צרפתי וישראלי שנפגשים בלב הסצנה התל אביבית לקוקטיילים יצירתיים

עוד מקום מסקרן שנפתח לפני כמה חודשים הוא גסטרו בר הוטל דה ויל, ברח' דיזנגוף 230, ת"א של אריאל לייזגולד וקבוצת ה"מאנקי ביזנס" ממקימי הבל בוי, הבאטלר וה-223, מקומות המשמשים כחלק בלתי נפרד מהסצנה התל-אביבית. שף המקום יוגב ירוס, שברזומה שלו אפשר למצוא מסעדות כמו מל ומישל, ליטל איטלי ומטבחצר, נחשב שף מאוד יצירתי שיצר במקום תפריט ביסטרו – צרפתי באווירת השכונה השוקקת והאורבנית בלב תל אביב. הוטל דה ויל הוא בתרגום פשוט מצרפתית  "בית העירייה" והגענו לבדוק את הבית הזה בשעה 20:30 וחייבים לציין כי המקום היה כבר מפוצץ באנשים עד אפס מקום, המסעדה משתלבת היטב בדיזנגוף פינת ז'בוטינסקי, והסככה האדומה ועמודי התאורה הקטנים נראים לרחוק כך שאי אפשר לפספס את המקום שנותן לוק אנד פיל של פריז בלילות.

 

התיישבנו בחוץ כי עכשיו בערבים כבר מאוד נעים. למקום  גם חלק פנימי עם בר משקאות קטן. לאחר שקיבלנו תפריטים, כמובן שבחרנו להתחיל עם קוקטיילים...הרי ברזומה של אייקונים בסצנת האלכוהול של מקימי הבר, כך שבאנו עם לא מעט ציפיות.

התחלנו עם קוקטיילים colonial margarita עם טקילה, ליים, תה אדום, מייפל ורוד וסן ז'רמן. ו-skinny bitch  עם וודקה, הדרים, צ'יה, אלוורה ותמצית ענבים. שני הקוקטיילים היו קוקטיילים קלילים על טעמי החמוץ-מתוק. המרגריטה בלטה מאוד בטעם הפירותי ופיית הכוס הומלחה במלח סלרי שהדגיש את הטעמים ויצר אחלה עניין - קוקטייל מגניב. לגבי הסקיני ביטצ' - שימוש האלווורה בקוקטייל נחמד מאוד, הוא אומנם לא מהקוקטיילים "המרימים" אך יחד עם זאת טעמו סולידי יותר, עדין ומתוק עם טעם ענבים ששולט.

 

 

עברנו למנות והתחלנו, עם מנת ravioles de legumes כיסונים מדפי קולרבי וסלק כבושים עם קרם רוקפור ואגוזי לוז. מנת פתיחה טעימה, שימוש נכון בירקות, הגבינה מאוד דומיננטית במנה אך הירק שעוטף את הגבינה מעדן את הטעמים. מנה קלילה, מעט קטנה עם 5 כיסונים בצלחת, כך שאם אתם מתכננים מנות פתיחה יותר גדולות, תבחרו מנות אחרות ואת זו תיקחו בנוסף, מנה שתיתן קיק נחמד מהצד.

 

 

המנות הבאות שהזמנו היו filets de poisson פילה לברק ברוטב חמאה לבנה, זעתר וקרם פרש. ומנת croissant de ris de veau קרואסון שקדי עגל, איולי לימון כבוש. בגזרת הדגים, הדג היה עשוי כהלכה, קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים, ביחד עם ירקות ורוטב חמוץ שהשתלבו מצוין, בסך הכל מנת דג טעימה ועשויה טוב, אך לא היה משהו יוצא דופן "שהעיף" אותנו.

 

 

לעומת זאת מנת הקרואסון הייתה מאוד מפתיעה עם התפוצצות של טעמים בכל ביס. חלקי פנים במאפה כמו קרואסון זה לא משהו שאפשר לראות כל יום, גם עשייה של שקדי עגל היא מאתגרת בפני עצמה. שקדי עגל עשויים בדיוק במידת העשייה הנכונה בשילוב החמצמצות של האיולי לימון ומעטפת בצק הקרואסון יוצרים ביס קסום עם קריצה לפריז ובעיטה לוולה בתל אביב.

 

קרואסון עם התפוצצות של טעמים בכל ביס | צילום: בן יוסטר

 

בשלב זה, הרגשנו החמצה קלה לגבי הבחירה שעשינו עם קוקטייל הסקיני, יכול להיות שהלכנו יותר מדי על השגרתי ופחות על הנועז, אז כדי לתקן את הרושם ובכלל הלילה עוד צעיר, הזמנו 2 קוקטיילים חדשים, תתכוננו זה הולך להיות מעניין... marie de ville גראפה ישראלית, ציר סרטנים, עגבניות, סלרי ותבלינים. כן כן בטח הציר סרטנים תפס את עיניכם, נשמע נועז משהו, אבל אחרי השלוק הראשון מתאהבים, מנסים לפענח במוח את הטעמים אחרי כל שלוק, סוג של בלאדי מרי אבל משודרג בכמה רמות. חריף מעט שמעניק עוקץ לקוקטייל. חובבי הז'אנר יהנו מקוקטייל זה.

הקוקטייל הנוסף Monsieur Z מסקל, ליקר משמשים, פסיפלורה צ'יפוטלה כשפיית הכוס טבולה במלח פחם שחור שמעניק לקוקטייל מראה אקזוטי. קוקטייל איכותי שמכיל  אף הוא משלב טעמים עם המליחות של הכוס עצמה שמדגישה יותר הטעמים. אחרי ששתינו 4 קוקטיילים (עוד אחד בסוף עם הקינוח אבל מי סופר) אנחנו יכולים להבין שאין פחד משימוש מרכיבים לא שיגרתים, נהפוך הוא, במקום כזה צריך ללכת על הקוקטיילים הנועזים.

קוקטייל עם ציר סרטנים, נשמע נועז, אך מעניין וטעים | צילום: בן יוסטר

 

שלב הקינוחים, הוא שלב מאוד חשוב בארוחה וחייבים לסיים עם טעם מתוק בפה. הייתה לנו התלבטות אילו שניים לבחור, וכדי לא לבזבז זמן מיותר בחרנו ב-3 קינוחים. קרם ברולה עם קמומיל ופטל טרי; הקינוח השני ורסיית מילפיי שבור, בצק עלים שבורים עם קרם פטיסייר ולמון גראס; והקינוח השלישי היה ספיישל טארט אגסים. לפני שנגסנו המליצה לנו שרה, אחת מהבעלים (שהיתה מאוד פעילה וניהלה שהכל יתוקתק במקום בצורה נעימה וחייכנית),  על עוד קוקטייל. אומנם אנחנו אוהבים קוקטיילים אבל כבר קוקטייל חמישי, זה הרגיש לנו טו מאצ'. אבל שרה הסבירה לנו שמדובר בקוקטייל קינוח שהוא משתלב מצוין ואסור לנו לפספס. אי אפשר לסרב לשרה, אז הזמנו את קוקטייל הקינוח café fou עם וויסקי אירי, דמררה, קפה, חוויג', שמנת ומוסקט. קוקטייל שמאוד הרשים בטעמו והתברר שההמלצה הייתה מאוד נכונה, שילוב של חם וקר, הקפה החם יחד עם השמנת הקרה והחוויג' שנתן ארומות עממיות. חובבי הקפה יכולים לוותר על האספרסו עם הקינוח וללכת על הקוקטייל הזה בגדול. בגזרת הקינוחים הקרם ברולה היה טעים, קלאסי שעושה את העבודה במיוחד למכורי הברולה. הטארט אגסים גם היה בטעם קלאסי ולא מתחכם והמילפיי שבחרנו בו בגלל זיכרון הילדות למילפיי הקלאסי, הגיע פחות קלאסי...שברי בצק עלים בתוך קרם הפטיסייר שיצרו ביס קריספי עם טעמים מוכרים.

 

 

לסיכום, בהחלט יהיה מעניין לבחון את המקום הזה עוד כמה חודשים ולנסות מנות נועזות יותר שבהחלט מאפיין בולט בקרב מקימי המקום והשף יוגב ירוס היצירתיים. המנות נעות בקו שבין בישול עילי לאוכל פשוט, זה לצד זה. אווירה צעירה תל אביבית עם מוסיקה אלקטרונית מודרנית, אין ספק שהצד החזק שחווינו בארוחה היה עולם הקוקטיילים שלכל שלב בארוחה והטעם שתרצו יהיה אפשר להתאים לכם את הקוקטייל המושלם. הפוטנציאל של המקום מאוד גדול ונראה שהחבר'ה המנהלים יודעים מה הם עושים. השף עדכן שלאחרונה השיק תפריט עסקיות שיפתח בין השעות 12:00-17:00 תפריט צרפתי קלאסי מודרני עם טוויסט יצירתי. בהחלט הפעם הבאה שלנו תהיה בצהריים לבדוק את העסקיות.

2 תגובות

  1. Varda dicker ב- 21 באוקטובר 2018 בשעה 18:04

    מומלץ

  2. שחר ב- 13 בנובמבר 2018 בשעה 22:01

    היי, אחלה ביקורת. חסר לי מאוד תג המחיר. בכל זאת, בקרב עמך אתה יושב..

השאר תגובה