מסעדת HARVEY'S בשורה מעושנת לאוהבי הבשר בירושלים

כל ביקור בירושלים יוצר אצלי סוג של התרגשות. עיר אחת כל כך הרבה עניין, כל כך הרבה היסטוריה אשר מרכזת סצנה קולינרית במיטבה, החל מאוכל רחוב מהפנט ועד מסעדות בלתי נשכחות. מזרח ומערב שמתחברים יחדיו.

כך בצהריי היום הגעתי למסעדה שהייתי חייב לבקר, מסעדת HARVEY'S  ברח' בן שטח 7. המסעדה הינה מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים, שזו כבר חתיכת היסטוריה. ואני, הרי אתם יודעים אחד שחולה על בשר מעושן על כל סוגיו.

 

מסעדת HARVEY'S

 

המסעדה נפתחה לפני כשנה ע"י השף חיים (הרווי) סנדלר, יליד קנדה שעשה עלייה בשנת 2010 מוונקובר, והגשים חלום כשפתח בבירה מעשנת עץ שמציעה מגוון עשיר של בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי, בסגנון ברביקיו אמריקאי. שימו את הכובע, תחזיקו את המושכות אנחנו מתחילים!

במסעדה שתי קומות ועוד מקומות ישיבה בחוץ, עיצוב חום עם המון עץ כיאה לפונדק בוקרים. ריח העישון במסעדה כבר מגביר אצלי את בלוטות הטעם וגורם לי להתחיל לחשוק בבשר, לשם כך התכנסו, לא?!

 

מסעדת HARVEY'S

 

רציתי לטעום את תפריט הקיץ במקום עם לא מעט הפתעות מעושנות. תחילה הזמנתי כוס בירה קרה וצוננת יחד עם נשנושי טחינת חצילים מעושנים ופלפלים קלויים עם ג'בטה שום חמה וטרייה. לאחר מכן הגיע מגש של טקסס ברביקיו נאצוס. פה הרגשתי כבר כמו בוקר. מגש שהייתי מוכן לנשנש לפני כל ארוחה או עם משחק כדורגל. נאצוס עם כל מיני מטבלים מגניבים, תבשיל שעועית ובשר מעושן, גוואקמולי, חלפינו כבוש וסלסת עגבניות. בעצם המטרה שבכל נאצוס תרגישו טעמים אחרים בפה, כל ביס בצבע, אחלה נאצוס שנתן טיזר לקראת הבאות.

 

מסעדת HARVEY'S

 

המנה הבשרית הראשונה שהגיעה הייתה קצוות שרופים. אל תפחדו מהשם, קצוות שרופים כאלה אני מוכן לאכול כל ימי חיי. הגיעה צלחת של קוביות בריסקט (למי שלא מכיר מדובר בחזה בקר), מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס עם צ'יפס בטטה. הבריסקט נחשב אחד הנתחים הפופולאריים ביותר בעולם לעישון בשר, שכן הבישול האיטי במעשנה מאוד מחמיא לבשר שמעט שומני שהופך להיות רך ונימוח, פתיח מצוין.

 

מסעדת HARVEY'S

 

בין הראשונות הצלחתי לטעום גם מ-3 סלטים שעכשיו בתפריט הקיץ, מדובר בסלט ברביקיו עוף ואננס – חזה עוף ברוטב ברביקיו, בייקון כבש, עלי חסה, כרוב סגול, בצל סגול, עגבניות שרי, שקדים מעושנים, וויניגרט, רימונים וסילאן. השני היה סלט סטייק סמוקהאוס - סטייק לונדון ברויל בעישון היקורי, עגבניות שרי, פלפל ובצל שרוף על האש, קשיו מעושן ורוטב ראנץ' והשלישי סלט פנצלה - עגבניות שרי, מלפפון, פלפל קלוי, בצל סגול, בזיליקום, בלסמי, שמן זית וקרוטוני שום.  חייב לציין שכל מנות הסלטים מאוד נדיבות וגדולות, ואין ספק שכל אחת מהן מנה בפני עצמה. הסלטים נעים בין הפנצלה שהוא יותר פרשי ומרענן ועד לסלט סטייק סמוקהאוס שהוא כבר לקרניבורים כמוני שמבחינתי היה הפייבוריט! כמובן שלא סיימתי את כולו, עדיין צריך לנהל את הקיבה שלי נכון לקראת המנות הבאות.

 

מסעדת HARVEY'S

 

לאחר הפתיחים והסלטים, קיבלתי לשולחן את הפלטה לה חיכיתי! מגש קרניבורים אמיתי! פלטת בשרים מהמעשנה שכוללת בריסקט אחרי 14 שעות עם עץ אלון והיקורי, אסאדו אחרי 12 שעות בעישון עץ דובדבן, בשר צלעות מפורק אחרי 18 שעות בעישון, חצי עוף ברוטב ברביקיו ששהה במעשנה עם תהיתם 4 שעות וצ'וריסוס. מה שנותר להגיד זה רק  היי קארמבבבבה!  לכל זה הגיעו תוספות קטנות כמו צ'יפס ביתי, טבעות בצל, תבשיל שעועית וחמוצים.

 

מסעדת HARVEY'S

 

אין ספק שהבשרים הוכנו ע"י מקצוענים, וכאחד שטעם בלא מעט מסעדות בשרים מעושנים, אני יכול לומר שעשיית הבשרים הייתה מושלמת, והבשרים שמרו על עסיסיות  שזו משימה לא קטנה במלאכת העישון. טבעת העישון היפיפייה מסביב לנתח הבריסקט ממחישה שהנתח ספג המון טעמים מהעשן. הצ'וריסוס שהיו מאוד ג'וסי ואפילו שלא היו יותר מדי זמן במעשנה, התעטפו בניחוח וטעם עדין של המעשנה.

 

מסעדת HARVEY'S

 

אי אפשר לא להזכיר את נתח האסאדו המושלם עם העצמות שנשלפו כמו חמאה, הבשר מתפרק מעצמו אחרי כל כך הרבה שעות על אש נמוכה בתוך המעשנה שהייתה עם עץ דובדבן שנותן ארומות של עץ פרי שידוע כמוסיף מאוד בבישול מעשנה. הוספת צ'אנקים של עצי פרי עושה ממש קסמים בבישול הארוך.  הנתח האחרון שטעמתי היה העוף ברוטב ברביקיו, וגם במקרה של הנתח הזה העסיסיות נשמרה, וזהו אחד הנתחים שהכי כיף לאכול במעשנה. נכון שבקר וסוגי הנתחים זה עולם בפני עצמו, אך עם עוף קורה קסם רק במעשנה. עוף שזוף בצבע מהפנט, כאשר העישון נותן לו טעם אחר לגמרי, טעם ממכר ומדויק, רק יכול להגיד לכם לא לוותר על עוף במעשנה.

 

מסעדת HARVEY'S

 

רגע לפני שסיימתי את הארוחה השף הוציא הפתעה, סלמון מעושן. כן גם דגים מעשנים במקום. סלמון עץ ארז מוגש עם סלסת מנגו, סלט כרוב וסלטון קטן. עישון סלמון גם לפני שנים רבות היה מאוד פופלארי שכן שיטת העישון הייתה בכדי לשמר אותו, בעונת הסלמון הדייגים היו תופסים יותר דגים ממה שיכלו לאכול ועל כן היו חייבים לפתח שיטות שישמרו את הדגים לפני שיתקלקלו.

כיום משתמשים יותר בעישון לקבל טעמים עמוקים שמשפרי טעם, הסלמון במעשנה משתחם לו ויחד עם העישון שמאוד מחמיא לדג, מרקם בשרו לאחר עישון הינו עדין ומתפורר ויחד עם הסלט הרענן ליד שמאזן את הטעמים יוצר מנה מושלמת.

 

מסעדת HARVEY'S

 

רגע לפני סיום, אי אפשר לוותר על קינוחים. סופלה שוקולד חם וגלידת סורבה ב-3 טעמים תות, קוקוס ומנגו. אני לא שוחר של קינוחים פרווה (המסעדה כשרה למהדרין), אך בשביל גלידת סורבה זה לא באמת משנה. גלידה מרעננת וכיפית לסיים את הארוחה במשהו מתוק וקר.

 

לסיכום, לפתוח מסעדת בשרים מעושנים בירושלים זוהי בהחלט בשורה. מגמת המעשנות שמתחילה להתפרס בארץ זה דבר מבורך, הרי עישון בשרים זהו הבישול הכי וותיק שיש, יש יאמרו שיטת הבישול של האדם הקדמון Slow & low  -  שיטת בישול ארוכה ואיטית. שיטה שמאפיינת בעיקר את הבישול במעשנה, שלוקח זמן אבל בהחלט שווה את ההמתנה. מי שיודע להשתמש היטב במעשנה יכול להוציא טעמים חלומיים מבשר, דגים ואפילו ירקות ופירות, טעמים מפתיעים וכאלה שעושים נעים בבטן. כיף לשמוע את הסיפור של השף הרווי שבעצם עשה עלייה בשביל להגשים את החלום הציוני, בלי ציניות, מרגש לשמוע סיפורים כאלו וכשהסיפור מורכב מבשר, אש ועשן אתה יודע שהמסעדה במקום הנכון שלה, בירושלים. חובבי הבשר וגם הדגים ייהנו מאווירה ירושלמית וטעמים שלא ישכחו.

 

השאר תגובה