מחבר המתכון

סבתא לילי

סבתא ל-18 נכדים שיהיו בריאים, מבשלת להם מילדות המון מאכלים ממצרים וגם כל מיני מאכלים שהם תמיד מבקשים, עם המון אהבה שהם נהנים מהאוכל.

רוסטביף עסיסי

רכיבים:

 

נתח סינטה לרוסטביף

בתמונה 2.5 ק"ג בשביל משפחה גדולה

שמן זית

חרדל

רוזמרין טרי

אופן ההכנה

מורחים את הנתח בשמן זית, חרדל, רוזמרין קצוץ ומניחים על גבי רשת

ומשאירים לנוח כ-4 שעות במקרר

  1. לפני שמכניסים לתנור צריך להוסיף פלפל שחור (רצוי גרוס) על כל הנתח
  2. כפי ששמתם לב, אין מלח.... בהגשה מוסיפים מלח גס על השולחן ורק לאחר החיתוך מתבלים במלח לפי הטעם
  3. מחממים את התנור לחום הכי גבוה ורק כשהתנור חם מכניסים את הנתח ל-20 דקות (רצוי להכניס בקומה מתחתיו תפוחי אדמה או כל תוספת שתיהנה מהרוטב שיטפטף עליה...)
  4. לאחר 20 דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות למשך 40 דקות

(אחרי 40 דקות הנתח יוצא ורדרד, אם רוצים אותו אדום יותר מקצרים את זמן התנור) – לנתח יותר קטן 20-30 דק'

השאר תגובה