הפנינה שבדרך, פומו רמת החייל – רומא פינת ניו יורק

מגזין האוכל מגיע לביקורת למסעדה האיטלקית החדשה בתל אביב , מסעדת פומו ברח' הברזל 11, ת"א, שם המסעדה מגיע מהמילה פומודורו (עגבנייה באיטלקית), היינו בטוחים שאנחנו מגיעים לעוד מסעדה איטלקית טיפוסית, אך כבר מהכניסה הבנו שיש פה טוויסט בעלילה. חלל המסעדה מרהיב בעיצוב מוקפד ועשיר בניואנסים שמזכירים ביסטרו במרכז העיר ניו יורק. מעצב המסעדה ירון טל, בעל רזומה עשיר בעיצוב חללים לבתי קפה ומסעדות בארץ, יצר עיצוב מעניין בכל אזורי המסעדה.

התחלנו:

כפי שאנחנו עושים בכל ביקורת, חשוב לנו להתניע עם דרינק קטן, לקחנו קוקטייל בזיל סמאש, ג'ון טנקרי , מחית אננס, מיץ לימון ועלי בזיליקום, קוקטייל כיפי וקליל מתאים לאווירת הקיץ,

יחד עם הקוקטייל התחלנו עם מנות פתיחה של סלט פומו – המורכב מעגבניות, זיתי קלמטה, קרעי פוקאצ'ה , סלסה רוסטיקה ומוצרלה בופאלו – סלט צבעוני במשלב טעמים, שילוב מרקמים ולא מתחכם יותר מדי. חומרי גלם טריים שבאים לידי ביטוי בכל ביס שמתפצפץ בפה. המנה השנייה היתה מנת הזוקה – דלעות בטאבון, גבינת בושה, פרמז'ן, בלסמי 3 שנים ופיסטוקים, מנה שמאוד הפתיעה אותנו, בישול הדלעת היפנית בטאבון גחלים הנמצא במקום, מוסיף ארומה מעושנת, בטעמים שלא הכרנו עד כה בדלעת, גבינות הבושה והפרמז'ן משתלבות היטב במשחקי המתוק –מלוח שיוצרות מנה מעניינת ומפתיעה.

גולת הכותרת:

מהמנות שטעמנו אנחנו נבחר 2 מנות שבהחלט הרשימו אותנו, מנת הפתיחה של אנשובי Ortiz – קרקר פריך גדול עם אנשובי, איולי פלפלים, סלסה ורדה, בצלי שאלוט, צלפי ושבבי פרמזן, מגיעה לשולחן מנה מלבנית גדולה של קרקר עם מלא תוספות עליה. בהתחלה לא כל כך הבנו איך אנחנו אמורים לאכול את זה ואז התחלנו פשוט לשבור חתיכה ולאכול ממש כמו נאצ'וס הפתעות, כל ביס בטעם אחר דומיננטי, בצ'יק התמכרנו לשבירת הקרקר ולגלות טעם חדש בכל ביס נוסף, מנת פתיחה ממש ממכרת. גם אם מתלכלכים באכילת המנה עם הידיים, זה שווה את זה.  המנה השנייה שהרשימה אותנו היתה מנת טורטליני לחי עגל, ברוטב ציר בקר עדין ופרמז'ן. כיסוני הפסטה בצורת צדף יפיפה, עם בשר העגל שהיה נימוח בפה ומשתלב היטב עם ציר הבקר שמעושן עדין, מנה מאוד מרשימה, טעמים שחובבי הפסטה והבשר יתאהבו.

קינוח:

בקינוחים הזמנו את המילפיי – שהגיע על בצק עלים עגול מקורמל, קרם פטיסייר ושנטילי ומנת הקינוחים השנייה היתה שוקולד אוטמזגין (דודו אוטומזגין היה מעורב בהכנת הקינוחים במסעדה) של קראנצ' שוקולד, פייטה וקרם שוקולד עם כדור גלידה. קרב הקינוחים מבחינתנו היה בעיצומו, בגלל אהבתנו למילפיי ולשוקולד היה קשה לבחור את מי יותר אהבנו. אך קינוח השוקולד ניצח מבחינתנו, הקינוח היה מדהים והשלים נהדר את האספרסו ליד, לקחת את הכף וחתכנו את שתי הקומות של קינוח השוקולד יחד עם אגוז הלוז היה תענוג וחוויה בפה. סיום הארוחה לא פחות חשוב מההתחלה, כך שהקינוח השאיר לנו טעם של עוד.

אווירה:

היינו באמצע שבוע והמסעדה היתה מלאה עד אפס מקום, מה שמעיד יותר מכל על הרצון לטעום או על השמועה שמתפשטת במהירות על המסעדה. במקום התנגן סאונד ביסטרו ערב אווירתי, חלל המסעדה שמתאפיין במגוון אזורי ישיבה מעוצבים שהתמלא באנשים שנהנים, הכניס אותנו לאווירת חו"ל ניו יורקית מגניבה, שיצר תחושה שהסופ"ש הגיע למרות שזה היה רק אמצ"ש, כך שהאווירה מכניסה למוד של התנתקות והנאה מחוויה קולינרית.

שירות:

שירת אותנו מנהל המשמרת בשם רוס, שהיה מאוד אדיב וקשוב לשאלותינו ואף ידע תמיד להתעניין ולהציע שתייה שתתאים למנות שבחרנו. במקום נכחו המון אנשי צוות, הן בצד השירות והן במטבח הפתוח שכלל שפים ואנשי מטבח רבים, כל המנות תוקתקו ויצאו לאורחים בזמן אידיאלי, כך שגם השירות היה ברמה מאוד גבוהה.

חומרי הגלם:

בכל מנה מרגישים את טריות חומרי הגלם, במנות ישנם מרכיבים שבמידה ולא היו טריים ואיכותיים הדבר היה מורגש מיד, אבל במקרה הזה חייבים לציין שמנות הסלטים, פירות הים,הפסטות ואפילו הגלידות שנעשו במקום, מעידים על חומרי גלם איכותיים ומורגשים היטב בכל ביס.

יצירתיות:

שף המסעדה שחר ברנע, בעל ניסיון רב בניהול מטבחים במסעדות בארץ (כמו קפה נואר, סבסטיאן והמיטבר) עם התמחות ואהבה אמיתית לאוכל איטלקי, מנהל את המטבח עם צוות גדול ולא מעט יצירתיות, מנות הפסטות והמאפים שנעשים בטאבון "זורקים" אותנו לאיטליה, אך שם זה לא נגמר, בכל מנה יש טוויסט, כמו מנת הקלמרי שצרוב על סלט עדשים ועשבי תיבול עם לימון, טעם העדשים העדינות שהשתלבו היטב במנה, מנת הקרקר האנשובי שלא היה חשש משילוב מרכיבים רבים, נהפוך הוא - ריבוי המרכיבים יצר מנה מעניינת וייחודית. גם במאפים בטאבון המרשים, תוספות ושילובים יצירתיים שמרגישים מיד.

למי מיועד?:

מיועד לכאלה שראו הרבה מסעדות איטלקיות ורוצים את איטליה קצת אחרת, אווירה של חו"ל עם מגוון רחב של מנות, שבטוח כל אחד ימצא את עצמו מרוצה עם מנה מהתפריט, גם אם המסעדה רחוקה עבור תושבים מחוץ לתל אביב, זו מסעדה ששווה להגיע  אליה במיוחד ולחגוג איזה אירוע או אפילו את הרגע.

לסיכום:

התחלה מאוד מבטיחה של המסעדה החדשה, יכולה מהר מאוד להיות פנינה ברמת החייל תל אביב, רואים במסעדה ומרגישים לאורך כל החוויה שנעשתה מלאכת מחשבת וחשיבה על כל הפרטים - עיצוב המסעדה שמזכיר סגנון ניו יורקי שמאופיין בתערובות של חומרים ושילוב פרטים ואלמנטים מזמנים שונים מבלי ליצור תחושת עומס. המטבח הפתוח שתוכנן בקפידה עם התנור והטאבון בצורת פיזה, אנשי הצוות והשירות שדואגים לכל פרט על מנת שתיהנו מחוויה מקסימלית וכמובן תפריט עשיר ומגוון המותאם לכל חך.

השאר תגובה