מסעדת אלבמה בלי קשקושים מסביב, נטו בשר והאלכוהול לאווירה עליכם

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת הבשרים אלבמה, בפנקס דוד 47, אזור התעשייה, נתניה מסעדת בשרים שמתמחה בעישון בשר עם רשימת המתנה של כמה חודשים מראש, האם היה שווה לחכות? התשובה בפנים.

התחלנו:

הגענו לאזור תעשייה בנתניה, ציפינו לראות מסעדה גדולה, שלט גדול של המקום, אך לא כך היה, מסעדה קטנה על הכביש, עם קיר מתקלף בצבע צהוב וכיתוב קטן "אלבמה מעשנה", איך שנכנסנו מריחים את ריח הבשר שממלא את החלל, כך שאם היינו רעבים, עכשיו אנחנו באמת רעבים!

אווירה:

המקום פחות מייצר אווירה של אלבמה או מסעדת בשרים מאלבמה, האווירה היתה יותר תלויה באנשים שאוכלים איתך ובאלכוהול שאתה מביא עמך, הרי שתייה ואלכוהול לא ניתן לקנות במקום, אלא להביא מהבית או לקנות מהקיוסק ליד שהפך לאימפריה. שאלתי את ארן אחד הבעלים לגבי השתייה והוא אמר לי "שבגלל שהאנשים באים עם אלכוהול מהבית, הם שותים פי 3 אלכוהול ממסעדה רגילה, כי במסעדה בדרך כלל האלכוהול יותר יקר, אז אנשים באים למקום עם בקבוקי יין, בקבוקי קאווה והמון בירות ואלכוהול יחד עם הבשר יוצר את האווירה הכי טובה" יש משהו בדבריו.

עיצוב:

העיצוב לא מפואר, תואם למה ששידר מבחוץ, מקום לא גדול, שולחנות עץ פשוטים שחיברו לנו על מנת שנשב קבוצה גדולה, שורה של בקבוקים מאובקים תלויה על הקיר, אפשר היה טיפה יותר להשקיע בעיצוב ובאסתטיות.

תוספות:

לא תמצאו חומוס ומזטים למיניהם, התוספות שיוגשו לכם עם המנות, סלט פשוט של פלחי ירקות, כרוב כבוש, תבשיל שעועית עם בשר ותפוחי אדמה מדורה רכים, את האמת לא צריך יותר מזה, לנו דווקא היה חסר קצת מטבלי רטבים שיוגשו עם הבשר כמו צ'ימיצ'ורי או רוטב ציר בקר, ליצור קצת עניין.

גולת הכותרת:

מבחינתנו גולת הכותרת היו מנות "צוואר לבן" שהיה רך מאוד ונימוח בפה וכמובן
"מנת האסאדו" שהיתה המנה הכי מיוחדת במסעדה, מנת בשר מעושן עם טעם דומיננטי ביחד עם תפוחי אדמה מדורה שהיו רכים ומעושנים, טכניקת הבישול במעשנת מאוד מחמיאה לנתח האסאדו ומוציאה ממנו טעמים וארומה מיוחדת.

קינוח:

הקינוח באמת היה הפתעה נעימה לפינאלה, לשולחן הגיע מגש עם מספר כוסיות קטנות של קינוחים טעימים, מלבי פירות יער, מוס שוקולד ומוס עוגת גבינה יחד עם כוסות קטנות של שתייה חמה, תה עם נענע וקפה שחור. סיום מתוק לארוחה כזו.

שירות:

שירות אדיב והגשת הבשרים בקצב שלנו, למרות צוות מצומצם יחסית של אנשי המסעדה.

חשוב להבין שאין ספונטניות במנות, כלומר אם רצית להזמין מנה שלא הזמנת מראש (למשל צלעות שלא הזמנו), לא ניתן לקבל גם בתוספת תשלום מכיוון שכל הבשרים הם לפי הזמנה מראש.

חומרי הגלם:

חומר הגלם העיקרי הוא הבשר, לא נתחים מיוחדים שלא טעמנו עד כה, אבל בשר טרי שעובר שעות של עישון בתנור ויוצא ממש מעדן, גם הסלט הקטן והפשוט שמוגש ליד עושה את העבודה ברעננות בין נתחי הבשר.

יצירתיות:

היצירה המרכזית של המקום היא המעשנת שיוצרת נתחים בטעם מיוחד, הדבר היחיד שהיה מבחינתנו יצירתיות של מנה, היה דווקא כוסיות הקינוח הקטנות של קינוחים טעימים עם שילובים מעניינים כמו מלבי פירות יער שהיה טעים ומקסים.

למי מיועד?:

מיועד בעיקר לחובבי בשר, לא לכולם המסעדה מתאימה, במיוחד לא לילדים שלא ימצאו שום דבר שמתאים להם בתפריט. חובבי הבשר ייהנו מארוחת בשרים איכותית.

לסיכום:

חוויית בשרים לחובבי הבשר, אין ספק שטעם העישון והרוך שהבשר מקבל, יוצר תענוג בפה, בצד של העיצוב והאווירה יש להם עוד עבודה, גם בנושא התשלום, אנחנו מצפים שמסעדה שfull booking במאה ה-21, לפחות נוכל לשלם בכרטיס אשראי ולא רק מזומן. האם מצדיק את ההמתנה של מספר חודשים מראש, לא בטוח בכלל תחליטו אתם.

השאר תגובה