עוף בתנור עם הסוד למחמאות

עוף במיונז צלוי בתנור בתוספת תפוחי אדמה שנכנס לתנור אחרי השרייה של לילה במרינדה ויוצא מהתנור כשהוא רך ועסיסי במיוחד בשל משרה היין והמיונז שמרככים אותו אופן ההכנה הכנת העוף: מנקים היטב את העוף ושוטפים במים. מנגבים את העוף במגבת נייר שיהיה יבש לחלוטין.  מוזגים את היין  על העוף ומעסים עם הידיים. שמים בקערית את המיונז, שמן זית,…

קרא עוד

רטטוי ברוטב עגבניות

אופן ההכנה בתור התחלה נתחיל ברוטב, 1.נחתוך את בצל עגבניות ושום, (איך חשיבות לגודל הרוטב עבור טחינה) 2.נעלה סיר על אש  חלשה עם 3 כפות שמן זית 3.נוסיף את בצל ושום וטימין יחד, וניתן להכל להתאדות יחד! 4.לאחר אידוי ננעלה את החום ונוסיף את עגבניות 5.נטגן הכל יחד למספר דקות ונוסיף כוס מים 6.נתבל במלח…

קרא עוד

דג חריף עם פלפלים וחומוס

אופן ההכנה שמים בסיר רחב שוליים ונמוך חצי מכמות השמן , מוסיפים כף פפריקה מחכים מספר שניות ומוסיפים את כל הגמבות יחד מטגנים מעט מוסיפים את התפו"א תוך כדי ערבוב מוסיפים את השום, החומוס,  וחצי מכמות הכוסברה והפטרוזילה מוסיפים את הפלפל החריף, כף נוספת מהפפריקה וממשיכים לטגן עוד דקה, מוסיפים כף רסק עגבניות מערבבים היטב…

קרא עוד

מוסקה זוקיני עם עוף

אופן ההכנה לערבב יחד את החזה עוף עם הנענע השום ומלח פלפל לחתוך את הזווקיני לפרוסות עבות לאורכו לשים כמות נדיבה של בלילה בין שתי פרוסות זוקיני ולקמח לטגן במחבט עמוקה את הזוקיני ולהניח בצלחת עם נייר סופג בינתיים לטגן בסיר עם שתי כפות שמן את עגבנייה עם הבזיליקום הקארי והרסק עגבניות להוסיף כ2 כוסות…

קרא עוד

קציצות בקר ושעועית צהובה

אופן ההכנה לערבב את כל הרכיבים של הקציצות, לכדרר ולהכניס לתנור על 180 מעלות כרבע שעה בינתיים לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את פפריקה להוסיף את התפו"א ולהמשיך לטגן עד הזהבה וריכוך להוסיף חצי מהעלים של הסלרי להמשיך לטגן להוסיף את השעועית להוסיף כף רסק לערבב היטב להוסיף תבלינים כולל סוכר להוסיף מים עד…

קרא עוד

קציצות עוף ובקר בקארי

אופן ההכנה לערבב את הרכיבים של הקציצות, לכדרר על תבנית ולשים בתנור כרבע שעה 220 מעלות ( אפשר גם לטגן לפני- בתנור זה פחות עבודה) בינתיים לטגן את הבצל ולהוסיף את הקארי להמשיך לטגן כ-5 דקות ולהוסיף את התפו"א להוסיף את האפונה ואת והחמוציות להוסיף שתי כוסות מים רותחים ( אחרי שהכל השחים קצת) להוסיף…

קרא עוד

בלאחט' קציצות דגים מצריות

אופן ההכנה שוטפים את הדגים וטוחנים אותם במעבד מזון. לשים על הדגים הטחונים ראש שום טחון, קצת כמון, קצת מלח, וקצת פפריקה מתוקה להוסיף לתערובת 2 ביצים וקמח מצה עושים קציצות (המסורתי זה ארוכות כמו בתמונות, אבל כמובן שאפשר לעשות עגולות). מטגנים בשמן – לא עמוק, אלא שיהיה בגובה של חצי מהקציצה. מטגנים משני הצדדים…

קרא עוד

רוסטביף עסיסי

אופן ההכנה מורחים את הנתח בשמן זית, חרדל, רוזמרין קצוץ ומניחים על גבי רשת ומשאירים לנוח כ-4 שעות במקרר לפני שמכניסים לתנור צריך להוסיף פלפל שחור (רצוי גרוס) על כל הנתח כפי ששמתם לב, אין מלח…. בהגשה מוסיפים מלח גס על השולחן ורק לאחר החיתוך מתבלים במלח לפי הטעם מחממים את התנור לחום הכי גבוה…

קרא עוד

מרק אפונה וארטישוק

אופן הכנה לטגן את הבצל והגזר כמה דקות ולהוסיף את הארטישוק והאפונה לתוך סיר גדול טיגון קל ואז מוסיפים את שאר המרכיבים ממלאים בנוזל עד סוף הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים על אש קטנה עד שהאפונה רכה מאוד וטוחנים עד שמגיעים למרקם אחיד קטיפתי ומוסיפים מלח פלפל לפי הטעם בתאבון

קרא עוד

מרק בשר ועשבי תיבול

אופן הכנה מטגנים את הבשר על מחבת עם מעט שמן עד להשחמה יפה לאחר מכן לוקחים סיר גדול מוסיפים מעט שמן מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ומוסיפים את כל העשבים החתוכים ומאדים, מוסיפים את הבשר אחרי הצריבה וממלאים נוזל עד לקצה, מתבלים ומביאים לרתיחה לאחר מכן מנמיכים על אש נמוכה עד שהבשר רך ואז…

קרא עוד