האם אתם מכירים את השף הישראלי הלוהט במיאמי?

תכירו את השף הישראלי הלוהט במיאמי.

יניב כהן, נולד בקריית מלאכי, כבר בתיכון החל לעבוד במטבחים ולמד המון על מסעדנות ושירות לקוחות.  בגיל 21 נסע עם חברים לראות ולחוות את ניו יורק, משם כבר הכל התגלגל כלכך מהר, בהרפתקה שעד היום ממשיכה!

פתח חברת קייטרינג מצליחה "שירז" עם שותף בניו יורק ומיאמי, אבל האש של האוכל המזרח תיכוני יחד עם הטעמים והתבלינים תמיד היו חסרים לו. ולכן הלך אחרי הלב ופתח ב-2018 את מסעדת "יפו" במיאמי – המסעדה מתבססת על סגנון ישראלי מזרח תיכוני – תוכלו למצוא בתפריט חומוס, פלאפל, חציל באבאגנוש, שווארמה והמון מנות, טעמים ותבלינים מהבית.  המסעדה הפכה לאחת האהובות במיאמי וכעת מתכוננות להיפתח עוד 2 סניפים, נוספת במיאמי ואוונטורה.

 

 

יניב מוכר גם בתור "בלש התבלינים" מהבלוג שפתח וכבר הספיק להוציא ספר "my SPICED KITCHEN" בו הוא מוביל את הקוראים בסיור קולינרי בעולם המרגש של תבליני המזרח התיכון עם שורה של מתכונים טעימים. כבר נמכרו מהספר אלפים ברוב חנויות הספרים בארה"ב, במסעדה ובאמזון.

 

 

לאחרונה השתתף בתוכנית "אליפות השאריות" סדרת האוכל החדשה של נטפליקס, שבודקת איך שפים מקצועיים יכולים להכין מנות מושלמות משאריות שנותרו במקרר.

 

 

יניב איך היתה החוויה בסדרה בנטפליקס?

חוויה מדהימה! חבר המליץ להפקת התוכנית עלי. ובתום מחקר קצר ואודישן ארוך הם קיבלו אותי להתחרות באליפות השאריות. חוויה מדהימה, לא פשוטה אבל גאה בעצמי. גאה לייצג את ישראל ואת הטעמים של הבית.

תספר לנו איך הפכת להיות "בלש התבלינים" ?

אני מגיע מישראל ששופעת בטעמים ותבלינים וכשהגעתי למיאמי אנשים לא ידעו מה זה זעתר!!! ואז הבת שלי רחל נולדה ופחדתי שלא תוכל לחוות ולהעריך את הטעמים כמוני אז יצרתי את הבלוג בלש התבלינים ואז מהבלוג לארוחות שף ולפתיחת מסעדה הדרך היתה קצרה.

 

 

איך אתה עובר את התקופה הזו של הקורונה?

למזלי פה הכל פתוח לחלוטין וחורף כאן במיאמי זו העונה הכי מבוקשת. יש המון תיירים מצפון הרבה שמחפשים את החום השמש ואת חוסר ההיסטריה בפלורידה לגבי הסגרים. כרגע לשמחתי אין סגר, ומזג האוויר מעולה לישיבה בחוץ. יחד עם זאת אני עובד על עוד שני לוקיישנים להתרחבות מסעדת יפו.

 

מה החלום שלך?

אני רוצה להמשיך בדרך של שפים ישראלים מצליחים בעולם ולהביא את האהבה של המטבח הישראלי המודרני לעוד ועוד אנשים

 

 

 

למה אתה הכי מתגעגע בישראל?

כמובן למשפחה שלי ולאוכל, בכל פינה יש מעדנים, הטעמים בארץ הם מדהימים, חומרי הגלם איכותיים, המבחר מעולה, והמודעות לאוכל טוב היא ברמה אחרת. כ"כ כיף לראות את כל השפים הישראלים, מעיזים, מצליחים, משלבים מטבחים, יוצרים, מנסים מתכונים בלי פחד.

האם יש סיכוי שתחזור לארץ ותפתח מסעדה?

שאלה מעולה! סיכוי יש, מתי... אני לא יודע.

 

תודה על הריאיון, כיף לראות שפים ישראלים מצליחים בחו"ל, המון הצלחה וכמובן נמשיך לעקוב.

 

השאר תגובה