מסעדות

חוויה קולינרית אחרת בנוף הישראלי שעושה את ההבדל!

הקופי בר, ביד חרוצים 13 ת"א, הינו מוסד קולינרי וותיק בישראל ובעיקר במחוזות תל אביב הדינאמית והתוססת שהמסעדות בה נפתחות ונסגרות בקצב הסמבה. הקצב הגבוה של העיר שהפך לסטטוס, שהפך לשגרה, לפיו כל מסעדה שמחזיקה מעל עשור נחשבת  כבר לנכס. הקופי בר,  שקיימת כבר יותר מעשרים שנה, הוקמה בידי מתי ורותי ברודו שלאחרונה גם הגיחה…

קרא עוד

טעימה ספרדית בלוינסקי עם מנה אלוהית בלתי נשכחת!

בדרך למסעדה החדשה בתל אביב פאן קון מנטקה, מטבח ספרדי – לטיני, וכבר מההגדרה של סוג המטבח הייתי מסוקרן.. המסעדה ממוקמת ברחוב החלוצים 3, בסמטה באזור שוק לוינסקי שמתהדר בעצמו כאזור קולינרי מתפתח. פאן קון מנטקה – לחם וחמאה בספרדית שאיתו מתחילה כל ארוחה בספרד וכנראה גם בלא מעט מסעדות בישראל. המסעדה שייכת לאסי לוי…

קרא עוד

קלמטה, קפיצה ליוון בלי להחתים דרכון!

ברביעי בערב, עוד שהלילות היו גשומים במיוחד, החלטתי לבקר את המסעדה היוונית קלמטה שממוקמת בכיכר קדומים 10 ביפו העתיקה. אזור הכיכר מאוד רומנטי ומרשים בלילה. האורות והבנייה העתיקה מקבלים בערב ניחוחות של חו"ל והכל במרחק נגיעה אצלנו ביפו שזה לא נתפס. המסעדה נמצאת בתוך מבנה אבן בן 500 שנה!!! (אתם קולטים ?!?)  ששמר על אלמנטים…

קרא עוד

הגלגול המקסיקני שמשגע את ישראל!

אחת המגמות שהולכות ומתרחבות בארץ ובעולם היא פתיחתן של יותר ויותר מסעדות אוכל מהיר. מקורן בסיבות רבות שחלקן כלכליות. בעוד שב-2018 נסגרו 835 מסעדות, נפתחו באותה השנה 2,076 מסעדות!!! שרובן נחשבות מזון מהיר (*נתונים לפי אפליקציית איזי), וההתנהגות הצרכנית של הישראלים להעדפת אוכל מהיר רק עולה! אוכל שמוכן להגשה תוך זמן קצר לאחר שהוזמן, אוכל…

קרא עוד

גוהר, אוכל פרסי עם אווירה ביתית כמו אצל סבתא

אחד הדברים שאני אוהב זה לאכול במטבחי עדות עם בישולים אותנטיים. הקולינריה שלנו שופעת אוכל רב גוני של קיבוץ גלויות. מסעדות אותנטיות של מאכלי עדות עם תבשילים מסורתיים וטעמים מפתיעים. הלכתי לבדוק אוכל פרסי במסעדת גוהר (יהלום בפרסית), מסעדה פינתית הממוקמת באזור התעשייה בכפר סבא, רח' התע"ש 26. מדובר בעסק משפחתי של בני משפחת נורליאן.…

קרא עוד

בשורה קולינרית בגליל וחוויה לכל המשפחה!

אז אחרי שווקי האוכל בחו"ל ובמרכז הארץ, אפשר להגיד המון מזל טוב גם לצפון שלנו שהתחדש באגמון מרקט שוק אוכל בגליל העליון!!! מדובר במתחם קולינרי שנמצא על כביש 90 בכניסה לאגמון החולה בצמוד למלון גליליון כשגם הוא די חדש בנוף. "אגמון מרקט" הוקם בהשקעה של כ-40 מיליון ₪  ע"י איש העסקים חיים אוחיון שמשקיע רבות…

קרא עוד

המחבוא שדי גלוי לכולם באילת

כמו שאני עושה תמיד ולפני שאני מגיע למקום, ואני מניח שגם אתם, אני בודק על איזה מקומות ממליצים לי חבריי ברשתות החברתיות. כך גם היה לפני הגעתנו לאילת, והשם שחזר על עצמו לרוב היה מסעדת המחבוא של אדי.  ואני, אחד שמאוד מאמין בחכמת ההמונים, נעצתי ביומן את היום השני שלנו באילת, יום שישי בערב כשחלק…

קרא עוד

סדנת בשרים בשוק, מהקצביה ישירות למנגל

בשנה-שנתיים האחרונות, ישנה קפיצה בכל נושא השפים הפרטיים, שפים עד הבית, סדנאות פרטיות ואפילו מגוון פודטראקים . אפשר לשייך את זה למצב המסעדנים בארץ שמבינים שלא פשוט בכלל להחזיק ואף להצליח עם מסעדה בישראל  או למגמה שמתפתחת מתוך מענה לצורך מסוים – חוויה שהיא אחרת ממסעדה ויותר נגישה, אינטימית ובגובה העיניים, ארוחה ישירות מהשף ללקוח.…

קרא עוד

הצפון הירוק מתחדש בשוק אוכל ססגוני "אגמון מרקט"

אם אתם אוהבים לנפוש ולטייל בצפון הירוק שלנו אז יש לנו עבורכם גם בשורה קולינרית! לראשונה באזור הצפון נפתח אגמון מרקט מתחם קולינרי בגליל העליון על כביש 90, בכניסה לאגמון החולה בצמוד למלון גליליון. שוק האוכל משתרע על שטח של 4,000 מ"ר כחלק ממתחם התיירות "גלילון" המתחם מביא לצפון את בשורת שווקי האוכל התוססים מחו"ל או…

קרא עוד

לצאת מהמלון לחוויה קולינרית אילתית במיוחד

טוב, מלא זמן שלא הייתי באילת. וכשאני אומר מלא, אני מתכוון כמה שנים טובות, לפחות 5-6 שנים. מבחינתי, אילת תהיה תמיד עיר התיירות של המדינה. איזה מלון איכותי להתפנק, ים וכמובן לגלות את פניני הקולינריה של העיר. אני פחות מתחבר לאילת בחודשי הקיץ העמוסים, אבל בשאר הזמן אפשר ליהנות שם מאחלה חופשה. עדיין אני חושב…

קרא עוד