כשהגלים מתחזקים המסעדות החזקות מתגלות, מסעדת דגים עם הנוף הכי יפה בת"א

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת יוליה, בנמל ת"א, מסעדה בחלקה השקט של הנמל, עם נוף לים ורחש הגלים, שגרם לנו לחשק למאכלי ים ודרינק טוב! הורידו עוגן, אנחנו מתמקמים!

קוקטייל:

כדי להתניע את הערב אנחנו מקפידים להתחיל עם קוקטייל טוב בשביל האווירה, בחרנו 2 קוקטיילים: קוקטייל FROZEN VIOLETTA המורכב מרום, ליקר תפוח, סורבה פסיפלורה, נענע טרייה וסאוור, קוקטייל ירקרק מאוד מרענן וטעים, מעין ברד לגדולים שגם רוצים להתפנק, מאוד איכותי בשילוב הטעמים, תענוג לשתות קוקטייל כזה מרענן בימים החמים. הקוקטייל השני היה ROSALINA המורכב מג'ין, לימון, מלפפון, פסיפלורה וסודה, מומלץ מאוד לחובבי ג'ין, המלפפון נותן קצת טעם של ירקות לקוקטייל שהופך אותו למאוד מעניין.

התחלנו:

התחלנו את הארוחה עם מנות פתיחה של קלמרי יפואי (נפרט עליו בהמשך), שרימפס בחמאת אוזו ועגבניות, סביצ'ה דג ים ופוקצ'ה ומזטים. התחלה מאוד מבטיחה לארוחה, שהשלימה מצוין את הקוקטיילים והאווירה שהייתה. הדגים בסביצ'ה ופירות הים היו טריים עם טעם כאילו הדייג עכשיו ממול המסעדה תפס ברשת והביא לצלחת. הסביצ'ה היה מרענן עם דג אינטיאס, פפאיה, אבוקדו, צ'ילי, כוסברה והעוקץ היה חצאי ענבים שהמתיקות שלהם השתלבה יחד לביס מושלם. ומנת השרימפס הטרי והחמאתי היה ממכר שהיינו חייבים לטבול את הפוקצ'ה ברוטב חמאת האוזו.

 

גולת הכותרת:

2 מנות שבהחלט הרשימו אותנו במיוחד, מנת הקלמרי יפואי - קלמרי על חומוס ביתי, סחוג ושום קונפי, מבחינתנו הברקה! מנת ים – יבשה איכותית וחשיבה מחוץ לקופסא של השף רומן דיאמנט, בהתחלה חשבנו שלא נראה שיש קשר בין מנת חומוס וקלמרי, אבל אחת מההפתעות הקטנות שעושות את הארוחה. המנה השנייה הייתה מנת הספיישל של טורטליני סלק ושרימפס קריסטל, במקרה הזה היה די ברור שנבחר מנה שיש בה שני מרכיבים שאנחנו מכורים, פסטה ושרימפס. הפסטה הייתה במידת עשייה מושלמת של אל דנטה, טעם הסלק בפנים מאוד הוסיף ויצר רובד נוסף לטעם ושרימפסים הקריסטל הגדולים שהשלימו את החגיגה בפה.

קינוח:

סיום הארוחה מבחינתנו לא פחות חשובה מהארוחה, בחרנו 2 קינוחים: קינוח בויה – טארט טאטן בננות וגלידת וניל, טארט חם ונימוח בפה עם בננות רכות, טעם הבננה דומיננטי ומשתלב היטב עם הטארט, קינוח שמושלם לחלוק. הקינוח השני הוא מלבי עם מי ורדים, פירות יער ואגוזי מלך. הבחירה במלבי היתה קלה, גם כי רצינו ללכת על בטוח וגם כי יש משהו בקינוח קלאסי ונצחי שיש לו את האימפקט של הנוסטלגיה שתמיד כיף להיזכר בטעם המוכר והאהוב.

אווירה:

אווירת נמל תל אביב מושלמת, זוגות מחזיקים ידיים, תל אביבים עושים ג'וגינג , נוף של ים ורחש הגלים שמשרה רוגע ושלווה, המסעדה מנצלת היטב את הנוף ומשאבי הטבע היקרים שמוסיפים לאווירה המון נקודות זכות, למסעדה יש מתחם ישיבה בפנים ובחוץ, ישבנו בחוץ ושמענו מוסיקה שקטה שבקעה מבפנים ועדיין יכולנו לשוחח בלי שהסאונד ישתלט על הארוחה. כל האווירה הכניסה אותנו למוד של ארוחת דגים ופירות ים שלה ציפינו.

חומרי הגלם:

מסעדה שחרטה את שמה כמסעדת דגים ופירות ים, בהחלט עומדת בסטנדרט גבוה בכל הקשור לחומר הגלם העיקרי שמגיע ישירות מהים, הדגים ופירות הים טריים, ברגע שהחומר גלם הוא איכותי וטרי ניתן ליהנות ממגוון רחב של מנות וטכניקות בישול שיוצרות מנות טעימות ומעניינות.

יצירתיות:

שף המסעדה רומן דיאמנט, עם אהבה ותשוקה גדולה לתוצרי הים, מצליח ליצור מנות יצירתיות וטעימות, כמו מנת הקלמרי שאף אחד לא יכל לעלות בדעתו לשלב חומוס עם פירות ים, מנה קטנה ומבריקה ואחלה פתיח של ים – יבשה. מנת הטורטליני שרימפס קריסטל שהיה ממכר, פשוט תנו לשף את החומר גלם שהוא כל כך אוהב והיצירה הבאה כבר תגיע לשולחנכם.

למי מיועד?:

קודם כל מיועד לחובבי הדגים ופירות הים, שבאמת יוכלו ליהנות מערב של דרינקים טובים, מטעמי הים במיטבם ואווירה מושלמת של נמל ת"א ורחשי הים, נשמע חלום? זה אמיתי לגמרי. מבחינת הרכב מתאים לכל, משפחות, פגישות, חברים ואפילו דייט.

לסיכום:

הגענו לנמל ת"א, טיילנו לאורכו של המזח, פיתחנו קרייב רציני לפירות ים, הגענו למסעדה עם המון ציפיות ו-build up מכל האווירה מסביב ובהחלט המסעדה עמדה בכל הציפיות ואף מעבר, מסעדה ששמה לב לכל החוויה הכוללת עבור הלקוחות ובייחוד למנות הים שמגיעות עם טאץ' של אהבה מידי השף, אנחנו בטוח נחזור לשם.

השאר תגובה