הגלגול המקסיקני שמשגע את ישראל!

אחת המגמות שהולכות ומתרחבות בארץ ובעולם היא פתיחתן של יותר ויותר מסעדות אוכל מהיר. מקורן בסיבות רבות שחלקן כלכליות. בעוד שב-2018 נסגרו 835 מסעדות, נפתחו באותה השנה 2,076 מסעדות!!! שרובן נחשבות מזון מהיר (*נתונים לפי אפליקציית איזי), וההתנהגות הצרכנית של הישראלים להעדפת אוכל מהיר רק עולה! אוכל שמוכן להגשה תוך זמן קצר לאחר שהוזמן, אוכל מהיר בהרבה מישיבה במסעדה ולרוב גם יותר זול משמעותית ממסעדה.

מבחינתי זה חלק בלתי נפרד מהחוויה הקולינרית הישראלית כאשר יום אחד אוכלים במסעדת שף ולמחרת אפשר לאכול פלאפל או טורטייה ולהתענג על כל רגע!  יצאתי לבדוק את אחת מרשתות מזון המהיר המסקרנות בארץ - רשת המקסיקני, המונה 30 סניפים ברחבי הארץ שרובם פרושים בדרום הארץ. בדרום אף משתמשים בסלנג של המקום כמטבע לשון. גם בחו"ל נפתחו סניפי הרשת, בבוקרשט שברומניה ובקרוב גם באמסטרדם.

 

 

הרשת הוקמה ע"י גל פדלון לפני 15 שנה שהביא לראשונה את הטורטייה לדרום ואת הקונספט של open kitchen שכל שלבי ההכנה של המנה מתבצעת אל מול עיני הלקוח. גל החל בגלגול טורטיות בסניף הראשון בעיר העתיקה בבאר שבע ומשם צמח והרחיב את הסניפים בזכיינות בפריסה ארצית כאשר חלק מהזכיינים אף מחזיקים ביותר מסניף אחד.

לרשת יש מרכז לוגיסטי ענק בב"ש, שמוציא כל יום משאיות לכל הסניפים עם כל חומרי הגלם הטריים וכל מרכיבי המנות בצורה מסודרת ויעילה כך שכל הסניפים יתנהלו באופן זהה עם טעם אחיד בכולם.

אני מגיע לסניף ממנו הכל התחיל, קק"ל 43 בעיר העתיקה באר שבע. במקום בר שמתפרס לאורכה של המסעדה, מאחוריו 5-6 עובדים שמתפקדים כמו מכונה, ורק מלהסתכל על כל שלבי ההכנה על הפס מזילים ריר. זה מתחיל בפתיחת בצק הטורטייה באמצעות מכונת לחיצה ואז הטורטייה עוברת לפלטת חימום ומתנפחת לה אט אט. הבשרים שנחתכים במיומנות ע"י העובדים יחד עם התבלין המקסיקני מונחים להם על הפלאנצ'ה הרותחת, ממשיך במריחת ממרחים ורטבים על הטורטייה, הוספת סלטים, שפיכת ערימת הבשר החמה וגלגול הטורטייה לרול ענקי ומרהיב! ממליץ מאוד לעקוב אחרי התהליך הגלוי שבהחלט מוסיף עניין בזמן ההמתנה למנה.

 

 

לאחר הצפייה בהכנה, רשמית אני רעב בטירוף אז בחרתי בטורטייה כפולה של אנטריקוט ופרגית ביחד. צריך להסביר למי שלא מכיר, ניתן להגדיל גם את הבצק וגם את הבשר בכפולות. כפולה כלומר חיבור של שני בצקים לטורטייה אחת גדולה ובהתאמה ניתן להכפיל גם את כמות הבשר וכך הלאה עד רמת הרעב הרצויה, רק בשביל להבין השיא כרגע עומד על כפול 12!!! מסתבר שלא מעט חברים לוקחים זאת כאתגר אוכל ומאתגרים את עצמם.

בטורטייה שבחרתי ביקשתי שימרחו אבוקדו, שעועית, סלט ירקות חריף, סלט חסה ואת בשר האנטריקוט והפרגית, תוספות ליד לקחתי צ'יפס, כרובית מטוגנת ואורז מקסיקני עם כדורי פירה

 

 

יש משהו כייפי בלהחזיק את הטורטייה בשתי ידיים, טורטייה דקה דקה וחמה, אדוקה עם כל המילוי בפנים, הבשר העסיסי יחד עם הממרחים והסלטים יוצרים ביס חלומי של חגיגת טעמים בפה. אבל השוס זה מגוון הרטבים הגדול שמתווסף לכל החגיגה הזאת, סקוויזרים מכל הצבעים על השולחן: אלף האיים, טחינה, צ'ילי, שום שמיר והרוטב שזיפים שהכי מזוהה עם הרשת.

כשאני מסתכל מסביב על הסועדים, אני רואה במקום הרגלי אכילה שלא דומה למקום אחר. יד אחת מחזיקה בטורטייה ויד שנייה תופסת סקוויזר ומזליפה מלמעלה על הביס, רוטב ואז ביס, מחליפים לרוטב אחר וכך עד שמסיימים את הטורטייה. איך אומרים, בב"ש תתנהג כמו מקסיקני, כמובן שגם אני בדקתי את השיטה הזאת ובאמת זה מוסיף ומשדרג את החוויה, בדומה לאוכל המקסיקני שנחשב שמח, גם במקום זה הכל מתחבר לחוויה המקסיקנית - הצבעים הרבים, שיטת האכילה של הטורטייה וכל תפאורת המקום.

 

 

האווירה במקום מאוד צעירה ותוססת. לצד משפחות ניתן לראות הרבה צעירים שמגיעים בקבוצות עם חברים, דוברים ושולטים "בשפה" של הרשת, אני מתייחס לצורת ההזמנה ובחירת המנות, שכן יש במקום 9 סוגי טורטיות והמון תוספות וסלטים שההתלבטות ביניהם קשה מאוד.

באשר לתוספות שבחרתי, הכרובית המטוגנת הייתה פריכה ושימשה כתוספת מעניינת מעבר לצ'יפס המוכר שכולנו לוקחים, והאורז המקסיקני היה חידוש של תוספת, כך שאם האורז לא היה מגיע יחד עם המנה, לא בטוח שהייתי מזמין. אבל שמח שקיבלתי את האורז! אורז צהוב מתובלן יחד עם עדשים - נשנוש מושלם ליד הטורטייה. שוב, גם עם התוספות בקבוקי הסקוויזרים של הרטבים עושים פלאות ומוסיפים עניין לכל ביס.

 

 

לקינוח בחרתי איך לא, בצ'ורוס מקסיקני מגולגל עם סוכר וקינמון בליווי של שוקולד נוגט ורוטב חלווה. יש לציין שהקינוח פרווה שכן הסניף כשר. אני לא מחובבי קינוחי הפרווה אבל בצ'ורוס זה לא כל-כך משנה... כמות נדיבה של צ'ורוסים במנה, פריכים ומתוקים, הם טעימים אפילו בלי הרטבים. ואם כבר לטבול באחד הרטבים אז יותר אהבתי עם השוקולד נוגט. קינוח קליל שסוגר את הארוחה עם טעם מתוק.

 

 

לסיכום, כשמגיעים למקום כמו המקסיקני יודעים למה להשוות את החוויה, ובהחלט עבור מסעדות אוכל מהיר יש פה חוויה ייחודית, מהנה וטעימה. האוכל במקום הוא מקסיקני שמוטעם לחך הישראלי, אוכל קליל ושמח שקל להתמכר אליו. האוכל, המקום והאווירה מכניסים אתכם לחגיגה מקסיקנית של צבעים וטעמים. איך אמר לי הבעלים גל פדלון "בהתמדה ובשמירה על איכות גבוהה, אני יודע שיום אחד אני אהיה המקדונלדס של הטורטיות". בקצב של פתיחת הסניפים בארץ ובחו"ל אני מאמין לו! בהחלט הטורטייה הזאת צריך להיות זמינה ליותר אנשים בארץ כי פשוט כיף לאכול אותה!

תגובה 1

  1. שמרית חדד ב- 6 במרץ 2019 בשעה 18:11

    הכי טעים בארץ 😋😋😋😋

השאר תגובה