אלון קירשנר
מחבר המתכון

אלון קירשנר

בעלים מגזין האוכל, חי נושם ומבשל אוכל להנאתי, מוזמנים לאינסטגרם מגזין האוכל לסרטוני המתכונים לפי שלבים :)

ספריטו הודו קוביות

 

רכיבים (ל-4 מנות):

 

חצי קילו הודו חתוך לקוביות

4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

גבעול סלרי 1 חתוך

2 שיני שום חתוכים לסלייסים

חצי לימון

5 כפות שמן זית

שמן קנולה לטיגון התפוחי אדמה

כפית וחצי כורכום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח אטלנטי

ליטר מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להשחמה ומוציאים על נייר סופג (בינתיים שיחכה לנו נכניס אותם בהמשך)
  2. לשים בסיר עמוק 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום חתוכים דק, גבעול סלרי אחד חתוך לעיגולים, כפית וחצי כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח אטלנטי, לערבב ולטגן מעט כדי שכל הטעם של התבלינים יפתח, לשים לב לא יותר מדי שהתבלינים לא ישרפו כי אז יוצא מריר.
  3. מוסיפים את קוביות ההודו הטרי ומערבבים ומטגנים אותם עד שיחליפו צבע ולא יהיו חיים.
  4. מוסיפים את קוביות הציפס תפוחי אדמה שעשינו קודם
  5. מוסיפים על על הכל ליטר מים רותחים שיכסו לנו את כל התבשיל.
  6. מבשלים עם מכסה סגור 15 דקות על אש נמוכה
  7. 5 דקות לפני הסוף סוחטים חצי לימון טרי.

וזהון זה מוכן! ספירטו הודו קוביות מבית סבתא בפחות מ-20 דקות!

בתאבון

לסרטון ביוטיוב של המתכון ספריטו הודו קוביות מבית סבתא:

השאר תגובה