אלון קירשנר
מחבר המתכון

אלון קירשנר

בעלים מגזין האוכל, חי נושם ומבשל אוכל להנאתי, מוזמנים לאינסטגרם מגזין האוכל לסרטוני המתכונים לפי שלבים :)

מלוחייה מצרית עם קציצות

 

רכיבים לתבשיל (ל-4-5 מנות גדולות):

6 כפות שמן

חבילת מלוחיה קפואה 400 גר' (או לקנות טרי)

2 בצלים בינוניים

5 גרונות עוף

2 כפות זרעי כוסברה טחונה

חצי צרור שמיר טרי

ראש שום

כפית מלח אטלנטי

כפית פפריקה אדומה

חצי כפית פלפל שחור

2 ליטר מים רותחים

 

רכיבים לקציצות

חצי קילו הודו אדום טחון

2 כפות קמח מצה

חצי כוס אורז

כף פפריקה אדומה

כפית מלח אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  1. שופכים לסיר גדול ועמוק 2 ליטר מים רותחים
  2. להוסיף 2 בצלים  בינוניים קלופים
  3. מוסיפים 2 שיני שום קלופים
  4. מוסיפים 5 גרונות עוף טריות ונקיות
  5. להרתיח את הכל ואחרי 20 דק' לנקות עם מסננת קטנה את הקצף הלבן שמופרש מהגרונות
  6. מוסיפים את שקית המלוחיה אחרי שהפשירה ( מי שרוצה מוזמן לקנות טרי עלים קטנים- בינוניים, לשטוף, לייבש ולקצוץ דק )
  7. מוסיפים את התבלינים מרק עוף, מלח, פפריקה, פלפל שחור
  8. מוסיפים את השמיר הקצוץ  ובישול של עוד 15 דק'
  9. עכשיו להכנת "התעלייה" מחממים 6 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים ראש שום כתוש, ו-2 כפות זרעי כוסברה טחונים, מטגנים קלות (לדאוג שלא יישרף השום) רק שיחליף צבע ויתרכך ומוסיפים לסיר המלוחיה שלנו.
  10. בינתיים לקציצות לוקחים חצי קילו הודו אדום טחון, מוסיפים לו לצי כוס אורז, 2 כפות קמח מצה, פפריקה אדומה, מלח אטלנטי ופלפל שחור. מערבבם ועושים כדורים שמוסיפים אותם לתוך התבשיל.
  11. 25 דק' על אש קטנה והתבשיל מוכן. סה"כ הכנה על האש 60  דק.
  12. מוזגים על אורז לבן ונהנים מארוחה טעימה ומסורתית. בתאבון

לסרטון המתכון ביוטיוב :

השאר תגובה