משייה הפתעה של טעמים בניחוח של חוויה שלא תשכחו!
מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת "משייה" המדוברת, שאוזכרה לא אחת ברשימות המסעדות שכל תל-אביבי חייב לבקר בה. המסעדה, בניצוחו הקולינארי של השף יוסי שטרית, ממוקמת בלובי מלון מנדלי ברחוב מנדלי מוכרי ספרים 5, ת"א. זהו אזור אורבני ותוסס, שמרכז סביבו לא מעט מקומות בילוי. חלל המסעדה, עם בר גדול ועשיר במרכזו, מעוצב באווירה שלוה, נינוחה ומזמינה.
התחלנו:
אחרי שהתמקמנו וצללנו לאווירה של המקום, ניגשנו ישר לעניינים וחיפשנו אחר קוקטייל להתנעת הערב. בחרנו בשני קוקטיילים - Matani, המורכב מגריי גוס, מרטיני ביאנקו, טימין, ומלפפונים. טעמי הטימין והמלפפונים משתלבים היטב עם האלכוהול ויוצרים אפרטיף מוצלח לפתיח; הקוקטייל השני הוא Sage My Name המורכב מפור רוזס, שרטרז ירוק, סירופ מרווה ולימון. מעבר לשמו המגניב, צירוף טעמי התבלינים מתמזגים היטב ומעניקים למשקה 'קיק' עדין שמשתלב היטב עם רכיב האלכוהול.
השף:
טביעת האצבע הייחודית של השף יוסי שטרית מורגשת היטב בכל מנה ומנה. גבולות הגזרה שלו מתבטאים בטעמים של הבית לצד טעמים עכשוויים. זיקה והקשר גיאוגרפיים של מנות שלוקחות אותנו לשורשיות גלילית שמזוהה עד מאוד עם השף תוך צירוף וויזואליות מפליאה עם טכניקות בישול מודרניות שיפתיעו אתכם בטעמים יוצאי דופן ובלתי רגילים, ויגרמו לחך שלכם לצאת בריקוד חושני סוער.
קצת על המנות:
התפריט מורכב ממגוון רחב של מנות שונות שנבדלות זו מזו. מוטיב ההפתעה בולט מאוד במנות רבות, תוך שהוא מתבטא במרכיבים שונים עם טכניקות הכנתם. מנת טרטר טונה אדומה לדוגמה, מגיעה בצלחת מכוסה בשברי טווילים בצבעי שחור-לבן. הצלחת, אלגנטית ומבלבלת כאחד, מוגשת כיצירת אמן לכל דבר. השברים בהם היא מכוסה הינם טווילים של חציל ויוגורט, כאשר מתחתם מתחבא לו טרטר טונה אדומה, שביס ממנו, לצד הטווילים שמתפצפצים בפה, יוצר מארג קסום של ארומה ייחודית ונשגבת.
דוגמה נוספת למוטיב ההפתעה המובלט במנות הגיעה מכיוונו של סלט עלי רוקט, המורכב מלאבנה, תמרים, אננס, דבש, פרחי אבוקדו ורכז רימונים. נראות המנה וצורת הגשתה, בשילוב מרכיביה, יוצרים משחק גסטרונומי מבריק. הופתענו מאוד מהסלט, שלא האמנו שנוכל להמריא איתו לגבהים כאלה...אומנם רק סלט, אבל מדהים ומומלץ ביותר.
גולת הכותרת:
חייבים להגיד שהבחירה הייתה מאוד קשה, שכן מנות רבות שהוגשו לשולחננו היו ברמה גבוהה ביותר וכשתאכלו במקום תבינו על מה אנחנו מדברים. בכל זאת, וכי חייבים, נבחר ב-2 מנות מרהיבות - הראשונה היא מנת ראגו סרטנים ושרימפס, המוגשת לצד קרם ארטישוק ועלה חוביזה. הראגו מסתתר, כמיטב מוטיב ההפתעה, מתחת לעלה החוביזה הגדול. זוהי מנת ים-יבשה, בה פירות הים המפורקים, החוביזה והקרם ארטישוק הירושלמי השורשי, יוצרים חיבור מאוד מדויק וברור. לחובבי פירות הים אסור לפספס את המנה!
המנה השנייה היא מנת רייט ברווז - חזה ברווז ברוטב יין אדום במידת עשייה של מדיום ריר, כשלצידו מוגש בשר מפורק של ברווז בבישול ארוך אשר מכוסה בעלה מנגולד. המנה המוגשת נותנת כבוד רב לחומר הגלם שהצטרף בשנים האחרונות לסצנה הקולינרית בארץ, תוך שימוש בטכניקת בישול אשר מחמיאה עד מאוד לטעם הברווז, והופכת אותו לבשר רך ונימוח בפה ובעל טעמים עמוקים ובלתי פוסקים.
אווירה:
קיר הצמחייה הטבעית והמטבח הפתוח עם צוות הטבחים הגדול, לצד המוסיקה האתנית ברקע יוצרים אווירה מיוחדת ושונה מכל מה שהכרתם. סגנון ניו-יורקי שלרגעים מרגיש כהפלגה למחוזות קולינאריים נשגבים בחו"ל. כאשר הפוקוס הינו ממוקד תמידית בחוויה הקולינרית המשובחת.
שירות:
חלק גדול בכל החוויה מתחיל בצוות המלצרים המוכשר והנעים ששולט היטב בכל מנה ומרכיביה. למסע הקולינארי שלנו הפלגנו עם רב-חובל מתן, אשר לצד הרגשת היותנו אורחים יותר מלקוחות שהמטיר עלינו מתחילת הסעודה ועד לסופה, הפגין גם ידע בלתי נדלה בכל המנות, ודיבר אלינו "בגובה העיניים" ובסבר פנים יפות. מאוד נעם לנו לשמוע ממנו אילו מנות הוא אוהב וממליץ עליהן במקום "לדחוף" שלא בצורך. זה ממשיך בצוות המטבח הגדול המונה כ-20 טבחים עם קוד לבוש מדוגם ומוקפד, העובדים כצוות בחריצות וללא צעקות, כאשר אחד עוזר לשני, החל מרמת ההכנה ועד לרמת הצילחות, בריכוז ובדיוק - נוף מושלם לליווי הארוחה.
בין השולחנות עברה טל, מנהלת המסעדה, שלא רק השגיחה שהכל עובד בצורה טובה ויעילה אלא גם המליצה על מנות נוספות ודרינקים שיכולים להשתלב מצוין עם הארוחה, והכל עם ידע רחב, חיוך כובש והרבה אהבה למקצוע ולמסעדה. השירות במקום סינרגטי בצורה הרמונית ומעוררת השתאות בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
חומרי הגלם:
המנות במסעדה מורכבות ממנעד רחב ואיכותי של חומרי גלם, ללא פחד משילוב מרכיבים שיוצרים עניין וטעם בכל מנה. המרכיבים מגוונים מאוד וככלל מגיעים למסעדה לאחר מחקר מעמיק של השף יוסי שטרית של התוצרת המקומית והדברים הייחודיים שיש לארצנו להציע.
יצירתיות:
פרמטר היצירתיות מלווה את הארוחה לכל אורכה, החל בתצוגת הטבחים המרשימה שלבושים בקוד לבוש שנתפר במיוחד עבורם, דרך כלי ההגשה הנדירים מקרמיקה של עדי ניסני שיצרה לצד השף כלים ייחודיים המותאמים לכל מנה ומנה, וכלה ביצירתיות והשקעה בכל צילחות ואסתטיקה של המנות עם שילוב הטעמים שפורט על כל נים ונים בפה.
מגוון מנות יצירתיות כמו מנת אסאדו דלעת – נתח דלעת שנראה כמו נתח אסאדו, עם דבש וסויה, גלייז מתקתק וקרם פראש. הדלעת הרכה עם הטעם המעושן מהטאבון, שהפתיע לדעתנו אפילו את עצמה נוכח הטעמים המיוחדים שיצאו ממנה. הקרם פראש הופך את המנה לקלילה ומקפיץ אותה למקום אחר. מנה נוספת היא מנת מפרום כרובית עם טלה קצוץ, בהרט, מחלוטה, דואה ויוגורט. הגרסה של "משייה" למאכל המפרום המסורתי, תוך שהוא משלב טעמים מוכרים של אמא לצד מרכיבים עכשוויים עם טעמים ברורים ומשכנעים של משחקי מרקמים יצירתיים להפליא.
קינוח:
קינחנו במנת המלבי שנקראת דלעת המורכבת ממלבי, פיסטוקים, צימוקים, בהל, קינמון וגלידת זרעי כוסברה. כל מה שקשור למלבי אנחנו משוחדים-: ) אבל כפי שהבנתם, גם פה לא תקבלו קינוח שהוא פשוט. קרם מלבי עם עוגת הפיסטוק שהייתה פריכה, שילבה מספר מרקמים וטבעות דלעת שלא חששו להשתלב בקינוח.
הקינוח השני שבחרנו היה מנת לימון, קרם לימון אפוי על בצק פריך, גרעיני חמנייה, הדרים, קציפת יוגורט ויוזו. קינוח עם איזון טעמים ומרקם חלקלק ועדין מרענן ביותר.
למי מיועד?:
מיועד לכאלה שחוו המון מסעדות ומרגישים בשלים לחוויה קולינארית מפתיעה ואחרת, לכאלה שפתוחים מחשבתית לטעמים חדשים וכן לטעמים ישנים שעברו שדרוגים. הקהל במסעדה מגוון וכולל משפחות, תיירים רבים, אנשי עסקים וזוגות. התפריט מגוון עם מבחר חומרי גלם איכותיים כך שכל אחד יוכל למצוא את עצמו בו.
לסיכום:
"משייה" זו מסעדה בה אתם האורחים של מסע קולינארי סוחף בניצוחו של השף יוסי שטרית. חוויה שמנתקת אתכם לכמה שעות ממדינת ישראל ומשליכה אתכם להתנסות מורכבת מרבדים רבים שמתקיימים בהרמוניה מושלמת ונשארת אתכם זמן ממושך לאחר מכן. משחקי טעמים, המרקמים וטכניקות הבישול השונות, מדגישים כל מנה וכל ביס שהורכבו במיומנות ובהקפדה יתרה על כל פרט ופרט. את כל החוויה הזו עוטפת מוסיקה אתנית שורשית יחד עם צוות שירות מקצועי ונינוח שבסופו של דבר יגרום לכם לתחושת אופוריה קולינארית. מגזין האוכל ממליץ מאוד ובטוח שיחזור שוב.