מחבר המתכון

סבתא לילי

סבתא ל-18 נכדים שיהיו בריאים, מבשלת להם מילדות המון מאכלים ממצרים וגם כל מיני מאכלים שהם תמיד מבקשים, עם המון אהבה שהם נהנים מהאוכל.

בלאחט' קציצות דגים מצריות

רכיבים:

 

1 ק"ג דג בקלה  (פילה דג מרלוזה)

1 ראש שום

כמון

מלח

פפריקה אדומה

2 ביצים

קמח מצה

שמן

1 רסק עגבניות קטן

כורכום

1 לימון

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הדגים וטוחנים אותם במעבד מזון.
  2. לשים על הדגים הטחונים ראש שום טחון, קצת כמון, קצת מלח, וקצת פפריקה מתוקה
  3. להוסיף לתערובת 2 ביצים וקמח מצה
  4. עושים קציצות (המסורתי זה ארוכות כמו בתמונות, אבל כמובן שאפשר לעשות עגולות). מטגנים בשמן – לא עמוק, אלא שיהיה בגובה של חצי מהקציצה.
  5. מטגנים משני הצדדים לכדי הזהבה קלילה.
  6. לוקחים סיר שטוח, מניחים בו את כל הקציצות, שופכים עליו מעט מהשמן של הטיגון (שהשמן לא יהיה שרוף, אם הוא מלוכלך בחתיכות לסנן אותו)
  7. שמים מים עד כדי כיסוי כל הקציצות.
  8. מוסיפים רסק קטן, לימון וכורכום
  9. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה.
  10. שרואים שכל המים הצטמצמו ונשאר רוטב למטה יפה, אפשר לעצור ולאכול

השאר תגובה