אלון קירשנר
מחבר המתכון

אלון קירשנר

בעלים מגזין האוכל, חי נושם ומבשל אוכל להנאתי, מוזמנים לאינסטגרם מגזין האוכל לסרטוני המתכונים לפי שלבים :)

מרק איטלקי עם מיטבולס

רכיבים

לקציצות

חצי קילו בשר טחון

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה אדומה

1 כפית מלח אטלנטי

 

4 שיני שום כתושות

4 גבעולי נענע קצוצות

4 גבעולי פטרוזיליה קצוצות

1 בצל חתוך קטן

1 כוס פירורי לחם

1 ביצה

 

רכיבים למרק:

4 כפות שמן זית

100 גרם רסק עגבניות

פחית עגבניות מרוסקות

מגוון עגבניות – שרי, רגילות

חצי חבילת פסטה עננים (יכול להיות גם פסטה אחרת)

בצל גדול חתוך דק

3 גבעולי סלרי חתוכים דק

כפית סוכר

2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה

חצי כפית פפריקה אדומה חריפה (לא חובה)

2 כפיות מלח אטלנטי

1 כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט

2 כפות אבקת מרק עוף

1 כפית אורגנו

4 שיני שום כתושות

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוך קטן

 

 

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הקציצות, מערבבים את כל הרכיבים למסה אחידה
  2. מקבבים לקציצות אחידות בינוניות
  3. מטגנים קלות עד לצבע זהבהב ומוציאים לכלי עד לרגע הכנסתם למרק
  4. עוברים  להכנת המרק, 4 כפות שמן בסיר עמוק וגדול
  5. מטגנים את הבצל והשום תחילה
  6. מוסיפים את הירקות
  7. מוסיפים העגבניות, רסק העגבניות ופחית העגבניות המרוסקות
  8. מוסיפים את התבלינים ונותנים להכל להתערבב היטב
  9. מוסיפים ליטר מים רותחים, מערבבים סוגרים עם מכסה ל-15 דקות
  10. מוסיפים את הקציצות שהכנו ושופכים חצי חבילה של פסטה צדפות או מה שיש לכם למשך 25-30 דק' (על חום בינוני)
  11. וזהו מוכן! בתאבון!

 

סרטון המדגים את הכנת המתכון מרק איטלקי עם מיטבולס ופסטה

השאר תגובה