מסעדת ריפאבליק, צריך להתרגל – הוד השרון על המפה ותישאר על המפה!

צהריי היום, השמש יוקדת, נכנסנו לסעוד צהריים במסעדת ריפאבליק, ברח' הנגר 24, הוד השרון. לאט ובטוח סצנת הקולינריה בהוד השרון מתפתחת לזירה תוססת ושוקקת ביותר. אם יש מסעדות ששווה לחזור אליהן שוב ושוב, אין ספק שהמסעדה הזו נכנסת בקלות לרשימה.

נכנסנו במהירות פנימה לברוח מהחום אל המזגן. חלל המסעדה גדול ומאוד מרשים. בר משקאות  גדול בכניסה ומגוון סגנונות ישיבה, ספות, נישות, וגם מרפסת מקורה וממוזגת. הכל בעיצוב מוקפד בסגנון בראסרי עדכני ונקי.

 

 

מכאן התחלנו בקונצרט של טעמים ומרקמים בניצוחו של השף אסף זילברשטיין שברקורד שלו לא מעט מסעדות כמו סבסטיאן, ים 7, ומארי אנטואנט. נתנו לאסף את המושכות בבחירת המנות וכך עבורנו למסע הצהריים בריפאבליק. תחזיקו חזק מתחילים במסע!

חשוב לנו תחילה להרים לחיים עם קוקטייל קר ומעניין בגלל החום ובמיוחד בשביל האווירה. קיבלנו 3 קוקטיילים על בסיס ג'ין. הראשון ריפאבליק סאוור – ג'ין לונדון היל, ג'ינג'ר טרי, מרטיני ביאנקו, ליקר דובדבנים, סירופ פטל ביתי, מיץ לימון, קציפת פטל וקוקוס טחון; השני בילי ג'ין – ג'ין בומביי, אגבה, מיץ לימון, ליקר סן ג'רמיין, חומץ ראספברי ואנגוסטורה ביטרס; והשלישי ספיישל no name. שלושה קוקטיילים שמחים, קלילים ומרעננים בטעמי חמוץ-מתוק קייצים במיוחד

 

 

התחלנו בפתיחים של פטה כבד עוף עם ריבת בצל וטוסטונים מבריוש ומנת שווארמה דג עם טחינה, סלסה חריפה, עשבי תיבול וצנוברים. הפטה כבד היה קלאסי, בדיוק כמו שפטה כבד צריך להיות. רך ואוורירי ונמרח בקלות על הלחם עם ריבת בצל מעל. כל ביס היה בהחלט במקום. מנת השווארמה דג הורכבה משלושה דגים: מוסר, טונה וסלמון שעם התבלינים, קיבלו מעט מטעמי השווארמה המוכרים ויחד עם העוקץ של החריף יצרו אחלה ביס עם קריצה לטעם הים תיכוני – מזרחי. המשכנו עם מנת החזה אווז, פרוסות של חזה אווז צרובות על קרם דלעת, כרישה ואוכמניות. החזה אווז, מנה שלא רואים בכל מסעדה, היה עשוי היטב. כל המנות יפות ואסתטיות עם צילחות מוקפד בכולן. גם במנה הזו שילוב הטעמים של מלוח ומתוק יחד עם האווז סגר לנו את החלק של הפתיח בצורה מושלמת והשאיר אותנו עם ציפייה גדולה לעיקריות.

 

 

האווירה במסעדת ריפאבליק היא אווירת צהריים שקטה, עם מוסיקת לאונג' רגועה במיוחד לmood  של ארוחת צהריים נינוחה בלי הלחץ של היומיום שמחכה בחוץ. ככה שהראש והבטן היו מרוכזים אך ורק בארוחה. בואנו לעיקריות.

בגזרת העיקריות, הלכנו על מנות ים – יבשה מגוונות, על מנת שנוכל לטעום מכל העולמות ונבין מה יש למסעדה להציע. זה התחיל עם ריזוטו פירות ים עם שרימפס, מולים, קלמרי, יין לבן, חמאה, ברוקולי ועשבי תיבול. הריזוטו היה עשוי כהלכה במידת העשייה הנכונה, פירות הים הטריים מורגשים היטב, ובסך הכל מדובר במנה שמאוד מומלצת ובעיקר לחובבי פירות הים. המנה השנייה בעיקריות הייתה מנת הטורטליני קרם ארטישוק ירושלמי  ברוטב שמנת, פסטו ירוקים, אספרגוס ושקדים קלויים. מפגש של שתי אהבות במנה אחת -אריטשוק ירושלמי שעוטף בטעמו את כל המנה והטורטליני, כיסוני פסטה כמו כריות קטנות שזורקות אותך ישירות לאיטליה.

 

 

מנה אחרונה בעיקריות שהזמנו הייתה המבורגר ריפאבליק 220 גר'. בשר אנטריקוט טרי, בצל מושחם, תוספת של צ'דר ובייקון. בום! ההמבורגר נותן את הרושם שהמסעדה מסתכלת בגובה העיניים לכולם. לא רק מנות משורטטות ומטבח בראסרי קלאסי, תוכלו למצוא גם מנות פופולאריות כמו המבורגר, שניצל וסטייק, כך שהתפריט מאוד מגוון, יש היגידו גדול מדי, אבל עם הכוונה נכונה מהמלצר בטוח שתמצאו את המנה שחיפשתם. מנת ההמבורגר הייתה מצוינת. המבורגר שיכול להתחרות בכל המבורגריה. מנת שחיתות כמו שאנחנו אוהבים עם קציצת בשר איכותית, צ'דר ותוספת הבייקון המעושן. שחיתות טעימה במיטבה.

שף המסעדה אסף זילברשטיין מגלה יצירתיות רבה במנות שיוצאות ממטבחו, הן בשילוב הטעמים, המרקמים והטקסטורות שיוצרות עניין מרגע שהמנה מגיעה לשולחן, תוך השקעה בצילחות ובאסתטיקה (הרי קודם כל העין אוכלת), ועד החוויה בכל ביס עם טעם מהודק, ברור ומשכנע.

 

 

קינוח: כבר סיכמנו שלקינוחים יש קיבה נפרדת, כך שתמיד יש לנו מקום עבורם. על גזרת הקינוחים מנצחת הקונדיטורית המוכשרת דנה שחר, שבכל קינוח שלה אפשר למצוא מגוון מרכיבים שיוצרים עולם מתוק במיוחד. זה התחיל עם קרם ברולה, סמי פרדו, קרמו פטל, קדאיף ופיסטוק. עם צבעוניות יפיפייה אפילו שנזל לי מהעיגול האדמדם שהרס את הטקסטורה, לא ידענו אם לאכול ולהרוס את היצירה, אבל  ההתמכרות שלנו לקרם ברולה הכריעה והכפית מיהרה לחצוב בקינוח. ברולה מושלם יחד עם חמיצות ומתיקות שמאוד החמיאו לקינוח והקריספיות של הקדאיף שהשתלב בטבעיות.

 

 

הקינוח השני היה ארטיק נוגט, בראוניז, סוכריית טופי מלוחה, מרנג שרוף, קרמו שוקולד מריר ורוטב נוגט. הארטיק נוגט מזכיר ארטיק מוכר כלשהו, אבל לא, הכל מעשה ידי הקונדיטורית, שמכינה בעצמה את משלב הטעמים. קינוח מתוק במיוחד ולאוהבי השוקולד פשוט מאסט. הקינוח השלישי והאחרון, מילפיי של שכבות בצק עלים, קרם פטיסייר חלומי, קרם שוקולד לבן וקרמל מלוח. מנה אלגנטית ופרחונית, אשר נותנת המון כבוד למילפיי מהילדות עם זכרון בלתי נשכח. הקרם פטיסייר עם בצק העלים הקריספי נותן חותמת מתוקה לארוחה מופלאה.

 

 

לסיכום:  מסעדת ריפאבליק היא שילוב של מטבח בראסרי קלאסי לצד מנות יצירתיות ומוקפדות המבוססות על חומרי גלם טריים ומקומיים. מסעדה שמסתכלת ללקוח בגובה העיניים, יודעת לזהות את הקהל ולהתאים לו את החוויה השלמה! החל בחלל המסעדה המרהיב עם מגוון סגנונות ישיבה שיכולים להתאים לכל סיטואציה, מפגישה, ארוחה חגיגית וכמובן ארוחה משפחתית, ועד תפריט המסעדה המגוון כך שכל אחד יכול למצוא את המנה המתאימה לו תוך הקפדה ויצירתיות בכל מנה ומנה. לרגעים לא מאמינים שנמצאים במסעדה בהוד השרון, אבל צריך להתרגל  - הוד השרון על המפה ותישאר על המפה!

תגובה 1

  1. שוקי קרן ב- 6 בדצמבר 2018 בשעה 10:01

    יכול להיות שאסף הוא שף רציני אבל אני אכלתי אצלו בריפבליק בהוד השרון קבב , אוכל פשוט ובסיסי , שהיה הכי גרוע שאכלתי בימי חיי. בעצם לא אכלתי את 4 הקציצות הקטנטנות כי אחרי הראשונה החזרתי להם את המנה השרופה, אך גם התיקון שהיגיע היה שרוף מבפנים ומבחוץ. שילמתי מחיר מלא כולל טיפ ויצאתי רעב.
    ראו הוזהרתם לא כל מה שנוצץ ראוי למאכל.

השאר תגובה