אופן ההכנה
- שוטפים את הדגים וטוחנים אותם במעבד מזון.
- לשים על הדגים הטחונים ראש שום טחון, קצת כמון, קצת מלח, וקצת פפריקה מתוקה
- להוסיף לתערובת 2 ביצים וקמח מצה
- עושים קציצות (המסורתי זה ארוכות כמו בתמונות, אבל כמובן שאפשר לעשות עגולות). מטגנים בשמן – לא עמוק, אלא שיהיה בגובה של חצי מהקציצה.
- מטגנים משני הצדדים לכדי הזהבה קלילה.
- לוקחים סיר שטוח, מניחים בו את כל הקציצות, שופכים עליו מעט מהשמן של הטיגון (שהשמן לא יהיה שרוף, אם הוא מלוכלך בחתיכות לסנן אותו)
- שמים מים עד כדי כיסוי כל הקציצות.
- מוסיפים רסק קטן, לימון וכורכום
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה.
- שרואים שכל המים הצטמצמו ונשאר רוטב למטה יפה, אפשר לעצור ולאכול