לצאת מהמלון לחוויה קולינרית אילתית במיוחד

טוב, מלא זמן שלא הייתי באילת. וכשאני אומר מלא, אני מתכוון כמה שנים טובות, לפחות 5-6 שנים.
מבחינתי, אילת תהיה תמיד עיר התיירות של המדינה. איזה מלון איכותי להתפנק, ים וכמובן לגלות את פניני הקולינריה של העיר. אני פחות מתחבר לאילת בחודשי הקיץ העמוסים, אבל בשאר הזמן אפשר ליהנות שם מאחלה חופשה. עדיין אני חושב שיש לעיר עוד המון פוטנציאל להתפתח, אבל זה כבר לסיפור אחר, כך שאני אתמקד בחלק הקולינרי שחוויתי לאחרונה.
אשתי ואני חגגנו יום נישואים ואת יום הולדתה שיצא בסמיכות. אל תדאגו, זה לא חוסך לי מתנה אם תהיתם. בערב חמישי חיפשנו מסעדה באילת ונוכחנו לדעת שנפתחה לפני 4 חודשים מסעדה חדשה בשם "KARIBU" מסעדת קאריבו במלון מלכת שבא. המלון שלנו היה לא רחוק ממלכת שבא כך שהיו לנו את כל הסיבות לבדוק את המסעדה

 

 

במסעדה מרפסת גדולה שפונה אל הנוף של חופי הים האדום ואילת הצבעונית, חלל המסעדה צבעוני במיוחד ומעוצב בהתאמה לאווירת החופשה האילתית, ובמרכז המסעדה בר משקאות גדול.

מי שהיה אמון על הרכבת תפריט המסעדה אלו הם השפים דודו אלמקייס ויוסי שטרית, ממסעדת דוד ויוסף בתל אביב, והשף ערן לנקי, שבנו יחדיו תפריט ים תיכוני כשר.

 

 

את הארוחה התחלנו עם קוקטיילים להתנעת האווירה, בכל זאת אנחנו בחופשה. הזמנו את GREEN WAVE  - וודקה בלוגה, קוונטרו, אפרול ואשכולית אדומה – קוקטייל קליל על טעמי פירות. ואת הקוקטייל GINGERFRESH  - קוורבו סילבר, קוקוס, נענע וג'ינג'ר ביר – קוקטייל על טעמי החמוץ מתוק עם קצת עוקץ של טעם קוקוס. שני הקוקטיילים מאוד קיציים.

 

 

אחריהם התחלנו בכמה ראשונות...הרי שהגענו רעבים במיוחד. היו שם סיגרים עם חלקי פנים ועריסה ביתית – סיגר מאוד מפתיע בטעם שלו, לקחו את סיגר בשר המוכר בטוויסט קטן בטעם ובמרקם, טעם העריסה נותן עוקץ.

סשימי טונה אדומה – עם רוטב איולי. מנה קטנה אבל טריות הדג והקצב המהיר שלנו שאכלנו אותה פתח לנו את התיאבון והחשק לעוד דברים טעימים.

 

 

שווארמה דג ים על מיני פיתה פתוחה עם טחינה ירוקה – במראה, המנה הזו לא מצטלמת הכי וואו, אבל בטעם זו הייתה אחת המנות היותר אהובות עלינו בשולחן. מבחינת דג הים הבנו שכל פעם הדג משתנה, הפעם המנה הייתה עם דג מוסר מתובל ויחד עם הטחינה ועל הפיתה יצר ביס מושלם!

קרפצ'יו בקר – רוקט, ויניגרט חרדל וביצת עין, שום קונפי ושמן זית – הקרפצ'יו מבשר טרי, הביצת עין מאוד מוסיפה למנה, בדרך כלל אני לא פוגש קרפצ'יו עם ביצת עין אבל דווקא השדרוג הזה מצא חן בעיני. הטבילה של הפוקצ'ה הביתית ברוטב הצהוב של הביצה יחד עם בשר הקרפצ'יו השתלבו מצוין.

ופתיח אחרון לפני העיקריות הייה מנת כבד אווז וקולי פטל עם דובדבני אמרנה. בום! פתיח מושחת של הכבד אווז יחד עם המתיקות של הדובדבנים על צנים סגר בצורה מושלמת את החלק של הראשונות.

 

 

כל שלב בארוחה במסעדת קאריבו מלווה במוסיקה עדכנית שנותנת וויב של אווירה צעירה. אין ספק שחלק מהחוויה של המקום היא עדיין לתת לך את התחושה שאתה בחופשה. החל בעיצוב של המקום, דרך המוסיקה ועד התפריט שנבנה סביב זה.

אחרי שנחנו טיפה בין המנות ואחרי שלקח לנו לא מעט זמן עד שהצלחנו לבחור את המנות (מי שעזר לנו לאורך כל הדרך בחוויה במסעדה היה שחר המלצר שהפגין בקיאות בכל המנות, תמיד דאג ששום דבר לא יחסר לנו ובכלל נראה מאוד מקצוען ושירותי - מצרך שמאוד יקר במיוחד בתחום המסעדנות), בסופו של דבר בחרנו בפילה בקר 200 גרם, קרם תפוחי אדמה, דבש בלסמי לבן, מח עצם ודמי גלאס – הפילה היה רך מאוד במידת עשייה שמאוד מחמיאה לנתח ומח עצם עם כפית שהפך כבר זמן מה לטרנד לוהט בקרב מנות הבשר.

 

 

למנה השנייה, קצת כדי לאזן, הלכנו על דג ים בתנור, קרם חצילים שחור, חסה שרופה בגריל, סלסה של עגבניות, שום יין לבן, מיץ לימון ושמן זית. מנה עם טעמים מעושנים, כנראה השרוף נותן לדג טעמי עישון מיוחדים יחד עם הקרם חציליםהיה טעים ומעניין.

קצת לפני הסיום, בחרנו ב-2 קינוחים. ידוע כי לקינוחים יש קיבה נפרדת. אז בחרנו במילפיי קדאיף עם קרם פטיסייר, קולי פטל, קרמבל פיסטוק ופירות יער ואת הקינוח של שוקולד עשיר. הקינוחים היו פרווה ולא חלביים בגלל כשרות המסעדה, דבר שמאוד חסר לנו אבל בכל זאת רצינו לסיים עם משהו מתוק בארוחה זו. בין השניים המילפיי היה יותר מוצלח יחסית לקינוח פרווה.

 

 

לסיכום, מסעדת קאריבו מאוד מרשימה עם פוטנציאל מאוד גדול באילת. המיקום והאוכל שלה טובים, קוקטיילים מגניבים, מסעדה שמאוד מחוברת לחוויה האילתית. מבחינת התפריט בנו תפריט שנע בין ים ליבשה עם טוויסט קטן בכל מנה. השף ערן לנקרי מרכיב בקפידה כל מנה ומנה שיוצאת מהמטבח. אז אם אתם נופשים באילת, הקאריבו בהחלט יכולה להשלים לכם את החוויה.

השאר תגובה