה נמצאת בתוך מבנה אבן בן 500 שנה!!! (אתם קולטים ?!?)  ששמר על אלמנטים…

קרא עוד

המחבוא שדי גלוי לכולם באילת

כמו שאני עושה תמיד ולפני שאני מגיע למקום, ואני מניח שגם אתם, אני בודק על איזה מקומות ממליצים לי חבריי ברשתות החברתיות. כך גם היה לפני הגעתנו לאילת, והשם שחזר על עצמו לרוב היה מסעדת המחבוא של אדי.  ואני, אחד שמאוד מאמין בחכמת ההמונים, נעצתי ביומן את היום השני שלנו באילת, יום שישי בערב כשחלק…

קרא עוד

צרפתי וישראלי שנפגשים בלב הסצנה התל אביבית לקוקטיילים יצירתיים

עוד מקום מסקרן שנפתח לפני כמה חודשים הוא גסטרו בר הוטל דה ויל, ברח' דיזנגוף 230, ת"א של אריאל לייזגולד וקבוצת ה"מאנקי ביזנס" ממקימי הבל בוי, הבאטלר וה-223, מקומות המשמשים כחלק בלתי נפרד מהסצנה התל-אביבית. שף המקום יוגב ירוס, שברזומה שלו אפשר למצוא מסעדות כמו מל ומישל, ליטל איטלי ומטבחצר, נחשב שף מאוד יצירתי שיצר…

קרא עוד

מסעדת ריפאבליק, צריך להתרגל – הוד השרון על המפה ותישאר על המפה!

צהריי היום, השמש יוקדת, נכנסנו לסעוד צהריים במסעדת ריפאבליק, ברח' הנגר 24, הוד השרון. לאט ובטוח סצנת הקולינריה בהוד השרון מתפתחת לזירה תוססת ושוקקת ביותר. אם יש מסעדות ששווה לחזור אליהן שוב ושוב, אין ספק שהמסעדה הזו נכנסת בקלות לרשימה. נכנסנו במהירות פנימה לברוח מהחום אל המזגן. חלל המסעדה גדול ומאוד מרשים. בר משקאות  גדול…

קרא עוד

הראיסה בר במתחם הלוהט בשוק הפשפשים, הרבה יותר מסתם בר בשוק

אוגוסט. שישי בצהריים. יפו. שוק הפשפשים. חם. זוגתי ואני נמלטים מרחוב רבי יוחנן המהביל אל המזגן. מתיישבים באזור הלוהט ביותר בראיסה בר ולא בגלל החום. מיותר לציין שהאזור הלוהט בראיסה הוא הבר שסביבו מתרחש כל האקשן. ראיסה בר הוקם לפני קרוב לשנה וחצי בשוק הפשפשים ביפו וקורא לעצמו בשם "בר אוכל". הגענו לבדוק האם ראיסה…

קרא עוד

זוכה הריאלטי הראשון בישראל שומר על איכות למעלה מ-15 שנה!

במושב סגולה שבדרום הארץ נמצאת אחת ממסעדות השף הוותיקות בארץ. מסעדת כרמים קיימת כבר למעלה מ-15 שנים, נצח במושגי מסעדנות. שף המסעדה הוא סהר רפאל, זוכה ריאלטי האוכל הראשון בישראל בתוכנית "המטבח" עם השף עזרא קדם, שבחר להתרחק קצת מאור הזרקורים ולהמשיך לבשל ולהמציא את עצמו כל פעם מחדש במסעדת כרמים עם תשוקה וחריצות גבוהה.…

קרא עוד

כשהגלים מתחזקים המסעדות החזקות מתגלות, מסעדת דגים עם הנוף הכי יפה בת"א

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת יוליה, בנמל ת"א, מסעדה בחלקה השקט של הנמל, עם נוף לים ורחש הגלים, שגרם לנו לחשק למאכלי ים ודרינק טוב! הורידו עוגן, אנחנו מתמקמים! קוקטייל: כדי להתניע את הערב אנחנו מקפידים להתחיל עם קוקטייל טוב בשביל האווירה, בחרנו 2 קוקטיילים: קוקטייל FROZEN VIOLETTA המורכב מרום, ליקר תפוח, סורבה פסיפלורה,…

קרא עוד