רשת ריבר – אחרי 20 שנה עדיין ממשיכים לחדש ולהפתיע!

צהריי היום הרעב התמידי שתוקף אותי, או בעצם הרעב שמלווה אותי כל היום הגיע והפעם הולך לבקר את סניף הדגל של רשת ריבר בדוד סחרוב 26 בראשון לציון. אוכל אסייתי תופס אצלי חלק נכבד במסע הקולינרי, יש לי המון כבוד לרשת ריבר שכבר קיימת 20 שנה במושגים של מסעדנות בישראל מדובר כמעט בחיי נצח, הסניף בראשון לציון עבר מתיחת פנים מקיפה ותפריט הרשת התעדכן במנות חדשות ומפתיעות לצד אהובות ומכורות שכולנו כבר מכירים שנים.

כעת הסניף מעוצב בסגנון עכשווי באווירת פיוז׳ן בשילוב השראות מהמזרח הרחוק והוא כולל אזור ישיבה בחוץ, בפנים, בר וחדר VIP בקומה נפרדת ל- 50 אורחים עבור אירועים פרטיים וסדנאות אסייתיות שיהיו פתוחות להרשמה לקהל הרחב.

תפריט הרשת מתבסס על מנות מגוונות  עם נגיעות מרתקות מכל המטבחים האסיאתיים, המוכרים והלא מוכרים: המטבח התאילנדי, יפני, ויאטנמי, סינגפורי, קוריאני וכמובן, המטבח הסיני על כל מחוזותיו הקולינריים.

 

רשת ריבר

צילום: יונתן בן חיים

את הארוחה התחלתי כמנהגי עם קוקטייל צונן שיקרר שמתאים למזג האוויר הישראלי בצהריים,  קוקטייל הוואי מאמא שמורכב ממונין ליצ'י, אננס, תות, מיץ לימון, ג'ין גורדונס ואפרול. אני תמיד מעדיף קוקטייל על פני יין או בירה בארוחה, יוצר תמיד עניין, קליל ומתקתק וכל פעם עם טעמים מפתיעים. אחלה קוקטייל קייצי וחמצמץ שהתאים לי בול לפתיחים.

 

רשת ריבר

סלט סום טאם פפאיה חלומי וקוקטייל הוואי מאמא

 

למנות הפתיחה הזמנתי את הפאני פורי – במילוי דג ים קצוץ, ג'ינג'ר, צ'ילי, בצל ירוק ויוזו. מנה שמגיעה מהמטבח ההודי, המעטפת היא בעצם בצק קריספי שמתנפח בטיגון והופך לכדור מתפצח אפשר להכניס לתוכו מילוי, במקרה הזה דג ים. המנה עצמה מורכבת משלושה כדורים עם מילוי, פתיח מושלם לנשנוש ובכלל למי שאוהב דגים נאים.

 

רשת ריבר

 

המנה הבאה מהראשונות בתפריט החדש היתה מנת סושי של סלמון צ'ימיצ'ורי – רול סושי אינסייד אאוט עם סלמון, אבוקדו, צ'ימיצ'ורי ופונזו. אין מצב להיות בריבר ולא לקחת איזה רול סושי. הרול עצמו מאוד טעים, הצ'ימיצ'ורי בנגיעה למעלה יוצר טוויסט קטן של חמצמצות באפטר טייסט, אך הוא לא זה שנותן את הטון במנה אלא האבוקדו והסלמון שהם הקינגים של הרול הזה. רול עם אבוקדו וסלמון טרי תמיד שילוב מנצח.

 

רשת ריבר

צילום: יונתן בן חיים

 

שני סלטים שהזמנתי במנות פתיחה היו סלט סום טאם פפאיה, מנגו ירוק, בצל סגול, כוסברה, נענע, צ'ילי, ליים ודניס פריך, סלט חלומי! ירקות טריים, חמצמצות במידה הנכונה ודניס פריך שמשלים את הביס המושלם! הסלט וכל המנות הוגשו בכלים חדשים כחלק מהמתיחה שהסניף עבר, אין ספק כאחד שאוכל בהמון מקומות, הכלי שהאוכל מוגש בו מהווה חלק בלתי נפרד מהמנה, מהסיפור, יש לכלי נוכחות בכל החוויה הקולינרית וכיף לראות כיום שהמסעדנים מייחסים לזה חשיבות רבה.

והסלט השני מהתפריט הקודם אבל יש מנות דגל אהובות שאסור לשנות! ולא להזיז מילימטר כזה הוא סלט ריבר – סלט ירוק ברוטב וינגרט, בניחוח אסייתי עם צ'יפס בטטה ובוטנים מסוכרים, טוב לא פעם ראשונה מן הסתם שאני אוכל את הסלט הזה, עלים טריים, עם משחק של מרקמים של הקריספיות של הצ'יפס בטטה והעלים יחד עם המתיקות של הבוטנים, מליחות, חמיצות – סלט שהוא פשוט חוויה ומנה כנראה אלמותית. כך שמנה מנצחת לעולם לא מחליפים.

 

רשת ריבר

מנה מנצחת לא מחליפים | צילום: יונתן בן חיים

 

הפסקה קטנה עד להגעת המנות העיקריות, עושה סיבוב בקומה העליונה למעלה, גלריה וחדר VIP מרשים ביותר ומאובזר עם כל הטכנולוגיה המתקדמת, לפי דברי ירון אלטיט אחד הבעלים, החדר ישלב קונספט של ערבי סדנאות עם שפים בבישול פרונטלי בערבי קונספט של סושי, יפני, הודי, חדר מאוד מסקרן עם פוטנציאל גדול מאוד לדעתי לתת הצגה קולינרית.

 

רשת ריבר

 

חזרתי לשולחן למנות העיקריות, אחת הבקשות שלי למלצרים היתה מנה חריפה, אני מאוהב בחריף! קיבלתי עוד מנה מהתפריט החדש שנקראת פאד קגאי פרגית קצוצה, בצל ירוק, בזיל תאילנדי, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי חריף וביצה.  יש להתחיל אכילה בשיטה הזו: קודם כל לתת לחלמון הצהוב שינזל על כל המנה (פוד פורנו במיטבו) ואז לערבב את כל הטעמים יחדיו. מנה שמאוד כיף לאכול, חריפה במידה נכונה, בשביל אחד כמוני שרגיל לאכול חריף היא לא מהחריפות שאכלתי בחיי אבל חובבי החריף בהחלט ייהנו מהמנה הזו, כל ביס ממכר, כי בעצם החריף גורם לפעולה שפותחת את התיאבון מחדש, כך שהמנה התחסלה לה במהירות בשולחן.

 

רשת ריבר

 

והמנה האחרונה, גם לי יש קצת גבולות לכמויות האוכל שאני יכול לאכול, היתה מנת פאד סי יו אטריות חיטה, פילה בקר, פטריות שיטאקה ושימאג'י, שאלוט קריספי. מנה מאוד נדיבה וגדולה, כמות נתחי הבשר וגודלם מאוד הפתיע אותי, כמות גדולה של נתחים יחד עם האטריות המוקפצות היתה מנה שבכיף אפשר לחלוק שניים או לחלופין אם מזמינים מנה כזו לבד בלי הרבה מנות לפני. טעמים מאוד מדויקים שהשתלבו להם יחדיו, אם יש כאלו שהתלבטו בין מנת בשר למוקפץ, המנה הזו בול! התלבטות שנפתרה במנה אחת.

 

רשת ריבר

 

לסיכום, גם אחרי 20 שנה תמיד לחדש, להפתיע, להתאים את עצמך לטרנדים העכשוויים זה לא מובן מאליו במיוחד כאשר מדובר ברשת ולא במסעדה בודדת, על כך מגיע שאפו! בנוגע לאוכל מסעדת ריבר הוקמה תחת הקונספט של התאמת האוכל האסיאתי לטעם הישראלי, לא כולם בישראל מצליחים לאכול הארדקור של האוכל האסייתי ולכן לתת קצת נגיעה או התאמה לחך הישראלי הוכיח את עצמו כחשיבה נכונה תוך הקפדה על מנות ייחודיות שנותנות היום מענה לחוויה לכל המשפחה בסניפי הרשת. מנות התפריט החדש שטעמתי היו מאוד טעימות והרגשתי כאילו הן תמיד היו צריכות להיות בתפריט. יש עוד כמה מנות שלא הספקתי עדיין לטעום, כך שנשאר לי טעם של עוד. בשורה התחתונה כיף שיש רשת כזו ששמה לנגד עיניה את חווית הלקוח החל מעיצוב המקום, האוכל ועד רמת הכלים שמוגש האוכל, אם אתם מאזור ראשל"צ תקפצו גם אתם לחוויה המחודשת במקום.

 

השאר תגובה