בשורה קולינרית בגליל וחוויה לכל המשפחה!

אז אחרי שווקי האוכל בחו"ל ובמרכז הארץ, אפשר להגיד המון מזל טוב גם לצפון שלנו שהתחדש באגמון מרקט שוק אוכל בגליל העליון!!! מדובר במתחם קולינרי שנמצא על כביש 90 בכניסה לאגמון החולה בצמוד למלון גליליון כשגם הוא די חדש בנוף.

"אגמון מרקט" הוקם בהשקעה של כ-40 מיליון ₪  ע"י איש העסקים חיים אוחיון שמשקיע רבות בפיתוח הגליל. בבעלותו מלון "גליליון" וקבוצת הכדורסל "הפועל גלבוע/גליל" ועוד עסקים נוספים באזור. האגמון מרקט משתרע על-פני שטח של 4,000 מ"ר, ולדברי אוחיון המתחם יענה על הצרכים של מיליוני המטיילים הפוקדים את הגליל העליון מדי שנה, כמו גם של תושבי הצפון שיזכו ליהנות גם הם מהיצע קולינרי מגוון וכמובן תעסוקה לתושבים רבים באזור.

 

 

היועץ הקולינרי של המקום ואחד ממנהלי המקום הוא לא אחר מאשר השף אביב משה שגם פתח דוכן אוכל של בסטה ירושלמית בין גורמה לפיתה.

הגעתי למקום ביום חמישי על מנת לחוות את הפתיחה הרשמית של שוק האוכל אגמון מרקט ואת פסטיבל היין שמתקיים במקום. אחד הדברים שהכי הרשימו אותי זה הלוקיישן של המבנה.

זהו מבנה גדול שמסביבו נוף הררי וירוק שיש לנו רק בצפון. מצד ימין לאגמון ישנו כדור פורח ענק שאומנם עולה עם כבל לשמיים אבל עדיין חוויה מהפנטת להשקיף על הכל מלמעלה בנוף עוצר נשימה של נופי עמק החולה, הגליל העליון והרי נפתלי.

 

 

נכנסתי פנימה להתרשם ולהתחיל לטעום מהדוכנים, הרי בשביל זה באנו לא? המתחם עצמו יפה וססגוני עם המון דוכני אוכל פתוחים, חנויות משקאות, בית קפה ומסעדות ואפילו חנויות אופנה ופרפומריה. מעבר לשוק האוכל נראה שישנה חשיבה על תמהיל הדוכנים והחנויות כך שיהיה מאוד מגוון ולכל הגילאים.

התחלתי מדוכן הפיתה של השף אביב משה, בסטה ירושלמית – טעמתי שם 2 מנות; פיתה שף – כמהין, בשר ראש ולחי בבישול ארוך כל הלילה, דוקסל פטריות, רסק עגבניות טריות וסלט חי – פיתה מאוד מפנקת, הבשר מאוד נימוח שספג את הטעמים בבישול ארוך, יחד עם כל הסלטים והמרקמים הפיתה הייתה מאוד טעימה.

המנה השנייה הייתה פרנה מרוקאית – תבשיל בשר מרוקאי, סלט חי, טחינה לבנה סמיכה, עלים ירוקים, פלפלים ולימון כבוש. מדובר בכריך גדול שממולא בנדיבות, כך שאם מידת הרעב שלכם גדולה הוא בול בשבילכם. טעמים של בית ושל נתחי הבשר שהתבשלו ברוטב אדום יחד עם הטחינה והעוקץ של הלימון כבוש יצרו טעם מאוד משכנע ומהודק. הפרנה הטרייה מאוד חשובה בהרכבת המנה שעוטפת את כל הרוטב והטעמים של התבשיל.

נראה שהשפים הבכירים פותחים יותר ויותר דוכני פיתה ואוכל מהיר ברחבי הארץ, דוגמת המזנון של השף אייל שני, דוניא של השף מאיר אדוני ועכשיו גם הפיתה של השף אביב משה, שהמטרה שלהם לפי דעתי היא  להנגיש יותר את האוכל שלהם בעלויות נמוכות יותר וגם באופן מהיר יותר. עם פיתות כמו אלו שאכלתי של השף אביב משה אין לי בכלל בעיה עם הטרנד הזה, נהפוך הוא, אני קורא להם לפתוח כמה שיותר דוכני אוכל מהיר וטעים שיהיה נגיש לכולם.

 

 

בדיוק מול הדוכן של הפיתה נמצא רוטיסרי מגניב בשם פיקניקים. הרעיון שעומד מאחוריו מאוד יפה, במקום אפשר להרכיב סלי פיקניק בשריים וחלביים...אורזים סל פיקניק מקש ויוצאים לסיבוב בטבע עם כל המשפחה או אפילו פיקניק רומנטי, כך שאם תרצו לאכול באווירה אחרת בהחלט תוכלו. לא יכולתי לוותר על טעימה מהעוף שצלוי על רוטיסרי. האהבה לרוטיסרי מלווה אותי מהילדות שהייתי בקניות עם ההורים והייתי רואה את העופות השזופים שמסתובבים להם על השיפוד ואז מביאים עוף אחד הביתה ויחד עם תוספת מפנקת שאמא הייתה מכינה, זה תמיד עשה את העבודה. אז גם העוף במקום היה מאוד עסיסי ובהחלט הזכיר טעמים בלתי נשכחים ואם אוכלים את זה בחיק הטבע בכלל החוויה משודרגת

 

 

רגע לפני שאני ממשיך לטחון, נכנסתי קצת לחנויות המשקאות אדום ולבן ולמחלבה הגלילית בת הרים. כל כך חכם להשתמש בתוצרת הגלילית, החל ממגוון יינות איכותיים מיקבי הגליל והגולן ביחד עם אלכוהול מקומי ועד הגבינות של מחלבת בוטיק גלילית שנוסדה בקיבוץ מלכיה ומייצרת שלל גבינות איכותיות במגוון טעמים. האג'נדה של חיים אוחיון ניכרת היטב במקום, לנצל את אוצרות הגליל שלנו וליצור חוויה ייחודית כפי שהצפון יודע לתת למדינתנו.

אחרי שקצת ירד האוכל, אפשר להמשיך ופניי כבר בעקבות הדברים המתוקים, תחילה עצרתי בפטיסרי "וונדלרנד" -  אי אפשר היה לא לעצור שם. פטיסרי בסגנון עליסה בארץ הפלאות, צבעוני עם קינוחים מעולם הפנטזיות, וטרינה עמוסה במקרונים מכל הצבעים והטעמים. בחרתי 4 מקרונים כשהמפתיע מבניהם היה מקרון מלבי שהצליח לשחזר טעמים מהקינוח האגדי.

הסתפקתי ב-4 מקרונים כי הדוכן של  הצ'ורוס לא הפסיק לקרוץ לי...צ'ורוס ארוך מגולגל בסוכר שמגיע בקונוס ונעשה במכונה מרשימה במקום. חם וקריספי מבחוץ מגיע עם רטבים של שוקולד, ריבת חלב, שוקולד לבן או ריבת תות. את האמת בכלל לא הייתי צריך את הרטבים, הצ'ורוס עצמו עם הסוכר מאוד מתוק וממכר, שבסיומו הגעתי לשעת האספרסו וחיפשתי איפה לשתות במקום.

 

 

שעת אחה"צ ולמקום התווספו דוכני יין לאורך כל המתחם. מדובר בדוכנים עבור פסטיבל היין  שהתקיים באותו היום. מעל 20 יקבים הציגו בפסטיבל את סדרות היין שלהם. האורחים בכניסה קיבלו כוס יין תמורת 50 ₪ וכרטיסייה של 10 טעימות מכל היקבים שיבחרו. חלק מהיקבים שטעמתי היו יקב מילס, יקב שטרן, יקב גליליאו, יקב סקוריה ויקב נעמן; בהחלט יינות איכותיים עם כמה יינות שזכו בלא מעט פרסים. בעודי מתנדנד, הולך אני בעקבות המוסיקה שבוקעת מצידו השני של המתחם של מופע ג'אז שהרקידה לא מעט אנשים שפיזזו עם ריקודי צ'רלסטון.

 

 

למחרת, יום שישי, אחרי שהתאוששנו מכל האלכוהול "שטעמתי" ערב לפני, צפיתי בסדנאות הבישול שנערכו באגמון מרקט של אבי כהן, שף המלון גליליון והשף גיא בן שמחון, שף מסעדת GALLIANO  מסעדת שף איטלקית (שלא יצא לי לבקר בה בביקורי הזה, אבל אני אגיע שוב במיוחד רק אליו). רגע לפני שאני חוזר למרכז נכנסתי למאפיית הבוטיק LA FARINA,קניתי 2 קישים של בטטה ושל ברוקולי וחלת בריוש חמה שזה עתה יצאה מהתנור. אחלה צידה לחזור איתה הביתה. כשדיברתי על התמהיל הנכון, התכווונתי בדיוק לדברים הללו, שאפשר למצוא במקום את כל הדברים שאתה צריך באותו הרגע.

 

 

לסיכום הביקור, המתחם מהווה בשורה ענקית לתושבי הצפון ובכלל לתושבי המדינה שמסתובבים באיזור שחייבים לנעוץ להם עצירה במקום הזה. לא יכולתי לטעום את כל הדוכנים אבל כמובן שהמגוון הרבה יותר רחב ממה שתיארתי. תוכלו למצוא כאן דוכן שקשוקה, דוכן בורגר, דוכן שווארמה, גלידריה, בית קפה נמרוד ובקרוב תיפתח בקומה השנייה ברואהוס הגולן – מסעדת בשרים בשילוב בירה מהמבשלה בגולן. מה שבוודאי יצריך ממני ביקור נוסף. בסופי השבוע מתקיימים במקום אירועים שווים במיוחד, כמו פסטיבל יין, בירה, הפנינג והופעות לילדים, סדנאות אוכל ומופעים שונים. נראה כי האחראים ומנהלי המקום הם מקצוענים שחשבו על כל הפרטים הקטנים על מנת ליצור חוויה אחרת ממה שהורגלנו בשוקי אוכל במרכז, חוויה באמת לכל המשפחה ובעיקר בקצב אחר של הצפון שלנו, רגוע, ירוק, מהנה וטעים.

 

השאר תגובה