ניטן תאי – אסיה הרחוקה במרחק נגיעה עם שף משלנו שעושה את ההבדל

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת ניטן תאי, רח' הארבעה 21 ת"א. המסעדה, שעברה שינוי משמעותי מאז פתיחתה, מגוונת ונגישה יותר כיום לקהל הישראלי תוך ניצוחו של השף שחף שבתאי, בעל רזומה עשיר של ניהול מסעדות  אסייתיות בארץ ובעולם

התחלנו:

כבר בכניסה צללנו לאווירה התאילנדית במקום. 2 מארחות תאילנדיות בלבוש מסורתי בכניסה, מקבלות אותנו למסעדה עם חיוך חביב. חלל המסעדה מעוטר בנגיעות מהמזרח הרחוק - דבר שמוסיף לאווירה ולחוויה האסייתית. התיישבנו בשולחן וכפי שאנחנו נוהגים בכל ארוחה  - פתחנו עם קוקטייל בשביל להתניע את הערב! בחרנו בקוקטייל אורנג' גימלט – שמכיל ג'ין בומביי איסט, שורש כורכום, סוכר דקלים, עלי פנדן, כוס שעליה קערונת של קרח עם סלייס של צ'ילי וג'ינג'ר. אפשר להניח בצד את הקערונת או כפי שהתכוון המיקסולוג לשבור את קערונת הקרח בפנים למקסום הטעמים, ואכן מדובר בקוקטייל מאוד מעניין המשלב מתיקות ועוקץ של חריפות שהשתלבו היטב זה בזה. הקוקטייל השני – קוריאנדר טרופיקל – אננס, כוסברה וגריי גוס אגס, קוקטייל מאוד קליל ומרענן, בעל טעם פירותי עם טוויסט קטן של הכוסברה. בסיומת של הדרינק היה בול בפוני לנגוס בקוביית האננס הטרייה והמתוקה שספוגה באלכוהול.

מילה על המנות:

תפריט גדול של מנות אסייתיות מודרניות המאפשר קצת ללכת לאיבוד במגוון הגדול. המלצה שלנו היא להיעזר באנשי הצוות המקצועיים והאדיבים במקום להכוונה של מנות וטעמים. הם שולטים היטב בכל מנה ומרכיב בתפריט והעזרה שלהם חיננית ונחוצה. המנות במקום שופעות טעמים דומיננטיים ומודגשים של אסיה הרחוקה, מנות גדולות ומנות שירינג שכיף לחלוק ביחד ולצד קוקטייל טעים.

 

גולת הכותרת:

2 המנות שבחרנו לציין הן מנות שירינג של רולים, מנת טאם טאם – רול במילוי ריב איי, דאליין צ'ילי, חציל, נענע ורוטב שאלוט. רול מאוד מפתיע וטעים, טכניקת מרקמים מאוד מוקפדת ומשכנעת ויחד עם הרוטב התגלה כהברקה. המנה השנייה היא טונג קאם – רול דפי אורז במילוי בקר בסגנון בנגקוק, קלמנטינות, בוטנים ועלי פאנדן ברוטב בוטנים וברווז מעושן בליווי כיסונים במילוי עוף וקלמנטינות טריות. גם במנה זו אין פחד משילוב טעמים ומרכיבים. תחילה לא הבנו איך הקלמנטינה קשורה לרול עם הבשר, אבל דווקא המשלב הזה  יצר כמה רבדים של טעם ובשילוב עם הרוטב הרגשנו טעם דומיננטי אחר בכל ביס, פעם מתקתק, פעם מלוח ופעם חריף. הכיסונים במילוי עוף שהונחו לצד הרול היו מאוד פריכים. פשוט לקחת, לנגב ברוטב ולנשנש בהנאה.

אווירה:

האווירה הפתיעה אותנו מאוד לטובה. אחרי קבלת הפנים של התאילנדיות עם הלבוש המסורתי, חשבנו שכל האווירה תהיה תאילנדית-אוריינטלית, אך דווקא האווירה שנוצרה הייתה שילוב של עיצוב תאילנדי מסורתי יחד עם תמונות קיר צבעוניות של סלבים מהעולם מתערוכת אומנות שמתחלפת במקום אחת לחודש ומוסיקת קאברים שקטה של להיטים. אווירה מגניבה ללא ספק, שיכולה להתאים לכולם.

שירות:

מהרגע שהשף שחף הגיע הוא הציב סטנדרטים מאוד גבוהים של שירות במקום ויחד עם מנהלת המסעדה הדר דרוקר הם מובילים את המסעדה לרמת שירות שקשה למצוא היום בארץ. גמישים מאוד עם התפריט על מנת שיתאים כמה שיותר למגוון רחב של האוכלוסייה, משפחות, אנשי עסקים, זוגות וגם תפריט גדול וטעים לטבעוניים.

יצירתיות:

היצירתיות באה לידי ביטוי בכמה פרמטרים במסעדה, הן בשילוב הטעמים והמרקמים כמעט בכל מנה והן ביצירתיות בהגשת המנות ובאסתטיקה שלהן. אין ספק שמושקעת מחשבה בכל צלחת. שילוב של דגים ופירות ים בצורה מעניינת עם עוקץ שמקפיץ את המנה, גם בגזרת הבשרים ישנה לא מעט יצירתיות כמו מנת תאי ביף 4 סטריט – שמורכב מנתח פילה בציר שבושל לאורך הלילה, מונג-בין, עירית, זנזי טוסט, רוטב פטריות ארטישוק, בשר עסיסי ועשוי היטב, בשילוב הרוטב הפיקנטי הרים את המנה למחוזות קולינאריים מוצלחים במיוחד.

השף שחף מביא את היצירתיות שלו, הניסיון שלו והאופי המיוחד שלו לתוך החוויה במסעדה, שף שרוצה להגיע לכל לקוח, שף ללא מניירות ואפילו מקיים סדנאות אוכל במסעדה מתוך רצון להרגיש את האנשים דרך האוכל עם מקצוענות ואכפתיות נדירה.

קינוח:

גזרת הקינוחים נפתחה במשחק דומינו שהגיע יחד עם תפריט הקינוחים. כיף מאוד לעשות משחקון קטן עד שהקינוחים מגיעים. הדבר נכון כאחד גם למבוגרים וגם לילדים שמגיעים עם הוריהם. 2 הקינוחים שהזמנו היו – סמי פרדו תות- שכבות של קרם ברולה עם ג'ינג'ר וכפיר ליים, עלי פילו ברוטב תותים ורוזמרין עם פיסטוקים, נענע ופירות –מגדל של קרם ברולה עם פירות, שילוב מושלם ופירותי, מומלץ מאוד לחובבי הברולה. הקינוח השני הוא שאנטארם – קינוח טבעוני בהשראה הודית, קרם קוקוס, רוטב צ'אי מסאלה, עלי ורדים וים של אגוזים מקורמלים. קינוח בטעמי הודו הרחוקה, מתוק עם קראנצ'יות ומליחות. האגוזים יחד עם הקרם יצרו ביס כיפי ברמות ומתפצפץ בפה.

למי מיועד?:

אחד השינויים הבולטים שנעשו במקום, הוא שכיום המסעדה באמת פונה כמעט לכולם- זוגות, משפחות, טבעוניים, אנשי עסקים ואפילו לאוהבי סדנאות אוכל. תפריט גדול ועשיר המבטיח שכל אחד יוכל למצוא מנות שיתאימו לו.

לסיכום:

אז אחרי אינספור סיפורים ואגדות על המקום, האגדה היחידה במקום היא האגדה שנוצרה דרך התרבות התאילנדית המסורתית עם התאמה לימינו אנו. מסעדה אסייתית עם נגיעות ניו יורקיות של מוסיקה עכשווית וג'וני דפ על הקירות, טכניקות בישול מרובות שיוצרות מגוון קולינארי רחב של טעמים עזים. שף מוכשר עם לב גדול שרוצה לחבק עם האוכל שלו את כל הלקוחות "וילחם" על כל לקוח על מנת שייצא מרוצה. אם הייתם בסיבוב הראשון עם השף הקודם, תתכוננו לשינוי רציני בסיבוב השני. לנו רק נותר לומר "סוואדיקה"...

 

השאר תגובה