הטרקלין, יין עם בשר טוב לפעמים לא צריך יותר מזה

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת הטרקלין ברח' היכל התלמוד 4, נווה צדק, ת"א. המסעדה ממוקמת בתוך מבנה עתיק ומרשים ארכיטקטונית אשר נוצר בתוכו היסטוריה לא קטנה. המבנה, בן ה-100 שנים לערך, שימש בשנת 1920 כמלון הראשון בת"א. במסעדה, מספר חללי אירוח עם הבלטות של מדפי יין וכוורות כך שאי אפשר להתבלבל כי מדובר בראש ובראשונה בביסטרו יין- שהוא החזון של הבעלים והסומלייה יוסי בן אודיס, בעצמו בעל יקב בגליל, מסעדת הטרקלין מציעה 100 סוגי יינות בוטיק ישראליים.

 

 

האווירה במקום מאוד רגועה ושלווה. בחלל בו ישבנו היה חשוך מעט, אלמנט שיכול לתרום לאווירה רומנטית זוגית. המוסיקה ברקע הייתה שקטה ונעימה. המסעדה הייתה מלאה בתיירים, דבר שמראה על אטרקטיביות המקום מצד התיירים הפוקדים את ארצינו הקטנטונת וההמלצות הרבות שהיא מקבלת באתר tripadvisor כאחת המסעדות המובילות בתל אביב.

התחלנו עם מנת ארטישוק איטלקי וגבינת עזים, עם מיקס עגבניות שרי מבושלות. מנה קלילה ומתובלת היטב. הארטישוק והגבינה היוו שילוב מתאים ומהנה. רוטב העגבניות יחד עם הלחם פרנה שהוגש בצד הזכירו לנו מעט את החריימה של שישי בבית אמא. מנה כמעט מושלמת. ביחד עם המנה הומלץ לנו ע"י שמוליק המארח האדיב על יין אדום בלאן שאטו דה גליליי שהשתלב היטב עם המנה.

 

ארטישוק איטלקי וגבינת עזים בשילוב יין טוב

 

2 המנות שמבחינתנו נבחרו לגולת הכותרת במסעדת הטרקלין היו מנת הסינטה לצריבה, שמתברר שזוהי מנת הדגל של הטרקלין ואפשר בהחלט להבין למה. מדובר בנתחי סינטה מפרה בוגרת המוגשים נאים, לצד חלוק נחל בטמפרטורת 300 מעלות וניתנים לצריבה באופן עצמאי למידת העשייה המתאימה של כל סועד וסועד. המנה מוגשת עם חרדל ביתי, ראש שום אפוי, מלח גס בצד וסלטון קטן של חסה. יש משהו בחווית הצריבה העצמית שמאוד מספק ומהנה, תחושה קדומה של בישול שנותנת עוד נופך הנאתי למנה. ההתבוננות על הנתח בזמן הצלייה על חלוק הנחל הלוהט והעשן המיתמר יוצרת מחזה מרשים. הסלטון בהחלט במקום והכניס רעננות למנה. זוהי מנה טעימה שיוצרת עניין וטעם. המלצה קטנה לביס -  לא לשכוח למרוח קצת שום על הנתח ולהוסיף מלח גס.

 

מנת הדגל! סינטה לצריבה אישית על חלוק נחל, צילום: אפיק גבאי

 

המנה השנייה שאנחנו יכולים לציין לטובה היתה הסטייק רוקה – נתחי שייטל מבשר ווגיו (הכלאה של קובה ביף עם אנגוס. נתח אדמדם נטול שומן), עם סלט רוקט, פרמזן ופלחי בצל עם תפו"א על פלאנצ'ה לוהטת. מנה שהיא ארוחה שלמה. נתחי השייטל במידת עשייה מושלמת, יחד עם התפו"א הרך, יצרו איזון מושלם בטעמים. מנה גדולה מאוד ומשביעה ויכולה בשקט להיות גם מנת שירינג.

השירות במקום ברמה מאוד גבוהה, תוך בקיאות וידע רב במנות התפריט והשילוב המתאים של יין עם המנה. חשוב להתייעץ עם המלצריםכיוון שתפריט היינות גדול מאוד ולכן אפשר ללכת לאיבוד, כך שהידע של המלצרים מאוד עוזר ואף MUST.

 

סטייק רוקה עם נתחי רצועות שייטל, מנת שיירינג גדולה מאוד, צילום: אפיק גבאי

 

קינוח: בחרנו ב-2 קינוחים: הקינוח הראשון כנאפה עם מדליוני גבינת עזים, תפוחי עץ ואגסים. היה מאוד נחמד לקבל את האינטרפרטציה של הטרקלין למנת הכנאפה הקלאסית והמסורתית. שילוב הפירות לצד שערות הקדאיף והגבינה היה מצוין ואהבנו שהקינוח לא היה מתוק מדי אלא בול בפוני.

הקינוח השני הוא כדור שוקולד במילוי קרם שוקולד לבן ואגוזים, מוגש על מצע תותים טריים. הקינוח כולל שואו של שחר המלצר ששפך שוקולד חם על הכדור שממיס אותו ויוצר מחזה שדי נפוץ כבר במסעדות רבות בארץ, אבל תמיד כיף לראות את זה שוב. המנה עצמה הייתה מורכבת משוקולד איכותי, משחקי החום –קור במנה יצרו עניין. מומלץ מאוד לחובבי השוקולד.

 

 

לסיכום: בהחלט אפשר להגדיר את מסעדת הטרקלין כביסטרו בשר ויין. מנות הבשר שאכלנו היו מאוד טעימות ונתנו כבוד רב לבשר שהוגש לצד יין טוב. לא סתם המסעדה מחזיקה כבר בוותק של מעל ל-11 שנה, נצח במושגי מסעדנות בארץ.  המון כבוד למסעדה ששמה דגש על תוצרת כחול לבן ישראלית עם 100 סוגי יינות בוטיק ישראליים ובשרים מרמת הגולן. המקום מיועד לקהל של חובבי בשר ויין, לחגוג אירוע באווירה שקטה ונעימה וכמובן אפשר להגיע וליהנות מקינוח מפנק ומתוק בשביל המשך השבוע.

ביקרתם כבר באינדקס המסעדות שלנו? כנסו עכשיו

השאר תגובה