להיות קאובוי וליהנות מבשר עם כבוד והמון כריזמה במסעדת המעשנה

מגזין האוכל יצא לבדוק את מסעדת "המעשנה" במושב ינוב, בשנים האחרונות התפתח בישראל טרנד מעשנות הבשר, תנורי עישון של בשר שעשוי כהלכה במעשנת, מכיל טעמים, ארומות וריחות ההופכים את הבשר למעדן משובח. טכניקה קדומה ועתיקת יומין לשימור בשרים באמצעות חום ועשן ואילו כיום הטכניקה משמשת בעיקר להעצמת טעמים.

הגענו למושב ינוב, לא רחוק מנתניה (חנייה בשפע צמוד למקום) למסעדה ששמענו עליה רבות ובמיוחד אודות הבשר שלה, בתוך המושב השקט התמקמה לה המסעדה, שמבחוץ נראת משתלבת בנוף הירוק עם מבנה כפרי שהיה פעם הצרכנייה של המקום ואחרי ששופצה ע"י זיו הבעלים ואביו, הפכה למסעדה בסגנון כפרי עם הרבה עץ וברזל, שמקנה למקום אופי מחוספס ובוקרי עם חצר מאובזרת בגזרי עץ שנערמו והמון צמחייה ירוקה.

התחלנו:

התחלנו עם צ'ייסר חרוב של המקום ונתח סינטה שהוגש לשולחן על פלנצ'ה קטנה שמתחת  פתיליה ששומרת על הבשר חם כך שנוכל לדבר ולנשום בלי שהבשר יתקרר, רעיון נחמד ומועיל למנה לאווירה, הבשר מאוד רך ונימוח בפה עם טעם דומיננטי של עישון, מסביב למנה ניתן למצוא תוספות קטנות ונחמדות שבהחלט מוסיפות, תפוחי אדמה מדורה קריסיפיים, חמוצים ביתיים, סלטון קטן, חרדל וצ'ימצ'ורי שמתחדשים ברגע שאחד מהם נגמר.

גולת הכותרת:

גולת הכותרת מבחינתנו היא המעשנה, נכון יש עוד מסעדות של מעשנות בישראל, אך השימוש הנכון בטכניקה, בחירת הנתחים ומידת העשייה בהחלט מרשימה במסעדה, חייבים לציין את נתחי השורט ריבס (האסאדו), שוק האווז ושוק הטלה, שהעישון החמיא להם מאוד, הן בריח הנפלא והן בהגברת הטעם הבשרי העז, האסאדו השומני שחייב בישול ארוך היה מעדן, שוק אווז שהושרה ביין לבן וטימין ששהה במעשנת 8 שעות, היה רך ונימוח עם טעם מדהים ושוק הטלה שהיה מהבוקר במעשנת עם ראב ירושלמי השאיר לנו טעם של עוד. דימה הפיטמאסטר שעובד במקום, שולט ביד רמה בכל הנתחים ומידת העשייה במעשנה בצורה מרשימה מאוד.

בכל שלב של נתח שהוגש לנו הגיעה תוספת קטנה אחרת, אם זה אורז שום, תבשיל שעועית שהתבשלה בפוייקה עם בשר, ירקות שורש, תוספות קטנות ומעניינות שלא מפוצצות ועדיין משאירות את הבשר כוכב הארוחה, מאוד אהבנו את המגש ירקות השורש שבושל במעשנת, ירקות בטטה, סלק ובצל קונפי שהיה מתחת לשומן של האווז במעשנת והטפטוף של השומן קרמל את הבצל והוציא ממנו טעם מיוחד וממכר.

קינוח:

לסיום הארוחה קיבלנו קינוחים של צנצנת מלבי, צנצנת פאי לימון ותה ירוק עם חליטה של צמחים מהגינה, המלבי ניצח ביג טיים מבחינתנו, אין מה לעשות ככה זה שיש מנה שמעלה לנו זיכרונות של קינוחי ילדות עממיים ואלמותיים, ההגשה בתוך הצנצנות היתה מאוד נחמדה ונוחה לחלוק.

אווירה:

אווירה כפרית ונינוחה עם מוסיקה שקטה ונעימה, אלכוהול ארצישראלי של צ'ייסרים של עראק ביתי בטעמים, בירה ויין משלנו שמוסיף תמיד לאווירה במיוחד בארוחות sharing נינוח וארוך בין אנשים.

שירות:

שירות אדיב ומחויך, הצוות במקום מזרים את הבשרים לשולחן בקצב שלך לפי הנתחים שבחרנו עם הסבר קטן על הנתח והתוספות, כך שהארוחה זורמת בצורה חלקה וכיפית. הארוחה היא לא קצרה כך שגם השירות אינו מלחיץ מבחינת זמנים, הצוות נותן לארוחה לזרום בקצב הנכון.

חומרי הגלם:

חומר הגלם העיקרי של המקום הם נתחי הבשר, שבמסעדה לא מתפשרים על כל נתח ונתח ודואגים שיהיה איכותי על מנת למקסם איתו את טכניקת העישון והטעם.

 

למי מיועד?:

מיועד לאנשים שרוצים לחוות משהו קצת שונה ממה שאנחנו מכירים, מיועדים לאנשים שחולים על הבשר ורוצים לטעום מספר נתחים בארוחה אחת בטכניקה עתיקה שמאוד מחמיאה לבשר, מיועד לאנשים שאוהבים לחלוק, sharing זה הדיבור החדש, מדברים, צוחקים, מתחלקים ונהנים מארוחה שבדיוק לחוויה הזו, חוגגים אירוע, ערב של החבר'ה מהעבודה, ארוחה משפחתית ואפילו כפי שאמרנו אתם פשוט אוהבים בשר ולגלות מקומות חדשים, בהחלט בשבילכם.

לסיכום:

מסעדה שבמרכזה המעשנה, מקום שלא יבלבל אתכם בתפריט גדול עם המון מרכיבים, לא תמצאו במקום פיתות וחומוס (וגם הם ממש לא חסרים שם) , מדובר במסעדה על טהרת הבשרים במקום מספר נתחים איכותיים במעשנה ומספר תוספות שהיו מעולות, העיקרון של המסעדה הוא פשוט - בישול קדום של בשר טרי. הארוחה במקום מורכבת מ-3 סוגי סעודות שההבדל ביניהן הוא כמות הבשר והאלכוהול, חשוב להתייעץ עם המלצרית לגבי סוג הסעודה, היא תתאים לכם את הארוחה שבדיוק בשבילכם. הישיבה בחצר היתה כיפית ונעימה באווירה מיוחדת. כל הבשרים שטעמנו היו מיוחדים עם טעם דומיננטי של העישון, בהחלט שונים מהסטייקים בעשייה על האש שבד"כ אנחנו אוכלים. חוויה בוקרית לא במערב הפרוע אבל בהחלט מקום שמכניס לאווירה, באנו בגלל הבשר ונהנו מאחלה נתחים מעושנים כראוי, המגזין ממליץ.

השאר תגובה