קוואטרו, לצאת לחופשה איטלקית בלב תל אביב

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת קוואטרו בהובלת השף אביב משה הנמצא ברח' הארבעה 21, תל אביב, המסעדה ממוקמת בקומת המרפסת במגדל פלטינום, כבר בכניסה נחשפנו לעיצוב ייחודי עם המון אור טבעי שנכנס מבחוץ, המקום גדול עם מקומות ישיבה מרווחים ובר לבן גדול באמצע.

ביקורת מסעדת קוואטרו

מנות גדולות ועשירות במרכיבים, אין פה פחד מלשלב המון מרכיבים וטעמים שונים,

התחלנו:

כפי שאנחנו נוהגים לעשות לרוב, התחלנו עם הקוקטיילים להתנעת הארוחה, בחרנו בקוקטייל אהבה עם אוכמניות וקוקטייל מוחיטו סיגליות, קוקטיילים מרעננים ועדינים התאימו לאמצע היום של הארוחה. המנות שהתחלנו איתם היו מנת הרביולי עגבניות צלויות בפונדו של גבינה כחולה, ריחן, צימוקי שרי, קרוטונים ופניני בלסמי –הרביולי היה נימוח בפה, כשלקחנו ביס השפריץ מתוכו רוטב העגבניות הצלויות, inside out בפנים רוטב ובחוץ רוטב הגבינה הכחולה שבדרך כלל מאוד דומיננטית ומשתלטת אך פה טעמה היה עדין ומשתלב בהרמוניה מוחלטת עם שאר הטעמים. מנה עדינה וטעימה לפתיחת הארוחה והמנה השנייה היתה הפסטה פלפל – לינגוויני חלמונים, פלפל שחור, פרמז'ן, עגבנייה סחוטה וחלמון כבוש – פרזנטציה מרשימה ומעניינת, שהזכירה לנו ביצה בקן, אי אפשר להתעלם ממוטיב החלמון במנה זו, כשהגיעה עם הוראות אכילה מפי המלצרית, שכן יש לערבב את החלמון והפסטה יחדיו. כמו ילדים טובים, תמיד אנחנו מקשיבים להוראות השף, שבטוח היתה מחשבה לא קטנה בהכנת המנה, ואף התבררה כהכרחית. הפסטה בדרגת עשייה אל דנטה כראוי, חלמון הביצה הכבוש שימש כרוטב הולם את המנה עם טעם מודגש.

גולת הכותרת:

גולת הכותרת שלנו בארוחה היתה מנת הטורטליני לחי עגל בקרם שורשים, רוטב יין אדום, אפונת גינה, צימוקי שרי וגילופי פרמז'ן, גם במנה זו הפרזנטציה מוקפדת ומרשימה, היד של השף אביב משה מורגשת בטעמים ובדיוק של כל צילחות. בכל טורטליני שנגסנו הבשר עגל היה נימוח, כך שהורגש היטב שזהו בישול ארוך של בשר שהיה מאוד רך. שילוב המנה יחד עם הקרם, היין והפרמז'ן מאוד החמיאו למנה, המנה עשירה במרכיבים ובכמות נדיבה.

קינוח:

בקינוחים בחרנו בתשוקה אדומה – המורכבת מבצק פריך שקדים, קרם מסקרפונה, גנאש שוקולד לבן, קולי פטל, תותים טריים ומרנג – מנה שנראית כמו אדנית פרחים יפיפייה, מנה קלילה ופירותית, חובבי הפירות יהנו משילוב פירות וקרם מרענן. הקינוח השני היה הצ'אנקי שוקולד – קרמו בננה, מוס שוקולד מריר, חמאת בוטנים ביתית, גנאש שוקולד, גלידת חמאת בוטנים ובראוניז – לשולחן הגיעה צלחת עם ארמון מושלג וצבע הלבן ששטף את המנה, אך ככל שטעמנו כפית אחר כפית, התגלו לנו יותר ויותר שכבות שוקולד חום ומוס שוקולד מריר, מנה מעניינת ומסקרנת, המון סוגי מרקמים (פירורים, מוס, גלידה, קראנצ'י) ושילוב טעמים של חמאת הבוטנים שמעט מלוחה יחד המתיקות, שילוב שתמיד ניצח, מנה שאי אפשר ליפול בה למושבעי השוקולד.

אווירה:

אווירה מאוד נינוחה מלווה את הארוחה, מוסיקת רקע שקטה ונעימה, שמאפשרת לאכול ולשוחח בכיף, לא פלא שהמון אנשי עסקים מגיעים לפגישות במקום ללא הפרעות מסביב. אזורי ישיבה רבים בסגנונות שונים – על הגג עם הרבה ירוק באווירת חופשה, בפנים בשולחנות מרווחים.

חומרי הגלם:

חומרי הגלם היו טריים, כיאה למטבח האיטלקי המאופיין בפסטה שעשויה כהלכה וירקות טריים, רוב המנות היו בשילוב של המון מרכיבים כך שהטעמים של כל דבר הורגש היטב ולכן חומרי הגלם היו חייבים להיות טריים על מנת לתת לנו חוויה טעימה בכל מנה.

יצירתיות:

במנות שאכלנו היצרתיות בהחלט באה לידי ביטוי, הן בפרזנטציות המרשימות והן בשילוב הטעמים והמרקמים בכל מנה, תכונה שתמיד אפיינה את השף אביב משה. אפילו בפיצות התרשמנו מיצירתיות – כשבחרנו בפיצה כמהין – קרם כמהין, פטריות פורטבלו, בצל מקורמל, גבינת שברה ובלסמי מצומצם, שוב מרכיבים רבים שמשתלבים היטב, טעם הכמהין הדומיננטי בדואט עם גבינת השברה והבצק הדק, יצרו פיצה מפתיעה ועשירה בטעמים.

 

למי מיועד?:

מיועד לכולם, פחות לילדים, לארוחת צהריים וערב ואפילו פגישה עסקית בליווי ארוחה טעימה ונעימה.

לסיכום:

אין ספק שסגנון הבישול של השף אביב משה מורגשת היטב בביצוע בכל מנה, המנות הינם גדולות ועשירות במרכיבים, אין פה פחד מלשלב המון מרכיבים וטעמים שונים, לאחר כל מנה מבינים שהכל נעשה במלאכת מחשבת ובהקפדה, הטעמים משתלבים ואף יוצרים עניין בכל ביס בטעם מפתיע וממכר, הסגנון האיטלקי אכן עבר מודרניזציה ופרשנות אחרת של השף תוך שימוש במרכיבים של המטבח האיטלקי כמו הפסטות, המאפים וחומרי הגלם הטריים.

השאר תגובה