איזה יין מועדף עליכם? ואיזה מארזים תמצאו לקראת החג?

חגי תשרי מתקרבים אלינו במהרה ולמרות הקורונה כולם מתחילים להצטייד ביינות ומארזים איכותיים לחג! מדגימות וטעימות שעשיתי לאחרונה אמליץ לכם על מספר יקבים ויינות שיצאו לקראת החג.

 

יקב "לה פורה בלאנש"

יינות חדשים ובצירים חדשים של חלק מיינות היקב הבוטיק וחבילות שי מהודרות לחג! היקב ממוקם באזור חבל יתיר חרט על דיגלו מאבק על מחירי היין הלא הוגנים אשר פוגעים בפיתוח תרבות היין בישראל. המטרה שלהם ברורה וחד משמעית, למכור את היין מהיקב ישירות לצרכן ולחסוך את כל שרשרת העמלות שבדרך. כדי שזה יקרה הם לוקחים את הסיכון ומתחייבים לא להיכנס לחנויות הפיזיות ובכך להשאיר את המחיר האמיתי של היין. את המהלך מוביל יעקב בריס מנכ"ל יקב "לה פורה בלאנש" והיינן הראשי של היקב  ברונו דרמון.

יינות היקב החדשים!

תלפיות לבן 2019 (חדש) הינו ממסך לבן המבוסס על ענבי רוסאן (80%) ושנין בלאן (20%). ליין ארומה פירותית רעננה של תפוח ירוק ולמון גראס עם נגיעות אשכולית לבנה. הוא בעל חומציות מודגשת, פריך ועשבוני וגוף בינוני נהדר. עלות: 65 ₪.

אריאל לבן 2019 (חדש) הינו ממסך ייחודי המבוסס על ענבי ויוניה (80%) ושנין בלאן (20%) שגדלו במצפה רמון, שבפסגת הנגב הישראלי. היין בעל ארומות פריחה אביבית, פרי לבן בשל ומלון ירוק, לצד אגוזיות נעימה. בלגימה הוא מפגין גוף שמנוני ומפתיע, חומציות אל גנטית וסיומת מאוזנת. מומלץ להגיש צונן. 85 ₪.

באתר יקב לה פורה בלאנש תוכלו להכנס לחנות היקב, לרכוש יינות אבל גם מארזים חגיגיים של יינות לחגי תשרי וחגיגות אחרות.

לאתר לחץ כאן >>

 

יקב טורא

חובבי הקולינריה והיין שבינינו מכירים את ורד וארז בן סעדון מעשייתם ביקב טורא. משפחת בן סעדון מייצרת גם שמני זית משובחים בבית בד חדשני המצויד במיטב הטכנולוגיה. כרמי הזיתים גדלים על גדות נחל שילה באדמת טרה רוסה סלעית, באקלים קריר ושמש טובה. הייחודיות של שמן הזית מבית יקב טורא באה לידי ביטוי ברמת החומציות הנמוכה (עד 0.3%), הנמוכה בהרבה מרמת החמיצות הנדרשת לשמן זית כתית מעולה.

את שמני הזית של טורא תוכלו לקנות בחנויות בוטיק ברחבי הארץ אבל בעיקר בחנות האון ליין של היקב.

בחנות האון ליין של יקב טורא תוכלו להנות מרכישת שמן זית, חבילות שי המשלבות יינות של היקב,  וחבילות נוספות הכוללות מעדנים של יצרני בוטיק נוספים כמו ממרחים, קונפיטורות, שוקולדים וכדומה.

לחבילות השי ולמוצרים נוספים באתר >>

יקב בנימינה

גם היקב הוותיק הוציא יינות חדשים מסדרת רזרב לקראת החגים. יקב בנימינה הוקם בשנת 1952 ומקיים מאז מסורת ארוכת שנים של איכות, חדשנות ומגוון.
ביקב מיושמות טכנולוגיות עשיית יין מתקדמות לצד תהליכי ייצור מסורתיים-קלאסיים והשקעות רבות בכרמים ובזני הענבים, המוצגים בקשת רחבה של יינות איכות המתאימים לכל אירוע ולכל חך.

 

בנימינה רזרב מרסלן 2018  - הרכב זנים 100% מרסלן . הזן מרסלן משתייך לקבוצת זנים בעלי אופי ים-תיכוני, אשר התאקלמו היטב בארצנו ומניבים תוצאות נהדרות ומעוררות עניין. זוהי הכלאה מוצלחת בין גרנאש לקברנה סוביניון והתוצאה היא ענב המקבל איכויות משני הצדדים- פירותיות וארומאטיות מן הגרנאש, וכן מבנה טוב וטאנינים מוצקים מהקברנה.

עלות: 59 ₪.

בנימינה רזרב שרדונה 2019  - יין לבן יבש, הרכב זנים 100% שרדונה.

שילוב בין תסיסה בחביות חדשות ומשומשות לבין תסיסה במיכל נירוסטה, בצירוף ההתססה מלולקטית של חלק מכמות היין, יצרו יין מורכב ובעל עושר של ניחוחות וטעמים, המוכן כבר עתה לשתייה, אך ימשיך ויפתח עומק ומורכבות בשנים הקרובות.

היין בעל גווני צבע זהוב עמוק והוא מצטיין בעושר ארומטי. בנוסף היין מתאפיין בטעמים מורכבים וברורים של פרי הדר רענן, אפרסקים, מלון בשל ווניל והוא בעל מרקם רב שכבתי ואלגנטי. ליין איזון בין ארומות הפרי לעץ האלון וסיומת ארוכה ומענגת

עלות: 59 ₪.

ליינות נוספים באתר היקב > 

השאר תגובה