זוכה הריאלטי הראשון בישראל שומר על איכות למעלה מ-15 שנה!

במושב סגולה שבדרום הארץ נמצאת אחת ממסעדות השף הוותיקות בארץ. מסעדת כרמים קיימת כבר למעלה מ-15 שנים, נצח במושגי מסעדנות. שף המסעדה הוא סהר רפאל, זוכה ריאלטי האוכל הראשון בישראל בתוכנית "המטבח" עם השף עזרא קדם, שבחר להתרחק קצת מאור הזרקורים ולהמשיך לבשל ולהמציא את עצמו כל פעם מחדש במסעדת כרמים עם תשוקה וחריצות גבוהה.

 

 

כבר בכניסה למושב חשים באווירה פסטורלית למדי. המון שטחים פתוחים וירוק מסביב למסעדה, כך שלרגעים הניתוק הזה מהלחץ היומי בא בול בזמן.  אחרי שחצינו את החצר הירוקה נכנסנו למסעדה גדולה עם מגוון אזורי ישיבה בסגנון כפרי חם, עם עץ ואור טבעי ששוטף את המסעדה. בחלל המסעדה ממוקם בר משקאות גדול ומדפי יין רבים, כך שאי אפשר להתבלבל שמדובר במסעדת שף ויין שהוא סיפור בפני עצמו. למסעדה  ישנו יקב בוטיק במצפה רמון, שמערב את עובדי המסעדה בהליך ייצור היין, כך שהיין שמוגש הוא חלק בלתי נפרד מסיפורה של המסעדה.

 

 

התחלנו עם פוקצ'ה וקצת מזטים, ביניהם חמאה ועשבי תיבול, טחינה, שמן זית ואריסה ומזט של שמן זית בלסמי וגספצ'ו. נשנשנו קצת עם הפוקצ'ה החמה, אבל לא יותר מדי כדי שלא נתמלא.

לאחר הפתיחים הזמנו ריזוטו פטריות שמנת – מיקס פטריות של פורטבלו, יער, שמפניון, כמהין ופרמז'ן ולצידו סלט קפרזה – עם מוצרלה באפלו, עגבניות שרי, שרי קונפי, בזיליקום טרי, מלח ים ופסטו. הריזוטו היה בעל מרקם מאוד קטיפתי ועשוי כהלכה. השילוב עם מיקס הפטריות היה מושלם ובייחוד טעמן של פטריות הכמהין שנחשבות ליהלום השחור במטבח שלא ניתן למצוא בהרבה מסעדות. חובבי הפטריות יחגגו עם המנה הזו. סלט הקפרזה התאים מאוד ליד הריזוטו, שכן הוא יצר רעננות עם טריות הירקות ושילוב המוצרלה. משחק המרקמים בסלט העגבניות הטריות לצד העגבניות הצלויות יצר ביס מעניין, פשוט וטעים.

 

ריזוטו פטריות - בלט טעמן של פטריות הכמהין שנחשבות ליהלום השחור

 

האווירה במסעדה מאוד פסטורלית וכפרית. הנוף הירוק מבחוץ והכפריות מבפנים יוצרים אחלה מקום לשיחה וארוחה טובה עם מוסיקת רקע לאונג' שקטה. כל התנאים האידאלים ליהנות מארוחה איכותית.

גולת הכותרת:

היה קשה לבחור את מנת גולת הכותרת, כי היו הרבה מנות טעימות, ובכל זאת נבחר 2 מנות המנה הראשונה הייתה מנת הבקלוואה טלה - עלה פילו במילוי בשר טלה, בתיבול אוריינטלי, מוגש על טחינה גולמית וסילאן בעיטורי שקדים קלויים. מנה קטנה ומפתיעה. השילוב של המתיקות מחמיא מאוד לטלה. טעם מהודק ומשכנע. הקריספיות שעושה רעש בפה מקפיצה את המנה לLEVEL אחר.

המנה השנייה שמאוד התרשמנו ממנה הייתה מנת ים של פילה דניס - בליווי שרימפס מוקפצים בחמאה עם קוביות בטטה, שמנת ותימין על בסיס פירה קטיפתי. מי שאוהב דגים ופירות ים, שלא יתלבט בכלל. מנה שמייצגת את הקונספט של ים – יבשה. הדגים ופירות הים, לצד הפירה וקוביות הבטטה, יוצרים סימפוניה בפה.  הדג היה במידת עשייה מושלמת. תוספת השרימפס למעלה מוסיפה עד מאוד וכבר אין צורך להתלבט בין מנת דג או פירות ים. הפירה הקרמי לצד קוביות הבטטה המעושנות והמתקתקות יצרו מנה עם טעמים מדויקים לחלוטין.

 

בקלוואה טלה - השילוב של המתיקות מחמיא מאוד לטלה. טעם מהודק ומשכנע

חומרי הגלם:

השף סהר רפאל מנחיל את "האני מאמין" שלו במסעדה כבר למעלה מ-15 שנים. מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות, חומרי גלם טריים ואיכותיים מהחממות במושב סגולה, דרך יישון בשרים עם מקרר ענק במטבח ועד כוס היין מהיקב של המסעדה. טיב חומרי הגלם הורגש היטב בכל הארוחה מסלט הקפרזה הטרי ועד נתח הפורטר האוס שהיה במידת מדיום ריר רך ונימוח במיוחד, מלווה בכוס יין אדום סירה מושלם של המסעדה.

יצירתיות:  

לאורך כל הארוחה היה ניתן להרגיש את טביעת האצבע של השף. מנות גורמה קלאסיות עם נגיעות מבית אמא - זה הטוויסט של המקום. היצרתיות לא חייבת להיות תמיד גרנדיוזית אלא קריצה קטנה במנה שיוצרת עניין ועוקץ שמוסיפים עוד רובד לחוויה.

 

סטייק פורטר האוס מושלם רך ונימוח במיוחד

קינוח:

שני קינוחים הוגשו לשולחננו. קינוח קן קדאיף - שערות קריספיות של קדאיף במילוי קרם שוקולד לבן ורוטב פירות יער חמצמץ;  והקינוח השני היה קרם ברולה עם בננות מקורמלות וחוצצים של קוביות בצק עלים קריספיות. טוב, אנחנו משוחדים קצת בעניין הקינוחים כי אנחנו מכורים לקרם ברולה ואם הוא עשוי טוב אז על כמה וכמה. השילוב של הברולה עם הבננה המקורמלת, וכמובן משחקי המרקמים,  הוא שילוב מנצח מבחינתנו ללא עוררין. שלא תבינו לא נכון, גם קן הקדאיף היה טעים ומאוד מאוזן בטעמים, המתיקות של הקרם יחד עם החמיצות של פירות היער יצרו סיום מתוק לארוחה.

 

חלון לים המתוק - סיום מתוק לארוחה עם קרם ברולה וקן קדאיף

 

למי מיועד?

מיועד לכולם. לפי המראה הראשוני אפשר לחשוב שהמסעדה מיועדת רק לאירועים מיוחדים, רק שזה לא מדויק. המקום פתוח לעסקיות צהריים במחירים אטרקטיביים ותפריט גדול שבאמת מתאים לכולם, מעסקית צהריים, פגישת עבודה, בילוי זוגי ועד ארוחה משפחתית.

לסיכום:

מסעדת שף אחת הוותיקות בארץ, ששומרת על סטנדרטים מאוד גבוהים, מגוון מנות ים ובשרים עם קריצה יצירתית בכל מנה. כל אחד יכול למצוא את עצמו בתפריט, האווירה הכפרית המיוחדת של המסעדה והאזור. קצת מרחק מאזורי הרעש והלחץ, מאפשר לאכול ברוגע ובשלווה. בקיצור, אם אתם בדרך דרומה זאת אחת הנקודות שחייבים לעצור בהן בדרך וגם אם אתם לא בדרך שווה להגיע למסעדה הזו במיוחד.

השאר תגובה