פוסטים שתוייגו ‘תל אביב’

המסע מהעולם החרדי להומלס תל אביבי ועד אומן מיניאטוריות בלתי נשכח!

יעקב בלומנטל, בן 38 אומן מיניאטורות תל אביבי שחי ונושם את העיר. אוהב להנציח את הרגעים המיוחדים בעיר באמצעות מיניאטורות בגודל של פחות מסנטימטר עם עולם שהוא בונה דרך עיניו אם זה בתוך יצירה קולינרית או יצירה של מקומות אייקונים בעיר. את יעקב הכרתי דרך הרשתות חברתיות, בנאדם שמאוד סיקרן אותי שהייתי חייב לפגוש, אחרי…

קרא עוד

מנטנטן ראמן בר, לאכול בת"א ולהרגיש בטוקיו!

ברחוב נחלת בנימין 57 בתל אביב, באמצע ההמון הסואן, נמצא השער לטוקיו, יפן. ברגע שנכנסנו למסעדה היפנית מנטנטן, נשאבנו לעולם אחר של ריחות וצלילים. החלל מעוצב בסגנון יפני מסורתי, כיסאות ושולחנות מעץ וכרזות עם כיתוב ביפנית מכסים את הקירות. יש מקומות ישיבה בשולחנות או לאורך הבר, שצמוד  לעמדת השף עם הגריל היפני, ככה אפשר לצפות…

קרא עוד

מסעדת 206 דגים – נוסטלגיה עם טעמים שהם עושים הכי טוב!

כבר כמה עשורים כשאומרים את המספר 206 ישר הספרה מזוהה עם מסעדת הבשרים והדגים בתל אביב. המוסד הקולינרי הנוסטלגי שתמיד היה שם לחגיגות ואירועים מיוחדים שחלקם הגדול חקוק היטב בהיסטוריה של מדינת ישראל. עד היום המסעדה נחשבת למעוז הספורטאים והאישיים שמרגישים במקום כמו בית. עם הרעב של הצהריים הגעתי למסעדת 206 בצהלה ברח' משה סנה…

קרא עוד

באיגרא רמא חומר הגלם הוא לא רק סיסמא!

בצהריי היום אני מגיע לאזור ההומה של תל אביב, למסעדה החדשה איגרא רמא ברחוב ברנר 2, הממוקמת לא רחוק משוק הכרמל ומקבילה לשינקין. כבר מבחוץ אפשר להרגיש בוויב של המקום. חוץ המסעדה לא צועק ובולט, לא תראו שלט ניאון גדול מלמעלה, כאילו משהו ביישני וצנוע כשמכירים את הבעלים וטועמים מבינים שזה תפור לאופי המסעדה. מסעדת…

קרא עוד

חוויה קולינרית אחרת בנוף הישראלי שעושה את ההבדל!

הקופי בר, ביד חרוצים 13 ת"א, הינו מוסד קולינרי וותיק בישראל ובעיקר במחוזות תל אביב הדינאמית והתוססת שהמסעדות בה נפתחות ונסגרות בקצב הסמבה. הקצב הגבוה של העיר שהפך לסטטוס, שהפך לשגרה, לפיו כל מסעדה שמחזיקה מעל עשור נחשבת  כבר לנכס. הקופי בר,  שקיימת כבר יותר מעשרים שנה, הוקמה בידי מתי ורותי ברודו שלאחרונה גם הגיחה…

קרא עוד

"טיול אחרי צבא" עם חוויה של אוכל הודי שמח וצבעוני!

יש לי וידוי קטן: מעולם לא עשיתי טיול של "אחרי צבא". ברור שטיילתי באירופה מספר פעמים לאחר סיום השירות הצבאי אבל לא הלכתי להיזרק איפשהו במזרח הרחוק או אי שם בדרום אמריקה. המשמעות של כל זה היא שעדיין לא נסעתי להודו. זו כנראה הדרך הטובה ביותר לדעתי לבוא לאכול אוכל הודי בארץ: להגיע בראש נקי,…

קרא עוד

צרפתי וישראלי שנפגשים בלב הסצנה התל אביבית לקוקטיילים יצירתיים

עוד מקום מסקרן שנפתח לפני כמה חודשים הוא גסטרו בר הוטל דה ויל, ברח' דיזנגוף 230, ת"א של אריאל לייזגולד וקבוצת ה"מאנקי ביזנס" ממקימי הבל בוי, הבאטלר וה-223, מקומות המשמשים כחלק בלתי נפרד מהסצנה התל-אביבית. שף המקום יוגב ירוס, שברזומה שלו אפשר למצוא מסעדות כמו מל ומישל, ליטל איטלי ומטבחצר, נחשב שף מאוד יצירתי שיצר…

קרא עוד

הראיסה בר במתחם הלוהט בשוק הפשפשים, הרבה יותר מסתם בר בשוק

אוגוסט. שישי בצהריים. יפו. שוק הפשפשים. חם. זוגתי ואני נמלטים מרחוב רבי יוחנן המהביל אל המזגן. מתיישבים באזור הלוהט ביותר בראיסה בר ולא בגלל החום. מיותר לציין שהאזור הלוהט בראיסה הוא הבר שסביבו מתרחש כל האקשן. ראיסה בר הוקם לפני קרוב לשנה וחצי בשוק הפשפשים ביפו וקורא לעצמו בשם "בר אוכל". הגענו לבדוק האם ראיסה…

קרא עוד

מיזוג בין חדש וישן, בין ישראלי ואירופאי אצל השפים מיה ויונתן

בשבוע שעבר התארחנו בארוחת Eatwith אצל השפים מיה ויונתן בסטודיו המהמם שלהם בקרית המלאכה שבתל אביב. אבל לפני שנתחיל לדבר על האוכל בואו נדבר קצת על הקונספט. כשמנסים להסביר מה זה Eatwith בדרך כלל מספרים שזה ה- Airbnb של האוכל, אבל מה זה אומר? שפים ובשלנים מזמינים פודיז וכאלה שאוהבים לאכול לארוחות בביתם או בחללים…

קרא עוד

מסעדת מונאר, פלאשבקים מהודו והילד ממומבאי

עוד לא הספקתי להתיישב וכבר אחזתי בבקבוק "קינג פישר" שהטיס אותי ישירות אל הודו. נכנסתי אל המסעדה הקטנה ברחוב נחלת בנימין והפלאשבקים היכו בי חזק, המסעדה מזכירה כמעט באופן מושלם דאבה בכפר הודי נידח באמצע הדרך. התיישבתי ותמיר קיבל את פני בהסבר על מונאר, דאבה בסגנון דרום הודי שמשלבת בין מנות הודיות טיפוסיות לבין מנות…

קרא עוד