מסעדות

לצאת מהמלון לחוויה קולינרית אילתית במיוחד

טוב, מלא זמן שלא הייתי באילת. וכשאני אומר מלא, אני מתכוון כמה שנים טובות, לפחות 5-6 שנים. מבחינתי, אילת תהיה תמיד עיר התיירות של המדינה. איזה מלון איכותי להתפנק, ים וכמובן לגלות את פניני הקולינריה של העיר. אני פחות מתחבר לאילת בחודשי הקיץ העמוסים, אבל בשאר הזמן אפשר ליהנות שם מאחלה חופשה. עדיין אני חושב…

קרא עוד

"טיול אחרי צבא" עם חוויה של אוכל הודי שמח וצבעוני!

יש לי וידוי קטן: מעולם לא עשיתי טיול של "אחרי צבא". ברור שטיילתי באירופה מספר פעמים לאחר סיום השירות הצבאי אבל לא הלכתי להיזרק איפשהו במזרח הרחוק או אי שם בדרום אמריקה. המשמעות של כל זה היא שעדיין לא נסעתי להודו. זו כנראה הדרך הטובה ביותר לדעתי לבוא לאכול אוכל הודי בארץ: להגיע בראש נקי,…

קרא עוד

צרפתי וישראלי שנפגשים בלב הסצנה התל אביבית לקוקטיילים יצירתיים

עוד מקום מסקרן שנפתח לפני כמה חודשים הוא גסטרו בר הוטל דה ויל, ברח' דיזנגוף 230, ת"א של אריאל לייזגולד וקבוצת ה"מאנקי ביזנס" ממקימי הבל בוי, הבאטלר וה-223, מקומות המשמשים כחלק בלתי נפרד מהסצנה התל-אביבית. שף המקום יוגב ירוס, שברזומה שלו אפשר למצוא מסעדות כמו מל ומישל, ליטל איטלי ומטבחצר, נחשב שף מאוד יצירתי שיצר…

קרא עוד

מסעדת הקובייה, מסעדה עם נשמה של שוק, פרחונית ומתובלת

טרנד המסעדות בשווקים ממשיך לתפוס תאוצה והופך למקום בילוי וחוויה לכל המשפחה. פייר, אין לי עם זה בעיה, ואם בתי הקולנוע הפכו לקומפלקסים שמכילים קניון ומסעדות, אין בעיה שהשווקים יהפכו למקומות בילוי לא פחות חווייתים. אין ספק שכולם מרוצים מהסיטואציה, במיוחד אני שחולה על שווקים, על הריחות, על התפאורה, עממיות, אותנטיות ומלא עוצמה, משהו שמחזיר…

קרא עוד

מסעדת ריפאבליק, צריך להתרגל – הוד השרון על המפה ותישאר על המפה!

צהריי היום, השמש יוקדת, נכנסנו לסעוד צהריים במסעדת ריפאבליק, ברח' הנגר 24, הוד השרון. לאט ובטוח סצנת הקולינריה בהוד השרון מתפתחת לזירה תוססת ושוקקת ביותר. אם יש מסעדות ששווה לחזור אליהן שוב ושוב, אין ספק שהמסעדה הזו נכנסת בקלות לרשימה. נכנסנו במהירות פנימה לברוח מהחום אל המזגן. חלל המסעדה גדול ומאוד מרשים. בר משקאות  גדול…

קרא עוד

הראיסה בר במתחם הלוהט בשוק הפשפשים, הרבה יותר מסתם בר בשוק

אוגוסט. שישי בצהריים. יפו. שוק הפשפשים. חם. זוגתי ואני נמלטים מרחוב רבי יוחנן המהביל אל המזגן. מתיישבים באזור הלוהט ביותר בראיסה בר ולא בגלל החום. מיותר לציין שהאזור הלוהט בראיסה הוא הבר שסביבו מתרחש כל האקשן. ראיסה בר הוקם לפני קרוב לשנה וחצי בשוק הפשפשים ביפו וקורא לעצמו בשם "בר אוכל". הגענו לבדוק האם ראיסה…

קרא עוד

מיזוג בין חדש וישן, בין ישראלי ואירופאי אצל השפים מיה ויונתן

בשבוע שעבר התארחנו בארוחת Eatwith אצל השפים מיה ויונתן בסטודיו המהמם שלהם בקרית המלאכה שבתל אביב. אבל לפני שנתחיל לדבר על האוכל בואו נדבר קצת על הקונספט. כשמנסים להסביר מה זה Eatwith בדרך כלל מספרים שזה ה- Airbnb של האוכל, אבל מה זה אומר? שפים ובשלנים מזמינים פודיז וכאלה שאוהבים לאכול לארוחות בביתם או בחללים…

קרא עוד

המעושנים! אין עשן בלי בשר!

כתבה זו היא חלק מסדרת כתבות אודות מעשני בשר ופיטמאסטרים! תעודת זהות על מעשני הבשר בארץ. בשנים האחרונות נושא עישון הבשר עלה כמה מדרגות, אם פעם היינו יכולים להיתקל במסעדות ומעשני בשר בחו"ל ובמקומות מעטים בארץ. הרי שכיום יש מספר לא מבוטל של מסעדות שמתמחות בעישון בשרים, פוד טראקים של בשר מעושן ויתרה מכך המון…

קרא עוד

מסעדת מונאר, פלאשבקים מהודו והילד ממומבאי

עוד לא הספקתי להתיישב וכבר אחזתי בבקבוק "קינג פישר" שהטיס אותי ישירות אל הודו. נכנסתי אל המסעדה הקטנה ברחוב נחלת בנימין והפלאשבקים היכו בי חזק, המסעדה מזכירה כמעט באופן מושלם דאבה בכפר הודי נידח באמצע הדרך. התיישבתי ותמיר קיבל את פני בהסבר על מונאר, דאבה בסגנון דרום הודי שמשלבת בין מנות הודיות טיפוסיות לבין מנות…

קרא עוד

זוכה הריאלטי הראשון בישראל שומר על איכות למעלה מ-15 שנה!

במושב סגולה שבדרום הארץ נמצאת אחת ממסעדות השף הוותיקות בארץ. מסעדת כרמים קיימת כבר למעלה מ-15 שנים, נצח במושגי מסעדנות. שף המסעדה הוא סהר רפאל, זוכה ריאלטי האוכל הראשון בישראל בתוכנית "המטבח" עם השף עזרא קדם, שבחר להתרחק קצת מאור הזרקורים ולהמשיך לבשל ולהמציא את עצמו כל פעם מחדש במסעדת כרמים עם תשוקה וחריצות גבוהה.…

קרא עוד