מסעדת 206 דגים – נוסטלגיה עם טעמים שהם עושים הכי טוב!

כבר כמה עשורים כשאומרים את המספר 206 ישר הספרה מזוהה עם מסעדת הבשרים והדגים בתל אביב. המוסד הקולינרי הנוסטלגי שתמיד היה שם לחגיגות ואירועים מיוחדים שחלקם הגדול חקוק היטב בהיסטוריה של מדינת ישראל. עד היום המסעדה נחשבת למעוז הספורטאים והאישיים שמרגישים במקום כמו בית.

עם הרעב של הצהריים הגעתי למסעדת 206 בצהלה ברח' משה סנה 54 בת"א, המבנה של המסעדה מחולק לשניים, בקומה הראשונה 206 בשרים ובקומה העליונה מסעדת הדגים של המסעדה, ברגע כשהבנתי שישנו תפריט קיץ חדש אז הייתי חייב להגיע לבדוק וגם לחזור לנוסטלגיה.

 

מסעדת 206

 

עיצוב המסעדה מאוד סולידי ורגוע כזה ששומר על האופי והסגנון הייחודי לו כבר שנים, במקום גם חדרי אירוח וחדרים פרטיים מתקדמים אשר משמשים לאירוח, הרצאות ואירועים פרטיים.

איך שהתיישבתי קיבלתי לחם פרוס של פעם, חמאה, זיתים ומלפפונים חמוצים (יש שיגידו המלפפונים הטעימים בארץ) מלפפונים חמוצים בכבישה ביתית כאלו שקשה למצוא בהמון מסעדות, הפשטות הזאת שאין לה תחליף לא בטעם ולא בנוסטלגיה.

לא בכדי יש קהל רב וותיק ונאמן שפוקד את המסעדה כבר עשרות שנים, משהו בטעם המוכר והאהוב עושה את שלו, בחלל המסעדה יכולתי לראות את מגוון קהל הסועדים שהגיע, החל מקהל וותיק ובוגר, קהל צעיר שבא פשוט ליהנות מאוכל טוב ואפילו אישיים מפורסמים שיודעים כאשר רוצים את השקט שלהם מגיעים למסעדה, במקרה מאחוריי סעד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.

 

מסעדת 206

 

נחזור לשולחן, בדיוק הוגשו הראשונות סשימי סלמון וטאקו אורז קרם שום שחור, קיווי וטוביקו, פתיח קליל ופירותי, הדג היה טרי, הטאקו אורז היה לי מעט קשה אך הסשימי והקיווי אלו שנתנו את הטון.

מנה נוספת שטעמתי היה קלאמרי יווני עם זוקיני, פלפל קלוי, בצל סגול וצנוברים על מצע לאבנה, מנה כייפית של קיץ, מעט תערובת ים תיכונית יצרה מנה מרעננת שבהחלט הטעמים מזכירים את יוון, הלאבנה מאזן את הטעמים עם מרקם קטיפתי וחמצמץ עדין, מנת פתיחה מעולה ויחד עם היין לבן חצי יבש קריר היה שילוב מצוין בצהריים.

 

מסעדת 206

 

אי אפשר שלא להתייחס לשירות המצוין והאישי שמקבלים במקום, אכפתיות והכוונה למנות, מקצוענות של מלצרים צעירים לצד מלצרים וותיקים שנותנים הרבה כבוד למקצוע כמו באירופה.

למנה עיקרית הזמנתי קדירת פירות ים בציר סרטנים. יש לציין שהמנה גדולה ונדיבה עם מולים, שרימפסים גדולים, קלאמרי וסרטן גדול. חובבי פירות הים יחגגו עם המנה שמשלבת את כל הטוב שהים מביא. הרוטב העדין עטף כל ביס והיה שילוב מדויק.

 

מסעדת 206

 

לקינוח סיימתי עם אספרסו ארוך וקינוח שהוא הקלאסיקה הצרפתית של כל הזמנים טארט טאטן פאי תפוחים מקורמל הפוך, בליווי גלידת וניל וקצפת. טריו של טעמים, הקינוח הקלאסי והריחני שנותן הרבה כבוד לקלאסיקה, עם רכות ונימוחות חמימה ונעימה בפה לצד הגלידת וניל הקרה והקצפת שאין סיום יותר מתוק מזה.

 

מסעדת 206

 

לסיכום, יש מסעדות שלא צריכות להמציא את עצמן מחדש, אלא להמשיך ולעשות היטב את מה שהן עושות הכי טוב, שזה לא מעט וקשה לכשעצמו. השף איציק הראל עדיין דואג לחדש ולגוון עם תפריטים חדשים ושילובים של טרנדים בעולם. אבל עדיין רבים מגיעים למנות הדגל שמלוות את המסעדה כבר למעלה מ-20 שנה. זו לא המסעדה הכי טרנדית בעיר, כזו שמצטלמת הכי טוב לאינסטגרם, אבל בהחלט מסעדה שנותנת המון כבוד לדגים ולמאכלי הים, מקום שקט שמתרכז במה שהוא יודע לעשות מצוין! אוכל טעים, שירות אישי והרבה נוסטלגיה.

השאר תגובה